Conceptul de braţ Sigma, pe noul midi-excavator B7-6

MEq
By MEq mai 24, 2016 11:04

Conceptul de braţ Sigma, pe noul midi-excavator B7-6

Anul acesta, Yanmar a introdus pe piaţa europeană noul midi-excavator de 8 t B7 Sigma-6 zero tail, echipat cu un braţ unic şi revoluţionar, denumit Sigma concept.

Începuturile acestui concept se regăsesc în lucrările de dezvoltare a zonelor urbane, unde deficitul de spațiu a devenit un factor critic pentru constructori. Aici, lățimea și raza de pivotare a excavatorului au un impact semnificativ asupra congestionării traficului. Configurația braţului din trei segmente a lui B7 Sigma-6 face din acest model (B7-6) cel mai compact excavator de 8-10 tone de pe piață, cu o rază minimă frontală de 1,326 mm. Acest lucru înseamnă că B7-6 poate pivota la 360° în 2,65 m.
Caracteristica principală a conceptului Sigma este că a doua articulație a brațului asigură o deplasare laterală a acestuia și a atașamentului fără nicio rotire a structurii superioare. Astfel creşte productivitatea mașinii și amplitudinea sa de lucru. Designul specific al brațului îmbunătățește precizia lui B7-6, în special în zonele cu acces limitat. De asemenea, vizibilitatea pe şantiere este optimă.

B7-6 este dotat cu cea mai nouă generație (Y-HARMONIZER) de motoare Yanmar TNV, în conformitate cu cerințele EU Stage V. Aceasta înseamnă că emisiile de pulberi ultrafine în suspensie sunt reduse și că mașinile nu necesită niciun fel de modificare suplimentară pentru a se conforma viitoarelor norme. B7-6 are structura superioară a lui ViO80-1, care-i permite să beneficieze de același mediu spațios și nivel de zgomot redus în cabină. De asemenea, dispune de aceleași instrumente de bord, inclusiv un monitor LCD modern, eco-mode și auto-idle. Mai mult, B7-6 îşi îmbunătățește versatilitatea prin controlul proporțional standard al circuitului hidraulic auxiliar, cu control suplimentar al debitului pentru o precizie crescută.

MEq
By MEq mai 24, 2016 11:04