O gamă întreagă de macarale Manitowoc la Vertikal Days 2016, în frunte cu noua Grove GMK5150

MEq
By MEq iulie 1, 2016 17:04

O gamă întreagă de macarale Manitowoc la Vertikal Days 2016, în frunte cu noua Grove GMK5150

Manitowoc s-a bucurat de succes la ediţia de anul acesta a expoziţiei Vertikal Days, unde compania a prezentat noile macarale Potain Hup 32-27 şi Grove GMK5150, ambele lansate în primăvară la Bauma.

Vizitatorii evenimentului au avut oportunitatea de a vedea şi alte macarale Manitowoc pe lângă cele două amintite, printre care GMK3060, GMK6300L, RT540E şi noua cabină de macara turn dotată cu sistemul CCS (Crane Control System). Compania a prezentat de asemenea sistemul VIAB de ambreiaj turbo cu retarder integrat, lansat în 2015. Modulul VIAB elimină supraîncălzirea fluidului și arderea ambreiajului, oferind o pornire și frânare fără uzură, în paralel cu o reducere semnificativă a consumului de carburant. GMK5250L a fost prima automacara care a prezentat acest sistem, urmată apoi de modelele GMK5180-1 ai GMK5200-1.

GMK5150
Modelul de 150 t capacitate dispune de un braţ de 51 m cu o contragreutate maximă de 45 t. Macaraua cu 5 axe este propulsată de un singur motor, ceea ce duce la o reducere a masei totale şi o contragreutate mai mare. În plus, macaraua beneficiază de pe urma tehnologiei „laser-hybrid” de sudură, ce creşte precizia sudurilor şi duce la obţinerea unor braţe ce cântăresc mai puţin şi lucrează mai bine. Lansată împreună cu acest model, dar absentă de la târg, este şi GMK5150L cu un braţ de 60 m.

Hup 32-27
Această macara are o capacitate maximă de 4 t, având o sarcină de 1 t la vârful braţului lung de 32 m. Dispune de două opţiuni de amprentă la sol, de 4 x 4 m sau 3,5 x 4,42 m, în vreme ce mişcările de desfăşurare îi permit instalarea în cele mai limitate spaţii. În plus, un sistem integrat de autonivelare permite poziţionarea utilajului în pante de până la 8% sau pe terenuri cu diferenţe de înălţime de până la 25 cm. Însă cea mai însemnată caracteristică a sa o reprezintă dimensiunile compacte, cu posibilitatea optării pentru două înălţimi de lucru.


GMK3060
Această macara tot-teren de 60 t capacitate şi cu 3 axe dispune de diagrame de lucru îmbunătăţite şi elemente de siguranţă. Ea a fost prima din gamă echipată cu sistemele CCS (Crane Control System) şi de configurare a braţului (Confguration Mode).

GMK6300L
Macaraua de 300 t capacitate oferă cel mai lung braţ din clasa sa – 80 m, cu posibilitatea prelungirii cu 37 m. Utilajul este uşor de operat cu o contragreutate maximă de 16 t şi dispune de sistemul de suspensii independente Megatrak (pe fiecare roată) – patent Grove –, ce asigură o deplasare optimă on şi off-road.

RT540E
Cu o capacitate de 35 t, RT540E a reprezentat la târg gama Grove pentru teren accidentat. Aceasta oferă o capacitate optimă de ridicare într-un pachet compact, cu o înălţime max. de ridicare la vârf de 47 m. Şi ea beneficiază de sistemul CCS şi este prima din noua generaţie de macarale RT. Are un braţ de 31 m din patru secţiuni şi adună toate caracteristicile de top pentru care macaralele Grove pentru teren accidentat sunt renumite.

MDT CCS
Cabina CCS pezentată la această expoziţie le-a permis vizitatorilor să descopere noua generaţie de macarale turn Potain, echipate acum cu Crane Control System: gama de macarale Potain MDT, CCS şi MD oferă operatorilor cel mai înalt nivel de siguranţă şi confort, control ergonomic şi capacitate de ridicare. Pe lângă prezentarea produselor sale, Manitowoc şi-a expus şi oferta cuprinzătoare de servicii pentru clienţi: CraneSTAR, CraniMAX, Manitowoc Finance şi Manitowoc Crane Care.

MEq
By MEq iulie 1, 2016 17:04