Daimler Truck, Mitsubishi Fuso, Hino și Toyota Motor Corporation vor dezvolta în comun noi tehnologii

MEq
By MEq mai 30, 2023 13:03

Daimler Truck, Mitsubishi Fuso, Hino și Toyota Motor Corporation vor dezvolta în comun noi tehnologii

Story Highlights

  • Daimler Truck
  • Mitsubishi Fuso
  • Hino
  • Toyota Motor Corporation
  • Memorandum of Understanding (MoU)
  • CASE technologies (Connected/Autonomous & Automated/Shared/Electric)

Related Articles

Daimler Truck Holding AG (“Daimler Truck”) Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (“MFTBC”), Hino Motors Ltd. (“Hino”) și Toyota Motor Corporation (“Toyota”) au încheiat un Memorandum de Înțelegere (MoU) privind accelerarea dezvoltării tehnologiilor avansate și fuzionarea dintre MFTBC și Hino.

Detaliile colaborarii:
Daimler Truck, MFTBC, Hino și Toyota vor colabora pentru atingerea neutralității emisiilor de carbon și pentru crearea unei societăți de mobilitate prin dezvoltarea tehnologiilor CASE (Connected/Autonomous & Automated/Shared/Electric) și consolidarea business-ului comercial la scară globală.
• MFTBC și Hino vor fuziona în participație egală și vor colabora în domeniile dezvoltării, achizițiilor și producției de vehicule comerciale. Cele două companii vor crea un producător japonez de vehicule comerciale competitiv la nivel global.
• Daimler Truck și Toyota vor investi în mod egal în holdingul (listat), rezultat în urma fuziunii dintre MFTBC și Hino fuzionate. Aceștia vor colabora pentru dezvoltarea tehnologiei pe hidrogen și a altor tehnologii conectate/autonome & automate/electrice pentru a susține competitivitatea noii companii.

Ceea ce au în comun cele patru companii în termeni de filozofie corporativă este dorința de a contribui la o societate prosperă prin mobilitate. Pentru a continua să fie o forță de bază în transformarea globală, cele patru companii intenționează să promoveze utilizarea vehiculelor ecologice și să crească valoarea mobilității în sistemele sociale ale lumii.

Prin fuzionarea lor, MFTBC și Hino vor crea sinergii și vor spori competitivitatea producătorilor japonezi de camioane, contribuind la consolidarea bazei industriilor auto japoneze și asiatice.

Atât Daimler Truck, cât și Toyota consideră liniile lor globale complete, adaptate nevoilor locale, a fi printre punctele lor forte corporative și – pentru atingerea neutralității emisiilor de dioxid de carbon – valorifică multiple căi care să ofere opțiuni variate în funcție de condițiile zonale și de modul de utilizare a vehiculelor.

MEq
By MEq mai 30, 2023 13:03