Noi evoluții în dezvoltarea soluțiilor Leica iCON iXE

MEq
By MEq octombrie 28, 2017 13:41

Noi evoluții în dezvoltarea soluțiilor Leica iCON iXE

Excavatoarele echipate cu soluții de ghidare 2D sau 3D de la Leica Geosystems și rotoare basculante, susținute de platforma SVAB Quantum, pot utiliza acum o nouă funcție, iXE CoPilot, care permite ca funcția de înclinare a unui rotor basculant să fie efectuată automat. Înclinarea va fi reglată automat astfel încât să fie paralelă cu suprafața, pe măsură ce operatorul retrage bratul excavatorului.

„Am dezvoltat această nouă funcție din trei motive”, spune Marcus Grevelshøj, product specialist pentru soluții pentru excavatoare și încărcatoare frontale la Leica Geosystems. „În primul rând, pentru a îmbunătăți productivitatea operatorilor de excavatoare cu experiență, folosind atașamente cu rotor basculant; în al doilea rând, pentru a reduce curba de învățare a operatorilor mai puțin experimentați; și în cele din urmă, pentru a reduce oboseala și stresul operatorilor, atunci cand lucrează pe un utilaj mare precum un excavator.”

Funcția de înclinare automată pentru SVAB Quantum este acum disponibilă pe toate platformele Quantum, iar versiunile anterioare ale platformelor Machine Control System (MACS) pot fi actualizate pentru a susține funcționalitatea. Mărcile de rotoare basculante susținute de Quantum și de soluțiile Leica iCON iXE2 2D și Leica iCON iXE3 3D vor avea posibilitatea să se conecteze la această funcție.

„Această nouă funcționalitate este deplin conformă cu strategia noastră de a crea soluții mai eficiente și inovatoare pentru controlul excavatoarelor”, spune Fredrik Eriksson, CEO, SVAB. „Cea mai recentă platformă a noastră, Quantum, împreună cu produsele Leica Geosystems ne oferă posibilitatea de a adăuga noi dimensiuni privind modul de operare al unui excavator. Ne dorim să continuăm parteneriatul cu Leica Geosystems pentru a furniza clienților noștri capabilități unice și inovatoare.”

MEq
By MEq octombrie 28, 2017 13:41