Noi excavatoare electrice Komatsu cu baterii în clasa 20 de tone

MEq
By MEq octombrie 6, 2023 16:43

Noi excavatoare electrice Komatsu cu baterii în clasa 20 de tone

Komatsu Ltd. intenționează să introducă modelele PC200LCE-11 și PC210LCE-11 din clasa de 20 de tone ale excavatoarelor sale electrice cu baterii litiu-ion ca utilaje de închiriat pe piețele din Japonia și Europa, începând cu octombrie 2023 sau mai târziu.

De asemenea, Komatsu intenționează să introducă treptat aceste modele electrice în Asia, America de Nord și Australia. În eforturile sale de a deveni neutru ca amprentă de carbon până în 2050, Komatsu consideră introducerea pe piață a acestui nou model (PC200LCE) ca pe o oportunitate de a dezvolta piața utilajelor electrice de construcții, cât mai curând posibil.

Încă din ianuarie 2021, Komatsu dezvoltă aceste modele electrice împreună cu Proterra, un producător american cu sediul în California, cu un istoric dovedit în diverse domenii (vehicule comerciale sau manipularea sarcinilor mari).
Proterra furnizează baterii litiu-ion pentru noile utilaje. După derularea testelor de probă PoC (Proof of Concept) pe șantierele clienților, Komatsu a expus unul dintre aceste excavatoare electrice la bauma 2022 și la CONEXPO-CON/AGG 2023.

Komatsu este acum gata să introducă aceste excavatoare pe piața de închiriere. Folosindu-le în diferite condiții de operare și cu diferite medii de alimentare, în țările care au făcut pași importanți în domeniul electrificării, clienții vor putea experimenta avantajele de mediu și siguranță, iar Komatsu va valorifica feedback, opiniile și toate aceste cunoștințe pentru a dezvolta în continuare piața electrificării.

Komatsu a marcat anul 2023 ca fiind primul an pentru introducerea pe piață a utilajelor electrice de construcții, iar lansarea acestor excavatoare PC200LCE și 210LCE11 urmează lansării recente a miniexcavatorului electric Komatsu de 3 tone.

Excavatoarele hidraulice sunt cel mai versatil tip de utilaj de construcții, iar excavatoarele de 20 de tone (ca și alte clase medii, în special) sunt folosite într-o gamă largă de șantiere și aplicații, fiind centrate pe excavarea și încărcarea materialelor (pământ, nisip etc.). Prin lansarea acestor modele, Komatsu lucrează la crearea unei piețe de utilaje electrificate pentru clasa medie de utilaje de construcții.

Valoarea DANTOTSU definește crearea de valoare pentru clienți și generează un ciclu pozitiv de îmbunătățire a câștigurilor și a rezoluțiilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) în planul de management pe termen mediu al Komatsu (intitulat „DANTOTSU Value – Împreună pentru „Viitor” pentru o creștere durabilă.”). Prin Valoarea DANTOTSU, Komatsu se angajează să creeze noi valori pentru a face pași constanți către următoarea etapă a șantierului viitorului și pentru transmiterea unui viitor durabil generației viitoare.

MEq
By MEq octombrie 6, 2023 16:43