STILL prezintă soluții inteligente de energie și sustenabilitate, precum și două noi linii de produse

MEq
By MEq noiembrie 1, 2022 18:37

STILL prezintă soluții inteligente de energie și sustenabilitate, precum și două noi linii de produse

Industria intralogisticii trebuie să țină pasul cu piețele în schimbare rapidă și cu nevoile clienților. În calitate de furnizor sustenabil de intralogistică, STILL se află în fruntea jocului, cu o orientare inteligentă a mărcii, un portofoliu extins de produse și concentrare pe soluții personalizate. Domeniile cheie aici sunt automatizarea, energiile alternative și serviciile.

Noile linii „Xcellence” și „Classic”
În viitor, STILL va oferi două linii de produse care sunt adaptate exact cerințelor individuale ale clienților: „Linia Xcellence” și „Linia Classic”. Linia Xcellence oferă cea mai avansată tehnologie pentru aplicații solicitante, extrem de variabile și personalizabile.

Piesa centrală a acestei linii va fi viitoarea serie RXE, următoarea generație de stivuitoare electrice cu furcă. Aceasta va înlocui treptat seria RX existentă în toate clasele de greutate și, conform STILL, va stabili noi standarde în ceea ce privește eficiența energetică și durabilitatea.

Când vine vorba de eficiența energetică, noul RXE 10-16C deschide calea. De exemplu, cu noul RXE 10-16C consumul de energie poate fi cu până la 17% mai mic decât era posibil cu predecesorul său RX 50, conform standardului DIN EN 16796 – în ciuda masei mai mari a vehiculului. În plus, gama de produse tehnologice pentru depozite urmează să fie extinsă.

Linia Classic, pe de altă parte, oferă soluții de bază cu accent pe funcțiile de bază – standardizate, disponibile rapid și la un preț atractiv. Cu Classic Line, compania cu sediul în Hamburg dorește să pătrundă în grupurile țintă și pe piețele în care a jucat anterior doar un rol minor. STILL oferă deja produse tehnologice pentru depozite și stivuitoare cu motor IC (utilaje V) cu un C în abreviere. Această gamă de produse urmează să fie extinsă succesiv într-un portofoliu complet de produse.

Combaterea deficitului de lucrători calificați prin automatizare
Pe lângă dorința de a avea produse mai simple și mai multă tehnologie de depozitare, STILL înregistrează o cerere tot mai mare în rândul clienților săi pentru soluții de automatizare care pot fi implementate rapid și care sunt scalabile. Această tendință este alimentată de penuria continuă de lucrători calificați, care are uneori un impact mai puternic asupra intralogisticii decât alte industrii.

Soluțiile inteligente de automatizare sunt concepute pentru a ajuta la eliminarea acestor lacune. Provocarea aici este că structura existentă a depozitului este adesea prea înghesuită și, prin urmare, nu este adecvată pentru automatizarea ulterioară. STILL își propune să remedieze acest lucru cu soluții inteligente de tip brown-field: utilaje industriale cu auto-învățare care pot face față condițiilor nefavorabile și o separare inteligentă a transporturilor orizontale și verticale cu roboți mobili autonomi (AMR) și vehicule autonome ghidate (AGV) care sunt potrivite pentru operațiuni mixte.

Tehnologii moderne de acționare în portofoliu
Un alt domeniu important de acțiune este tehnologia modernă de acționare. În ultimul deceniu, soluțiile full-electric au câștigat treptat teren pentru stivuitoarele cu furcă din toate clasele de greutate, mai ales că performanța lor a ajuns din urmă sau chiar a depășit-o pe cea a utilajelor comparabile de tip V. STILL se referă la stivuitorul său electric cu furcă RX 60 ca exemplu, pe care experții l-au descris deja ca fiind un „ucigaș al motoarelor cu combustie”.

Când vine vorba de acționarea electrică, STILL continuă să se bazeze pe mai multe componente principale: În primul rând, tehnologia Li-Ion trebuie să fie promovată mai departe, printre altele, cu încărcătoarele de bord deja disponibile, care permit utilajelor să funcționeze fără a schimba deloc bateriile. În plus, tehnologia low-cost dovedită a plumbului-acid va continua să-și joace rolul.

Încărcătoarele inteligente reduc costurile cu energia
Evoluția actuală a combustibililor fosili a dat un nou impuls trecerii la flotele alimentate exclusiv de energie electrică. Cu toate acestea, mai multe stivuitoare electrice cu furcă conduc, de asemenea, la mai multe procese de încărcare. Tehnologia Li-ion înseamnă că mai multe procese de încărcare pot avea loc în același timp – de obicei la schimbarea turei sau după terminarea lucrului – și există riscul unor vârfuri de putere costisitoare în instalații.

Aici, STILL dorește să își sprijine clienții cu o gestionare inteligentă a energiei: Noile încărcătoare inteligente sunt concepute pentru a ajuta la controlul inteligent al proceselor de încărcare, la distribuirea mai uniformă a sarcinii și, astfel, la reducerea vârfurilor. Conform STILL, acest lucru permite realizarea de economii semnificative la costurile energiei electrice, dar și asigurarea disponibilitații complete a utilajelor.

Lansarea producției interne de pile de combustie (fuel cell)
Cel de-al treilea și, cu siguranță, cel mai inovator pilon este tehnologia pilelor de combustie, despre care STILL consideră că are un mare potențial, având în vedere crizele actuale. După aproape 20 de ani de experiență în diverse proiecte cu pile de combustie, compania intenționează să lanseze anul viitor propria pilă de combustie de 24V pentru utilaje de depozitare – produse în Hamburg.

Acest lucru va face ca STILL să fie primul producător de echipamente originale de pe piața europeană cu propria producție de pile de combustie. În viitor, clienții nu vor primi doar utilajul industrial, ci și pila de combustie și serviciul corespunzător de la STILL – toate dintr-o singură sursă.

Studiu conceptual: Primul stivuitor cu furcă sustenabil
În ceea ce privește durabilitatea, STILL observă în prezent o dinamică puternică în cadrul comunității de afaceri, precum și cerințe juridice din ce în ce mai stricte. Furnizorii sunt din ce în ce mai mult integrați în strategiile de sustenabilitate ale clienților lor și sunt obligați să furnizeze dovezi substanțiale, cum ar fi un clasament pozitiv EcoVadis.

STILL dorește, de asemenea, să ofere un răspuns inteligent la aceasta: cu o strategie coerentă în materie de sustenabilitate. Această strategie se bazează pe evitarea consecventă a generării de deșeuri și pe reciclarea resurselor în toate domeniile legate de crearea, utilizarea și reciclarea unui produs STILL.

Ca parte a acestei strategii, compania cu sediul la Hamburg a prezentat un studiu conceptual: Conform STILL, următorul stivuitor electric cu furcă RXE va fi primul de acest gen care va fi proiectat cu o abordare circulară de la început – de la proiectare prin lanțul de aprovizionare până la producție și, în cele din urmă, la utilizarea de către client. Economiile de CO2 planificate în cadrul studiului sunt într-adevăr promițătoare și ar arăta după cum urmează, în această etapă: 15% în lanțul de aprovizionare, 50% în producție, 25% în uz.

Serviciul inteligent devine un factor central în fluxul intern de materiale
În cele din urmă, STILL dorește să adopte o abordare inteligentă a serviciilor. Când vă uitați la nevoile clienților de intralogistică, devine clar că este vorba despre mai mult decât reparații și piese de schimb; este vorba despre rentabilitatea și ecologia întregului flux de materiale. Și acest lucru poate fi optimizat doar prin servicii cu adevărat inteligente.

Disponibilitate maximă. Timpi scurți de nefuncționare sau de întreținere. Dacă este posibil, o singură persoană de contact. Tehnicieni de service disponibili rapid. Consultanță de specialitate privind modernizarea – o organizare inteligentă a Serviciului STILL post-vânzare face posibil acest lucru.

MEq
By MEq noiembrie 1, 2022 18:37