Tadano lansează prima macara electrificată pentru teren accidentat: EVOLT eGR-250N

MEq
By MEq decembrie 7, 2023 21:44

Tadano lansează prima macara electrificată pentru teren accidentat: EVOLT eGR-250N

Tadano Ltd. se pregătește să revoluționeze industria utilajelor de construcții prin lansarea macaralei electrice Tadano EVOLT eGR-250N. Această macara pentru teren accidentat complet electrificată, cu o capacitate maximă de ridicare de 25 de tone, reafirmă angajamentul Tadano privind reducerea emisiilor de carbon. De altfel, despre intenția producătorului japonez de a introduce pe piață prima macara electrică pentru teren accidentat din lume am scris în 2022, aici.

Programată pentru lansarea exclusivă pe piața japoneză pe data 8 decembrie 2023, EVOLT eGR-250N este punctul culminant al strategiei Green Solutions adoptate de Tadano. Compania își propune să reducă emisiile de CO2 ale propriilor utilaje cu 35% până în 2030, depunând eforturi pentru atingerea neutralității complete până în 2050.

EVOLT – Evolution Meets Voltage
Seria EVOLT reprezintă gama de produse electrificate Tadano, simbolizând evoluția utilajelor de construcții către un viitor mai durabil și mai prietenos cu mediul.

Tadano lansează prima macara electrificată pentru teren accidentat EVOLT eGR-250N Prima macara de teren accidentat complet electrică din lume
Pășind pe un teren complet nou, EVOLT eGR-250N este prima macara pentru teren accidentat complet electrică din lume pusă în uz, disponibilă exclusiv în Japonia. Aceasta execută fără probleme toate operațiunile unei macarale (de ridicare și deplasare) folosind ca sursă de energie un sistem de baterii.

Aceeași performanță de bază ca modelul cu motor termic
EVOLT eGR-250N menține performanța excepțională de ridicare și rulare a seriei GR convenționale, adaptate nevoilor specifice ale industriei construcțiilor japoneze. Cu o capacitate maximă de ridicare de 25 de tone, o rază de lucru de 34 m, o înălțime de ridicare la sol de 44,2 m și o viteză maximă de deplasare de 49 km/h, operatorii se pot aștepta la aceeași performanță fiabilă ca a modelului cu motor diesel, asigurând o tranziție lină către electrificare, fără a compromite funcționalitatea.

Niveluri reduse de zgomot
Pe lângă beneficiile de mediu, EVOLT eGR-250N aduce o reducere semnificativă a nivelurilor de zgomot în timpul deplasării și operațiunilor de ridicare, oferind valoare adăugată în utilizarea pe șantierele cu restricții de zgomot din Japonia.

Motor electric de mare putere
Echipată cu două motoare de mare putere – cu o putere maximă de 97 kW (132 CP) și un cuplu maxim de 2500 N·m (255 kgf·m) –, EVOLT eGR-250N oferă performanțe îmbunătățite de accelerație și funcționare lină.

Baterie Litiu-Ion
Inima lui EVOLT eGR-250N este bateria eficientă litiu-ion, cu o capacitate totală de 226 kWh. O încărcare completă permite o zi medie de lucru cu macaraua și de conducere în mediul de construcții japonez, oferind versatilitate și productivitate pe șantier. Tehnologia litiu-ion nu numai că oferă o sursă de energie fiabilă, dar se aliniază și principiilor de sustenabilitate prin reducerea semnificativă a amprentei de carbon asociată macaralelor cu motor diesel.

Metode avansate de încărcare
Punând accent pe confort și eficiență, EVOLT eGR-250N adoptă o stație de încărcare rapidă CHAdeMO și conexiune de alimentare comercială trifazată AC200V pentru încărcare normală. Acest lucru permite ca macaraua să poată lucra fără probleme în timp ce e conectată la charger pe șantier, asigurând o operare continuă, fără timpi de oprire inutili. Încărcarea rapidă durează aproximativ 2,5 ore, în timp ce încărcarea normală necesită aproximativ 8 ore.

Autonomia bateriei
EVOLT eGR-250N are o autonomie optimă a bateriei: cu o încărcare completă, macaraua poate lucra aproximativ 5 ore și poate parcurge aproximativ 42 km. Dacă se impune doar lucrul cu macaraua, autonomia se extinde la aproximativ 11 ore, iar doar pentru deplasare, autonomia e de aproximativ 70 km.

LIFT VISUALIZER
Îmbunătățind siguranța și eficiența, EVOLT eGR-250N oferă LIFT VISUALIZER ca opțiune. Această funcție folosește o cameră pentru monitorizarea sarcinii suspendate, permițând operatorilor să vadă încărcăturile direct de sus. Deosebit de util în punctele moarte (cum ar fi lucrările pe acoperiș), LIFT VISUALIZER, împreună cu sistemul de control AML, afișează informații importante despre statusul de operare, momentul de încărcare, poziția de oprire 100% și multe altele, îmbunătățind siguranța și eficiența generală a muncii.
Tadano lansează prima macara electrificată pentru teren accidentat EVOLT eGR-250N

MEq
By MEq decembrie 7, 2023 21:44