Hitachi și Deere au anunțat încetarea relației de asociere

MEq
By MEq august 25, 2021 14:51

Hitachi și Deere au anunțat încetarea relației de asociere

Hitachi Construction Machinery a anunțat, pe 19 august 2021, încetarea și dizolvarea acordului de asociere comună (joint venture) cu Deere & Company pentru piețele din America de Nord, America Centrală și de Sud.

Din 1988, Hitachi Construction Machinery și Deere au colaborat în cadrul unei asocieri (joint venture) în domeniul utilajelor de construcții, pe piețele din America de Nord, Centrală și de Sud. În 1988, cele două companii au înființat Deere-Hitachi Construction Machinery Corporation („DHK”) ce viza fabricarea, importul și distribuția excavatoarelor hidraulice. Ulterior, în 2001, activitatea de distribuție a excavatoarelor hidraulice a fost consolidată prin distribuția de utilaje miniere într-un parteneriat de asociere necorporată, în cadrul John Deere Construction and Forestry Company („JDCFC”), o filială a Deere. În 2011, cele două companii au reorganizat Deere-Hitachi Máquinas de Construção do Brasil S.A. („DHB”) (înființată în 2000) ca o societate mixtă de producție în Brazilia și au extins acordul de joint-venture în America de Nord, America Centrală și de Sud.

Ca răspuns la schimbările recente din mediul de afaceri din jurul asocierii mixte, Hitachi Construction Machinery și Deere au pus în discuție perspectivele parteneriatului în comun, iar decizia a fost de a încheia aceasta relație de business, pentru a permite fiecărei părți să își urmeze independent strategia de creștere.

Acordurile comune extinse referitoare la fabricarea și distribuția excavatoarelor hidraulice și la distribuția camioanelor rigide pe piețele din America de Nord, Centrală și de Sud vor fi încheiate.
Concomitent cu aceasta reziliere, Hitachi Construction Machinery va transfera acțiunile pe care le deține în DHK și DHB către Deere și filiala sa deținută integral, John Deere Brasil Ltda. („JDB”). Activitatea de distribuție consolidată în cadrul JDCFC va fi transferată înapoi către fiecare dintre părți – Hitachi Construction Machinery și Deere –, iar fiecare companie își va administra propriul brand independent.

La dizolvarea joint-venture-ului și începând din martie 2022, Hitachi Construction Machinery va putea oferi clienților săi cele mai noi produse, tehnologii și servicii direct prin intermediul rețelei sale de dealeri independenți, ca parte a activităților integrate ale grupului Hitachi Construction Machinery, pe piețele nord-, central- și sud-americane. Hitachi Construction Machinery Group va vinde excavatoare hidraulice pentru construcții, utilaje miniere ultra-mari și încărcătoare frontale, toate fiind recunoscute la nivel mondial pentru excelența lor în performanță și calitate.

Mai departe, Hitachi Construction Machinery va deține Hitachi Construction Machinery Loaders America, Inc., care în prezent servește ca bază de producție și distribuție pentru încărcătoarele frontale marca Hitachi. De asemenea, Hitachi se va organiza cu companiile din regiune din cadrul grupului pentru a construi o nouă structură de business.

Nu în ultimul rând, Hitachi Construction Machinery și Deere au încheiat un nou acord de aprovizionare în temeiul căruia Hitachi Construction Machinery va furniza companiei Deere componente pentru o serie de mini-excavatoare marca Deere, precum și excavatoare hidraulice complete din gama actuală, dar și componente și piese de service pentru bazele de producție și distribuție Deere din Statele Unite și în Brazilia.

Hitachi, Construction Machinery, cu sediul în Tokyo, Japonia, este o companie globală de utilaje pentru construcții, cu aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume. Hitachi se va concentra mai mult ca oricând pe businessul său de utilaje pentru construcții și exploatare minieră, care include: excavatoare hidraulice, încărcătoare frontale, autobasculante rigide, echipamente de compactare, aplicații și sisteme de management al exploatărilor miniere.

MEq
By MEq august 25, 2021 14:51