Volvo P4820D: din spaţiul intraurban la cel interurban

MEq
By MEq aprilie 18, 2016 14:34

Volvo P4820D: din spaţiul intraurban la cel interurban

Noul P4820D ABG compact include caracteristici care se regăsesc de obicei la finisoarele Volvo de dimensiuni mai mari, ceea ce îi permite să facă faţă atât lucrărilor intraurbane mici, cât şi proiectelor interurbane de dimensiuni mai mari. În plus, cu un interval al lăţimilor de pavare de 2 m până la 6,5 m – acesta este un utilaj compact cu potenţial mare.

P4820D ABG este un finisor extrem de versatil care poate fi utilizat în majoritatea aplicaţiilor, indiferent dacă acestea constau din pavarea aleilor, parcărilor, drumurilor de acces private, şoselelor intra- şi interurbane, drumurilor pietruite, drumurilor naţionale sau chiar a autostrăzilor. Utilajul este uşor de manevrat şi utilizează cea mai nouă tehnologie avansată de pavare, ceea ce îl recomandă pentru o varietate de lucrări. Dimensiunile compacte ale finisorului P4820D ABG permit transportarea altor echipamente cu acelaşi vehicul. Pentru o înălţime de transport mai redusă, plafonul şi ţeava de eşapament pot fi ridicate şi coborâte cu uşurinţă, evitând astfel devierile de trafic în timpul deplasării pe sub poduri sau prin tuneluri în drum spre şantierul de lucru. Capacitatea mare a buncărului furnizează un flux continuu de material, permiţându-i finisorului să se deplaseze cu viteză constantă şi reducând numărul de opriri şi porniri, pentru obţinerea unui strat final mai neted. O apărătoare frontală hidraulică ajută la golirea zonei din faţă a buncărului, pentru a evita revărsarea materialului şi nevoia de curăţare manuală.
Designul lung şi durabil al şasiului Volvo instalat pe P4820D ABG – care este prevăzut cu sistem de tensionare automată a şenilelor – a fost îmbunătăţit pentru un plus de fiabilitate. Noul stil de papuci de şenile din cauciuc cu prindere în şuruburi şi şenilele cu ungere permanentă asigură un contact mai bun cu solul, comparativ cu mărcile concurente.

Control uşor
Un sistem electronic avansat de gestionare a operaţiunilor de pavare (Electronic Paver Management) optimizează finisorul în funcţie de specificul fiecărei aplicaţii şi sporeşte nivelul general de control asupra utilajului. Funcţia de gestionare a setărilor cu care este echipat finisorul P4820D ABG le permite operatorilor să stocheze şi să salveze setări individualizate pentru fiecare proiect în parte, asigurând un nivel constant de calitate indiferent de lucrare. Atunci când se confruntă cu proiecte de pavare similare, operatorul poate reactiva parametrii salvaţi în cadrul sistemului EPM 3, simplificând astfel configurarea iniţială a utilajului pentru a putea începe mai rapid operaţiunile de pavare. Odată iniţiat procesul de pavare, parametrii pot fi ajustaţi în continuare pentru a optimiza performanţa şi productivitatea.
Operatorul beneficiază de o vizibilitate deplină în jurul finisorului, buncărului, canalului pentru şnec şi grinzii finisoare, ceea ce conferă o vedere mai bună şi sporeşte performanţa şi calitatea pavării. Spaţiul de comandă confortabil reduce oboseala operatorului pentru a-i permite să lucreze mai concentrat şi pentru mai mult timp, iar platforma orizontală reduce riscul împiedicării. Puntea metalică anti-alunecare şi balustradele conferă stabilitate în timpul deplasării în jurul utilajului.

Motoarele conforme cu Stage IV şi Stage IIIA oferite de Volvo sunt puternice şi eficiente, fiind proiectate să diminueze consumul de combustibil şi să sporească productivitatea. Noul sistem electronic inteligent Volvo este prevăzut cu modul Eco implicit care adaptează puterea motorului în timpul pavării, prelungind durata de serviciu a motorului şi componentelor acestuia. Modul Eco poate reduce consumul de combustibil cu până la 30%, pentru o pavare mai eficientă şi eficace, în timp ce sistemul EPM 3 monitorizează consumul mediu de combustibil, afişând cantitatea de combustibil consumată zilnic şi durata de funcţionare rămasă până la epuizarea combustibilului. Toate finisoarele Volvo sunt proiectate să emită niveluri de zgomot remarcabil de scăzute în timpul funcţionării. Prin adaptarea puterii motorului în funcţie de necesităţile reale, modul Eco reduce şi mai mult nivelurile de zgomot. Această funcţie este deosebit de utilă în mediile urbane sau zonele rezidenţiale în care se aplică restricţii cu privire la zgomotul ambiant. Ventilatorul de răcire cu acţionare hidraulică şi control electronic îşi reglează turaţia în funcţie de necesităţi, ceea ce duce la un consum mai redus de combustibil şi niveluri de zgomot şi mai reduse. Sistemul hidraulic de pavare este adaptat motorului Volvo pentru a asigura un nivel înalt de performanţă, precum şi un consum de combustibil, emisii şi niveluri de zgomot reduse.

Controlarea turaţiei motorului în mod inteligent transformă finisorul într-un utilaj extrem de eficient, menţinând în acelaşi timp suficiente rezerve de putere pentru a face faţă cu uşurinţă chiar şi celei mai dure aplicaţii. Sistemul hidraulic generează aceeaşi performanţă puternică, dar cu un consum mai redus de combustibil. Şase lumini LED de lucru, de model standard, ajută la desfăşurarea operaţiunilor în condiţii de luminozitate redusă. Două dintre lumini sunt îndreptate spre zona din faţă, alte două luminează zona din spatele utilajului şi două lumini laterale suplimentare sunt prevăzute pentru a spori vizibilitatea şi performanţa. Opţional, configuraţia luminilor poate fi sporită prin utilizarea unui număr de până la 10 lumini LED sau de tip balon.

Grinzi finisoare de top
Grinzile finisoare Volvo sunt proiectate să confere cea mai bună calitate, uniformitate şi netezime a stratului de pavaj. Versatile şi eficiente la lăţimi de pavare de până la 6,5 metri, aceste grinzi finisoare de top pot manipula o gamă largă de materiale. În plus, datorită faptului că realizează un grad maxim de pre-compactare, acestea reduc în mod semnificativ nevoia de rulare. Două unităţi de comandă montate pe grinzi le conferă operatorilor accesul uşor la grindă şi setările de reglare. Unitatea de comandă a grinzii finisoare (SCU) îi permite operatorului să controleze cu uşurinţă funcţiile grinzii şi fluxul de material. Unitatea SCU de design nou este flexibilă şi poate fi rotită în orice direcţie, precum şi deplasată în sus şi în jos, pentru o utilizare mai uşoară de către operator. Se pot adăuga (sau îndepărta) extensii pe (de pe) utilaj în câteva minute fără a fi nevoie de scule speciale, datorită sistemului de cuplare rapidă oferit de Volvo, ceea ce permite echipei de pavare să răspundă cerinţelor diferitelor şantiere de lucru. Grinzile finisoare Volvo sunt prevăzute cu patru tuburi de ghidare pentru fiecare extensie hidraulică. Aceste tuburi rigide conlucrează unele cu altele pentru a preveni răsucirea extensiilor grinzilor atunci când asupra lor se exercită forţe înalte. Acest lucru produce o suprafaţă netedă uniform compactată şi consistentă.
Maiurile compactoare ale grinzilor finisoare pot fi încălzite electric pentru o mai bună performanţă şi un strat final neted. Maiul compactor complet rigidizat prelungeşte în mod semnificativ durata de viaţă a componentei. Maiurile compactoare pot fi înlocuite uşor, ceea ce sporeşte disponibilitatea şi menţine eficienţa în pre-compactare.

Service modern
Pentru a menţine eficienţa utilajelor şi a spori longevitatea acestora, Volvo oferă mai multe funcţii de prelungire a duratei de viaţă a componentelor, pentru a permite deservirea uşoară, rapidă şi regulată. Sistemul EPM 3 poate afişa un sistem automat de gestionare care îl notifică pe operator cu privire la operaţiunile de mentenanţă necesare sau planificate. Acesta alertează operatorii cu privire la nevoile de deservire de rutină, verificările zilnice, cerinţele de deservire la intervale mai lungi de timp şi orice întârziere în efectuarea operaţiunilor de mentenanţă. Sistemul stochează informaţii şi păstrează o arhivă cu istoricul operaţiunilor de mentenanţă efectuate. În plus, sistemul MATRIS de informaţii despre utilaj, instalat la bord, ajută la exploatarea optimizată a utilajului prin urmărirea caracteristicilor activităţilor efectuate şi identificarea aspectelor care pot fi îmbunătăţite – ceea ce duce la o mai bună economie şi un nivel mai redus de uzură. Prin intermediul acestui instrument, distribuitorii Volvo pot oferi servicii de analiză de specialitate a activităţii de exploatare a utilajului.
Accesul îmbunătăţit de la nivelul platformei conferă uşurinţă în efectuarea operaţiunilor de mentenanţă, reducând timpul de nefuncţionare şi minimizând cheltuielile de exploatare. Toate operaţiunile de alimentare cu combustibil şi întreţinere zilnică de rutină pot fi efectuate rapid de la nivelul platformei, ceea ce le permite operatorilor să economisească timp şi efort.
PAT_P4820D_1_3D_14337

MEq
By MEq aprilie 18, 2016 14:34