Seria HC de la Hamm: o nouă generație de cilindri compactori pentru terasamente

MEq
By MEq august 30, 2022 10:48

Seria HC de la Hamm: o nouă generație de cilindri compactori pentru terasamente

Hamm va participa la Bauma 2022, unde va prezenta seria HC – o nouă generație de compactoare de sol pentru toate piețele. Utilajele ating un nivel ridicat de putere de compactare în timp ce realizează simultan o reducere a emisiilor de CO2. De asemenea, capacitățile de comunicare sunt noi: toate modelele din seria HC sunt „digital-ready”, deoarece pot fi echipate cu diverse interfețe pentru șantierul digital.

O singură platformă pentru toate piețele
Producătorul reunește cele două serii anterioare de compactoare Hamm – seria 3000 (Tier 3) și seria H (EPA Tier 4/EU Stage V) – cu seria HC pe o singură platformă, împreună cu modele cu o masă operațională de 11 –25 t. Motoarele diesel respectă cerințele regionale, iar puterea lor variază între 85 și 160 kW, în funcție de greutate. La toate modelele, lățimea tamburului este de 2140 mm. Pe lângă variantele comercializate anterior, în viitor vor exista modele CR, cu componente ranforsate, pentru aplicații pe teren dificil, precum și echipamente speciale pentru aplicații pe teren pietros.

Design nou
Seria HC este recunoscută prin noul design atletic al capotei motorului. Un nou concept de șasiu garantează, de asemenea, un volum crescut al rezervorului; pe viitor, compactoarele grele vor fi livrate pe șantiere cu un rezervor de combustibil de 336 l.

Parametri de compactare impresionanți
În comparație cu modelele anterioare, Hamm a crescut puterea de compactare. Producătorul a crescut forța centrifugă cu până la 15%; iar sarcina liniară statică este de până la 80,6 kg/cm. Există chiar inovații în ceea ce privește direcția: o nouă articulație cu blocare permite un unghi mai mare de virare și de înclinare, cu o cinematică îmbunătățită. Datorită distribuției optimizate a greutății, în combinație cu controlul tracțiunii, capacitatea de a lucra în pantă a fost îmbunătățită. În plus, șasiul față și racleta au fost reproiectate, ceea ce a dus la un spațiu crescut pe tambur – adică materialul nu se va mai acumula acolo, eliminând munca de curățare.

Putere mare, dar economică în operarea continuă
Datorită noilor abordări în managementul utilajelor, seria HC atinge performanțe generale crescute. Modul ECO integrat sprijină operatorul astfel încât să poată lucra cât mai des posibil în intervalul economic de sarcină parțială, ceea ce reduce nevoia de răcire. Turația este redusă pentru aceasta – datorită unei pompe mari –, fără a compromite puterea. Acest concept economisește combustibil și reduce zgomotul și emisiile de gaze de evacuare. Cu sistemul opțional de oprire a motorului, consumul poate fi redus și mai mult.

Post de lucru confortabil
Hamm a sporit din nou confortul operatorului: cabina oferă operatorului o suprafață cu 20% mai mare, cu cca. 30% mai mult spațiu și numeroase compartimente de depozitare. În plus, vibrațiile și nivelul de zgomot din cabină sunt reduse semnificativ datorită materialelor și designului. Un sistem confortabil de încălzire și aer condiționat, conceptul de operare Easy Drive, unitatea inovatoare de operare a scaunelor, direcția confortabilă, precum și ventilația modernă completează confortul oferit de aceste utilaje de construcții.

Vizibilitate mare, ziua și noaptea
Pe întuneric, luminile LED standard luminează mediul în toate situațiile de lucru. Ziua și noaptea, datorită canalului de vizualizare al capotei, cilindrul îndeplinește cerințele de vizibilitate în conformitate cu norma DIN EN 474. La cabină, oglinda suplimentară mare cu detecție de proximitate îmbunătățește vederea asupra mediului imediat, iar printr-un design inteligent se garantează vibrații reduse la nivelul oglinzii. În plus, oglinzile se pot regla din cabină.

Echipate pentru șantier digital
Seria HC este pregătită pentru cerințele de calitate și comunicare ale viitorului. Aplicația „Smart Doc”, dezvoltată de Hamm, afișează grafic toți parametrii-cheie de compactare, precum și progresul compactării, și înregistrează rigiditatea măsurată, precum și datele de poziție. În aplicația Smart Doc, chiar și operatorii fără experiență pot vedea imediat ce zone au fost suficient compactate și care necesită încă compactare. În plus, compactoarele pot comunica chiar și cu aplicații digitale de la terți, printr-o interfață standardizată.

MEq
By MEq august 30, 2022 10:48