Tadano vizează producția primei macarale electrice pentru teren accidentat din lume

MEq
By MEq aprilie 26, 2022 15:10

Tadano vizează producția primei macarale electrice pentru teren accidentat din lume

Story Highlights

  • Tadano
  • World’s First Electric Rough Terrain Crane
  • zero-emissions operation
  • macara electrica Tadano pentru teren accidentat
  • battery-electric
  • Tadano Green Solutions (TGS)
  • electrification of the rough terrain crane product line

Related Articles

Ca viitor pas important în atingerea target-urilor de mediu pe termen lung ale Grupului Tadano, Tadano Ltd. își anunță planul de a introduce pe piață prima macara electrică pentru teren accidentat din lume. Aflată actualmente în curs de dezvoltare, macaraua va fi capabilă să se deplaseze pe șantier și să finalizeze toate operațiunile de ridicare folosind pachetul de baterii electrice, în detrimentul unui motor diesel, pentru o operare cu emisii zero.

Dincolo de operarea fără emisii de noxe, motorul electric al acestei macarale RT (rough terrain) promite și emisii de zgomot mai mici pe durata funcționării. Acest lucru va avea ca rezultat avantaje semnificative pentru clienți atunci când lucrează în zone urbane aglomerate, cu reglementări privind zgomotul, putând aborda proiecte de ridicare pe timp de noapte și în incinte închise (indoors). Tadano lucrează în prezent cu o varietate de furnizori și parteneri din industrie și vizează comercializarea noii macarale electrice pentru teren accidentat pentru sfârșitul anului 2023.

În aprilie 2021, Grupul Tadano și-a anunțat ținta de mediu pe termen lung, care include o reducere cu 25% a emisiilor de CO2 din activitățile comerciale și o reducere cu 35% a emisiilor de CO2 din utilizarea produselor, până în 2030. Mai important, și-a fixat obiectivul de emisii zero de carbon până în 2050. Focusându-se pe aceste obiective, compania și-a grupat toate soluțiile de sustenabilitate sub denumirea Tadano Green Solutions (TGS). Împreună cu tehnologia de ridicare, inovațiile înglobate de TGS vor contribui nu numai la durabilitate, ci și la siguranță, calitate și eficiență în exploatare.

Introducerea primei macarale electrice pentru teren accidentat din lume este următorul pas evolutiv în îndeplinirea obiectivelor de mediu ale companiei.
Majoritatea macaralelor de pe piața actuală folosesc combustibil diesel pentru a funcționa. Pentru multe modele, motorul și transmisia îndeplinesc atât rolul propulsie a macaralei pe șantier, cât și acționare a sistemului hidraulic utilizat pentru ridicarea sarcinilor. În acest proces, combustibilul diesel este ars, generând emisii de CO2.

Sub bannerul TGS, electrificarea liniei de macarale pentru teren accidentat este unul dintre eforturile-cheie pentru reducerea emisiilor. Alte inițiative de bază ale TGS includ Tadano E-Pack, precum și capacitatea majorității macaralelor fabricate de Tadano în Europa de a fi operate cu combustibili cu emisii reduse – ca de ex: uleiul vegetal hidrotratat (HVO), fără modificări.

Soluția inovatoare E-Pack de la Tadano este disponibilă în prezent în Europa, iar în curând va fi disponibilă și în Japonia. E-Pack permite operarea macaralei fără a porni motorul. Acest sistem electro-hidraulic se conectează rapid la macara pentru a oferi cea mai bună operare cu emisii zero și zgomot redus. Sistemul inteligent de control al motorului electric al E-Pack asigură o utilizare eficientă a energiei la un cost de operare mai mic comparativ cu macaralele cu motor diesel.

„În spiritul unei armonizări cuprinzătoare, Tadano contribuie la un mediu global mai bun. Ne-am stabilit obiective agresive pentru reducerea atât a emisiilor operaționale, cât și a emisiilor de produse și vom colabora cu companii de vârf din industrie pentru a atinge aceste obiective”, a spus Toshiaki Ujiie, Președinte, CEO și Director al Tadano Ltd. „În legătură cu inovațiile anterioare de produs pentru reducerea emisiilor de CO2, suntem încântați să anunțăm prima macara electrică pe baterii pentru teren accidentat, care va fi un factor cheie pentru obiectivul nostru de reducere cu 35% a emisiilor de CO2 în utilizarea produselor, până în 2030.”

MEq
By MEq aprilie 26, 2022 15:10