Komatsu achiziționează American Battery Solutions

MEq
By MEq decembrie 5, 2023 16:48

Komatsu achiziționează American Battery Solutions

Komatsu, prin subsidiara sa din SUA, Komatsu America Corp., și-a dat acordul pentru achiziționarea companiei American Battery Solutions, Inc. (ABS), un producător de baterii cu sediul în Detroit, Michigan, SUA. American Battery Solutions dezvoltă și produce o mare varietate de pachete de baterii industriale și heavy-duty, folosind baterii litiu-ion pentru vehicule on- și off-road.

Compania oferă atât sisteme de baterii standard, cât și personalizate, optimizate pentru nevoile fiecărui client. Tehnologia ABS, combinată cu tehnologia avansată de dezvoltare a produselor și expertiza inginerilor săi, permite companiei să dezvolte și să producă pachete de baterii care să ofere performanțe superioare și o durată extinsă a produsului.

Komatsu achiziționează American Battery SolutionsAchiziția ABS va permite Komatsu să dezvolte și să producă propriile utilaje cu baterii pentru construcții și minerit, prin integrarea tehnologiei bateriilor ABS cu rețeaua și cunoștințele Komatsu. Primele pachete de baterii ABS vor fi folosite pe utilajele miniere din America de Nord și de Sud, unde cererea de electrificare a crescut. Pe viitor, Komatsu își propune să extindă utilizarea bateriilor pe utilajele de construcții și să stabilească un sistem global de aprovizionare. Komatsu va continua să sprijine divizia de baterii a ABS pentru a continua dezvoltarea electrificării post-achiziție.

ABS va funcționa ca entitate de sine stătătoare în cadrul Komatsu și își va continua planurile de creștere prin derularea programelor cu clienții actuali și potențiali, în segmentele de vehicule comerciale. Oportunitățile de minerit și construcții oferite prin Komatsu îi vor permite ABS să se poziționeze ca unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme de baterii din lume, atât pe piețele on-highway, cât și pe cele off-highway.

Prin această achiziție, Komatsu își va accelera dezvoltarea vehiculelor electrice alimentate cu baterii folosind tehnologia ABS, împreună cu alte inițiative pe care Komatsu le derulează cu partenerii săi, pentru a contribui în continuare la electrificarea utilajelor de construcții și minerit și la realizarea țintelor de reducere a emisiilor de carbon. Aceste eforturi vor ajuta Komatsu să-și atingă obiectivul de management de reducere cu 50% a emisiilor de CO2 din utilizarea produselor sale până în 2030 (comparativ cu nivelurile din 2010), precum și obiectivul de provocare al companiei de a-și atinge neutralitatea de carbon până în 2050.

MEq
By MEq decembrie 5, 2023 16:48