Komatsu propune un concept de excavator hidraulic de clasă medie cu pile de combustie cu hidrogen

MEq
By MEq mai 16, 2023 14:24

Komatsu propune un concept de excavator hidraulic de clasă medie cu pile de combustie cu hidrogen

Story Highlights

  • Komatsu
  • concept medium-sized hydraulic excavator
  • Komatsu hydrogen fuel cell excavator
  • excavator concept Komatsu cu pile de combustie cu hidrogen

Related Articles

Komatsu Ltd. a dezvoltat un concept de excavator hidraulic de dimensiuni medii, care combină o pilă de combustie cu hidrogen și componente-cheie dezvoltate de Komatsu, pentru a obține neutralitatea amprentei de carbon a utilajelor de construcții pe șantiere. Prin avansarea testelor PoC (Proof of Concept) pe care le-a început în mai 2023, Komatsu își va accelera eforturile de a se lansa, în viitorul apropiat, în producția comercială de utilaje de construcții de dimensiuni medii și mari, acționate de un sistem cu pile de combustie cu hidrogen.

În planul său de management pe termen mediu, Komatsu s-a angajat să reducă la minimum impactul asupra mediului, urmărind o reducere cu 50% a emisiilor de CO2 din utilizarea produselor sale și prin producția echipamentelor sale până în 2030 (comparativ cu nivelurile din 2010). De asemenea, obiectivul este de a atinge neutralitatea de carbon până în 2050. Pentru a-și ajuta clienții să obțină această neutralitate de carbon, Komatsu oferă o varietate de produse, servicii și soluții care reduc impactul asupra mediului, cum ar fi excavatoare hidraulice hibride și miniexcavatoare electrice. Komatsu este, de asemenea, implicată în cercetarea și dezvoltarea de soluții echipate cu noi surse de propulsie.

Pentru noul concept de excavator hidraulic de dimensiuni medii, Komatsu a adoptat un sistem de pile de combustie cu hidrogen și un rezervor de hidrogen, care au fost produse de Toyota Motor Corporation. Pe lângă tehnologia extinsă de control Komatsu, o combinație între sistemul de celule de combustie cu hidrogen Toyota și componentele-cheie Komatsu, producătorul japonez lucrează pentru atingerea țintei de emisii zero și pentru o reducere semnificativă a zgomotului și vibrațiilor, oferind totodată aceleași performanțe puternice de săpare și o operabilitate ridicată, similară excavatoarelor cu motoare cu combustie internă.

Utilajele de construcții de clasă medie și mare necesită o sursă de putere cu densitate energetică mai mare decât cea a utilajelor de construcții mici, ceea ce a dus la electrificarea cu baterii. Deoarece hidrogenul are o densitate de energie mai mare și poate fi alimentat într-un timp mai scurt decât reîncărcarea bateriilor, Komatsu și-a intensificat eforturile de cercetare și dezvoltare, ca opțiune promițătoare de electrificare pentru utilajele de dimensiuni medii și mari. Pentru a contribui la realizarea unei societăți neutre ca amprentă de carbon, Komatsu își va continua eforturile în direcția producției comerciale de utilaje de construcții de clasă medie și mare, echipate cu celule de combustie cu hidrogen, prin testarea PoC (Proof of Concept) acestui nou concept de utilaj.

Valoarea DANTOTSU (un plan de management pe termen mediu al Komatsu), care înseamnă excelență pentru clienți, generează un ciclu pozitiv de îmbunătățire a câștigurilor și rezoluții ESG (environmental, social, and governance): „DANTOTSU Value – Împreună către „Viitor” pentru o creștere durabilă”. Prin DANTOTSU, Komatsu se angajează să creeze noi valori pentru a face pași constanți către următoarea etapă a șantierului viitorului și pentru transmiterea unui viitor durabil generației viitoare.

MEq
By MEq mai 16, 2023 14:24