Excavatorul electric dezvoltat de Komatsu și Proterra a fost expus la Bauma 2022

MEq
By MEq decembrie 28, 2022 21:41

Excavatorul electric dezvoltat de Komatsu și Proterra a fost expus la Bauma 2022

Story Highlights

  • Komatsu
  • Proterra
  • excavator electric
  • Bauma 2022
  • Komatsu PC 210E
  • electric hydraulic excavator

Related Articles

Komatsu Ltd. a expus pentru prima dată, în toamna lui 2022, la Bauma München, excavatorul hidraulic electric din clasa 20 de tone, echipat cu un sistem de baterii litiu-ion. Utilajul este propulsat de un sistem de baterii litiu-ion de la Proterra.

Din ianuarie 2021, cele două companii (Komatsu și Proterra) dezvoltă în comun excavatoare hidraulice electrice de dimensiuni medii și efectuează teste PoC (Proof of Concept) pe utilaje aflate în stadii de cercetare avansată, pe șantierele clienților. Excavatorul este programat să fie introdus pe piețele japoneze și europene în 2023.

Excavatoarele hidraulice sunt cel mai versatil tip de utilaje de construcții, iar clasa medie, în special, este folosită într-o gamă extinsă de șantiere și aplicații, în principal în operațiunile de excavare și încărcare a pământului, necesitând putere și durabilitate pentru a face față sarcinilor grele.

Excavatorul optimizează întregul sistem de control al suprastructurii, valorificând tehnologia proprie de coordonare de la Komatsu. Utilajul integrează în mod special tehnologia de baterii litiu-ion de la Proterra (cu un istoric dovedit de utilizare pe vehicule grele și comerciale în diverse domenii din întreaga lume), care se alătură componentelor Komatsu, precum pompa hidraulică, motorul electric și controlerul.

În plus, Komatsu a dezvoltat o structură de protecție robustă care să asigure integritatea și buna operare a pachetului de baterii încorporat. Ca rezultat, Komatsu a obținut performanțe de săpare și durabilitate care sunt echivalente cu cele ale excavatoarelor hidraulice cu motor termic. În plus, energia asigurată de sistemul de baterii Proterra permite funcționarea excavatorului până la 8 ore* (atunci când este complet încărcat, în funcție de condițiile de operare).

Puterea electrică face posibilă operarea confortabilă în diverse medii de lucru, fără a ridica preocupări cu privire la zgomot și emisiile de evacuare, și este de așteptat să fie utilizată pentru lucrări în zone urbane și lucrări de construcție pe timp de noapte. De asemenea, nivelul zero de vibrații generate de motor contribuie la reducerea oboselii operatorului.

Pe măsură ce conștientizarea globală a schimbărilor climatice se accelerează, Komatsu a declarat că va atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050, pentru o societate sustenabilă. În colaborare cu partenerii săi, Komatsu dezvoltă utilaje electrice de construcții pentru a atinge nivelul zero de emisii de gaze de evacuare și o reducere semnificativă a emisiilor de zgomot, cu viziunea de a dezvolta șantiere sigure, extrem de productive, inteligente și mai puțin poluante pentru mediu.

MEq
By MEq decembrie 28, 2022 21:41