MTU intră pe piața excavatoarelor cu motoare pentru JCB

MEq
By MEq februarie 7, 2017 12:54

MTU intră pe piața excavatoarelor cu motoare pentru JCB

MTU va furniza în premieră motoare pentru constructorul britanic de excavatoare JCB. Motoarele din Seria 1000 sunt conforme cu legislaţia privind emisiile EU Stage IV şi EPA Tier 4F şi vor fi folosite pentru a propulsa noile excavatoare JCB, seriile JS 300, JS 330 şi JC 370. Astfel, renumitul producător britanic de utilaje pentru construcţii alege pentru prima dată să folosească motoare MTU pe excavatoarele sale.

Excavatoarele au greutăţi operaţionale între 30 şi 37 tone şi fiecare dintre ele va fi echipat cu un motor MTU în 6 cilindri în linie din Seria 1000, cu o putere de până la 210 kW. Tot propulsat de un motor MTU Seria 1000 este şi noul încărcător frontal JCB 457, lansat pe piaţă în urmă cu doi ani.
Tim Burnhope, Chief Innovation & Growth Officer la JCB, a declarat: „JCB deja foloseşte motoare MTU pe emblematicul său încărcător 457. Iar introducerea acestor motoare pe trei dintre excavatoarele seriei JS va aduce clienţilor noştri economii ale consumului de combustibil de până la 10%.”

La rândul său, Bernd Krüper, vicepreşedinte Industrial Business, inclusiv Construction & Agriculture la MTU, a adăugat: „Odată cu folosirea motoarelor noastre pe noile excavatoare ale JCB marcăm pătrunderea MTU într-un segment foarte important şi amplu de pe piaţa C&I, iar pentru aceasta suntem foarte mândri că JCB a ales motoarele noastre EU Stage IV. Este încă un pas înainte în parteneriatul lung şi de succes pe care-l avem.”
Noul excavator JC 370 echipat cu un motor MTU 6R 1000 va fi prezentat în martie, la târgul ConExpo de la Las Vegas.

MEq
By MEq februarie 7, 2017 12:54