Tadano introduce noua macara tot-teren AC 4.070(L)-1

MEq
By MEq august 4, 2021 15:27

Tadano introduce noua macara tot-teren AC 4.070(L)-1

Odată cu modelul AC 4.070-1 (AC 4.070L-1), producătorul de macarale mobile Tadano introduce o macara tot-teren modernizată cu patru axe, cu o capacitate de ridicare de 70 t și braț în două variante de lungime. Succesoare a modelului ATF 70G-4, macaraua a fost proiectată cu un accent puternic pe operarea versatilă și confortabilă. Dispune de o nouă cabină pentru autoșasiu, un sistem multifuncțional de control al macaralei și motoare ce respectă cerințele europene Stage V.

Ca parte a eforturilor sale de reorganizare, Tadano va standardiza numele modelelor sale de macarale mobile pe tot parcursul anului. Noul AC 4.070(L)-1 aderă la noile convenții de denumire.

Caracteristici puternice de performanță
Cu o lungime de 52,1 m, brațul principal din șase secțiuni depășește brațele altor modele concurente cu patru axe din clasa sa. La lungimea maximă a brațului, macaraua poate ridica 5,8 t. Capacitatea de ridicare a fost îmbunătățită în special pentru pozițiile abrupte ale brațului principal cu raze mici. Opțional, continuă să fie disponibil un braț principal de 44 m. Cu toate acestea, Tadano oferă un utilaj universal puternic și versatil, extrem de compact.

Echipamente de calitate pentru o macara de calitate
Noua macara AC 4.070(L)-1 beneficiază de caracteristicile îmbunătățite ale celei mai recente cabine de autoșasiu de la Lauf și de comenzile identice ale suprastructurii care utilizează sistemul de control al macaralei AML-F. în ceea ce privește echipamentul, calitatea sau versatilitatea nu s-au făcut compromisuri. Iar extensia brațului principal (HAV) cu o lungime de 9 până la 16 m o dovedește. Cu capacități de reglare manuală sau hidraulică continuă, acesta poate fi utilizat de la 0° până la 40° pentru a depăși o varietate de obstacole. În plus, capacitatea totală de ridicare mai mare se modifică încontinuu în conformitate cu razele. Un vârf suplimentar tip „runner” de 1,8 m poate fi montat la partea opusă a vârfului dublu pliabil, atașat brațului principal.

Sistemul intuitiv și precis de control al macaralei AML-F face posibilă obținerea unor timpi de configurare scurți și asigură un grad ridicat de flexibilitate atunci când vine vorba de poziționarea macaralei, datorită capacităților asimetrice de setare a stabilizatorilor. Funcția de selectare automată a capacității de ridicare ușurează munca operatorului. Macaraua selectează de la sine secvența optimă de extensie pentru fiecare rază. În plus, sistemul Tadano Lift Adjuster oferă un confort mai mare în timpul ridicării, reducând în mod fiabil oscilația sarcinii în timpul ridicării și coborârii – un ajutor foarte util pentru orice operator de macara.

Ușoară pe șosea
Datorită capacității de a-și împărți în mod flexibil contragreutatea, AC 4.070(L)-1 poate fi configurata foarte precis pentru o varietate extinsă de limite de sarcină pe axă. Fără extensia brațului principal și cu o contragreutate de 4,4 t, macaraua poate respecta limita de încărcare pe axă (de 10 t), care devine din ce în ce mai comună. Pentru o limită de încărcare pe axă de sub 12 t, macaraua se poate deplasa chiar cu o contragreutate de 12,2 t. Gama limitelor de sarcină pe axă merge până la 16,5 t, astfel încât macaraua să poată circula și pe drumurile din Marea Britanie, de exemplu.

Motoare de ultimă generație
AC 4.070(L)-1 beneficiază de o construcție cu două motoare, ce asigură cea mai recentă tehnologie de control a emisiilor în conformitate cu normele europene Stage V. Si împreună cu o transmisie ZF TraXon, ce include funcții de asistență „rock-free” și „hill start”, macaraua se poate descurca chiar și cele mai înguste spații și poate satisface nevoile celor mai pretențioși clienți.

MEq
By MEq august 4, 2021 15:27