Un nou receptor modular GNSS de la Topcon

MEq
By MEq februarie 15, 2017 14:26

Un nou receptor modular GNSS de la Topcon

Topcon Positioning Group anunţă un nou sistem modular receptor GNSS (sistem global de navigație prin satelit) – MR-2. Acesta combină toate grupurile de urmărire actuale și viitoare cu un set cuprinzător de interfețe de comunicare pentru a deservi orice aplicație care necesită o precizie de înaltă performanță RTK (real-time kinematic) de determinare a poziției.

MR-2 poate funcționa ca stație mobilă RTK de bază, receptor de navigație maritimă, dispozitiv de cartografiere mobil și ca receptor GNSS pentru aplicaţii industriale, militare sau în construcții.

„MR-2 oferă suport de navigare pentru o gamă largă de aplicații – este o componentă ideală pentru producătorii de echipamente originale (OEM), în căutarea unui design modular pentru integrare ușoară, personalizat şi de mare precizie”, a declarat Jason Hallett, vicepreşedinte al Topcon. „Carcasa acestuia este rezistentă la apă şi praf şi este construit pentru a rezista în medii dure, cu toleranțe la vibrații înalte și șocuri. MR-2 este, de asemenea, conceput ca un sistem de perspectivă – ceea ce înseamnă că poate urmări toate grupurile actuale și viitoare –, devenind astfel o investiție inteligentă în domeniul în plină expansiune al sistemelor globale de navigație prin satelit.”

Cu ajutorul tehnologiei Topcon HD2 de determinare a poziției, antenele duble MR-2 calculează poziția și determină înclinarea, împreună cu motorul de poziționare RTK pentru aplicațiile de navigare și orientare precisă.

„MR-2 oferă şi o varietate de interfețe de comunicare, precum Ethernet, în serie și CAN, permițând integrarea ușoară în orice aplicație”, a mai spus Hallett.
Sistemul oferă, de asemenea, cea mai bună tehnologie de mitigare (respingere) multipath din clasa sa și, folosind tehnologia Topcon Quartz Lock Loop, poate funcționa fără perturbări în medii cu vibrații ridicate.

MEq
By MEq februarie 15, 2017 14:26