Bobcat lansează o nouă linie de manipulatoare telescopice rotative

MEq
By MEq martie 14, 2024 14:45

Bobcat lansează o nouă linie de manipulatoare telescopice rotative

Bobcat a lansat o nouă gamă de manipulatoare telescopice rotative pentru piețele din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Noua gamă oferă nouă modele cu motoare Stage V pentru piața europeană, acoperind înălțimi de ridicare de la 18 la 39 m și capacități de ridicare de la 5 la 8 tone. Acestea sunt completate de patru utilaje cu motor Stage IIIA, pentru piețele din Orientul Mijlociu și Africa, cu înălțimi de ridicare de la 18 la 26 m și capacități de ridicare de la 5 la 6 tone.

Modelele cu înălțimi de ridicare de la 18 la 26 m sunt propulsate de un motor Deutz, în vreme ce modelele cu ridicare mai mare de la 27 la 39 m folosesc motoare Volvo. Aceiași producători de motoare sunt comuni atât pentru modelele Stage IIIA, cât și Stage V, permițând o întreținere și o instruire mai ușoare.

Bobcat lansează o nouă linie de manipulatoare telescopice rotativeUnul dintre aspectele cheie ale noii linii de manipulatoare telescopice rotative este cabina panoramică brevetată, care oferă cea mai bună vizibilitate și o gamă largă de caracteristici, inclusiv:
• Mediu complet închis și presurizat pentru operator
• Filtrarea 100% a aerului
• Certificare ROPS (Roll-Over Protective Structures).
• Certificare FOPS (Falling-Object Protective Structures).
• Aer condiționat standard
• Fără grilaj de protecție în zona frontală a cabinei (inspirată de designul cabinelor de macarale turn)
• Coloană de direcție ușor reglabilă
• Scaun confortabil, complet reglabil
• Cabină echipată cu ușă cu deschidere la 90° și 180°, atât în secțiunea superioară, cât și în cea inferioară

În interiorul cabinei, toate manipulatoarele telescopice rotative Bobcat sunt echipate cu un nou tablou de bord cu un afișaj de 7 sau 12 inch, care permite o alegere între trei tipuri diferite de vizualizare: diagrama clasică de sarcină în timp real; o nouă diagramă de sarcină dinamică a brațului – care indică doar zona în care utilajul se poate deplasa în siguranță sub sarcină; o vedere la 360° de sus.

Cabina vine cu finisaje interioare suplimentare, incluzând o nouă lumină LED ambientală în spatele scaunului operatorului pentru o mai bună iluminare în interiorul cabinei. Atunci când nu este în uz, sistemul de comandă de la distantă al manipulatorului cu braț telescopic poate fi depozitat într-un nou compartiment dedicat. Sub cotiera stângă a fost introdusă o nouă lumină LED, care este activată prin deschiderea ușii și luminează zona podelei, pentru a facilita accesul în cabină.

Bobcat lansează o nouă linie de manipulatoare telescopice rotativeAcces îmbunătățit la toate nivelurile
Accesibilitatea la cabină a fost îmbunătățită, datorită plasării și modificării scării de acces. Scara are acum două mânere și este situată într-o poziție mai centrală, în fața cabinei. O scară suplimentară – situată în partea din spate, pe partea dreaptă a mașinii – a fost, de asemenea, introdusă ca standard și este deosebit de utilă pentru operațiunile de service în zona din spate a brațului.

A fost introdus un nou buton pe joystick, care permite operatorului să alinieze turela cu scările de acces poziționate pe partea dreaptă și stângă a manipulatorului telescopic.

Cu modelele de bază disponibile în noua linie de manipulatoare telescopice rotative, Bobcat oferă o gamă de soluții pentru patru segmente cheie de înălțime de ridicare, și anume 18 m, 21-22 m, 25-26 m și 30-32 m, cu o alegere competitivă în termeni de capacități ale mașinilor. Bobcat oferă, de asemenea, modele suplimentare în aceste segmente, fiecare cu o capacitate suplimentară de ridicare de 1 tonă.

Noua gamă îi permite Bobcat să acopere un al cincilea segment cu manipulatoare telescopice rotative de 27, 35 și 39 m, cu o capacitate de ridicare mai mare de până la 8 tone.

O piață în creștere pentru manipulatoarele telescopice rotative
Piața manipulatoarelor telescopice rotative continuă să crească la nivel mondial, doar în 2023 fiind vândute peste 4500 de utilaje. Industria este puternic concentrată în Europa (85%) – Italia, Germania, Franța și țările Benelux reprezentând 76% din piața europeană. America de Nord reprezintă 10% din piața mondială, restul de 5% fiind acoperit de celelalte piețe globale.

MEq
By MEq martie 14, 2024 14:45