Konecranes a încheiat procedura de achiziţie a MHPS de la Terex

MEq
By MEq ianuarie 8, 2017 21:50

Konecranes a încheiat procedura de achiziţie a MHPS de la Terex

Konecranes a finalizat procesul de achiziţie al diviziei MHPS (Material Handling & Port Solutions) de la Terex Corporation. Achiziționarea MHPS va consolida poziția Konecranes în calitate de lider mondial pe piața de soluții portuare şi industriale de ridicare și manipulare. Konecranes va înregistra o creștere substanțială a activității de servicii și o dezvoltare tehnologică viitoare.

Operațiunile combinate ale Konecranes și MHPS au demarat pe 4 ianuarie 2017. Astfel a luat naştere un lider global în soluții de ridicare și portuare. În urma tranzacţiei, Terex Corporation devine acționar Konecranes cu 25%, după ce a primit acţiuni din clasa B.

Christoph Vitzthum, președinte al consiliului de conducere Konecranes, a declarat: „Achiziția MHPS este un punct de referinţă în dezvoltarea noastră viitoare. Aducerea laolaltă a Konecranes și MHPS este o mare realizare și ne așteptăm să creeze valoare adăugată pentru clienții și acționarii noștri”.

Panu Routila, preşedinte şi CEO al Konecranes, a comentat: „Suntem extrem de mândri de faptul că ne unim forţele cu MHPS. Dorim să aducem sub același acoperiș Demag şi Port Solutions, pentru ca aceste businessuri să se poată dezvolta și să devină mai puternice, ca parte a organizației noastre. Achiziția MHPS face posibilă realizarea unei liste lungi de cooperare. Vom fi o companie de tehnologie, gata să creeze următoarea generaţie de echipamente de ridicare.”

MEq
By MEq ianuarie 8, 2017 21:50