Ammann finalizează achiziția liniei de finisoare de asfalt ABG de la Volvo

MEq
By MEq iunie 3, 2024 16:08

Ammann finalizează achiziția liniei de finisoare de asfalt ABG de la Volvo

Story Highlights

  • Ammann Group
  • ABG
  • Ammann a preluat divizia de finisoare ABG de la Volvo
  • finisor de asfalt
  • grinda finisoare
  • Variomatic screed
  • ABG paving product line
  • roadbuilding

Related Articles

Ammann Group a finalizat achiziția liniei de finisoare de asfalt ABG de la Volvo Construction Equipment. Tranzacția include transferul business-urilor de finisoare ale Volvo CE din Linyi (China) și Bangalore (India), precum și unitatea de producție ABG a Volvo CE din Hameln (Germania). Finisoarele de asfalt și grinzile ABG vor continua să fie produse la fabrica din Hameln. De asemenea, unitățile de producție din Mehsana, India, și Suzhou, China, vor fi o sursă de producție în viitorul apropiat.

Ammann își va valorifica knowhow-ul din domeniu și relațiile cu clienții pentru a duce mai departe dezvoltarea finisoarelor de asfalt, iar fabrica ABG din Hameln (Germania) va deveni Centrul de Excelență al operațiunilor din cadrul Grupului.

„ABG este un brand puternic căruia suntem mândri să-i urăm bun-venit în cadrul Ammann”, a declarat Hans-Christian Schneider, CEO al Ammann. „Vom continua dezvoltarea pe baza liniei de produse excepționale ABG și a reputației sale, și să oferim industriei soluții complete de construcție de drumuri.”

Înființată inițial ca atelier de reparații al utilajelor de construcții în 1945, ABG (din Hameln) a evoluat într-una dintre cele mai recunoscute mărci de finisoare. Demonstrându-și inovația continuă, ABG a introdus recent un nou finisor electric la Intermat 2024, Paris.

Ammann finalizează achiziția liniei de finisoare de asfalt ABG de la VolvoAmmann va păstra numele ABG. „Marca ABG este sinonimă cu calitatea în industrie și se aliniază perfect cu istoria Ammann în compactarea asfaltului”, a declarat Bernd Holz, vicepreședinte executiv la Ammann.

Gama de produse oferite este extinsă. De exemplu, finisorul compact pe șenile Ammann ABG 2820 excelează pe străzi înguste și în lucrări de reparații rutiere. Cu o lățime de bază a grinzii de 1,5 m, acesta încorporează funcții tehnologice avansate comparabile cu modelele mai mari. La celălalt capăt al spectrului gamei se află finisorul de asfalt pe șenile Ammann ABG 8820 cu o lățime de lucru de 13 m, buncăr mare și motor puternic. Acesta este ideal pentru șantierele de anvergură, precum aeroporturi și autostrăzi.

Popularul finisor pe șenile Ammann ABG 6820, de exemplu, are o lățime de lucru de bază de 2,5 m și o capacitate de așternere de 700 t/h. Dispune de un sistem avansat de management (EPM3, Electronic Paver Management) și comenzi ușor de utilizat pentru performanță.

Toate finisoarele de asfalt Ammann ABG sunt recunoscute pentru tehnologia lor avansată, ușurința în exploatare, fiabilitate și calitate. Sunt proiectate pentru a minimiza consumul de combustibil, pentru a reduce emisiile și pentru a funcționa silențios. Sunt disponibile atât pe șenile, cât și pe roți.

De asemenea, grinzile finisoare ABG se remarcă prin unele calitati cheie – și au făcut-o de-a lungul istoriei de aproape 80 de ani a companiei. „Grinzile finisoare au ridicat constant ștacheta în industria asfaltării, o tradiție care continuă și astăzi”, a spus Holz.

Ammann finalizează achiziția liniei de finisoare de asfalt ABG de la VolvoABG a fost cea care furnizat prima grindă reglabilă hidraulic, de înaltă compactare de pe piața globală. Progresele recente includ sistemul de încălzire e+ screed, care poate economisi 30 de minute de încălzire pe fiecare tură, reducând și emisiile de CO2.

Grinzile finisoare actuale includ un singur mai compactor sau unul dublu, porți de capăt opționale controlate hidraulic, un sistem avansat de cuplare rapidă pentru extensii ușoare și capacități speciale de profil. Tehnologia cu mai dublu de compactare oferă un grad de compactare cu 5%-7% mai mare și poate atinge o densitate Marshall de până la 98%.

Lățimile de bază ale grinzilor finisoare Ammann ABG încep de la 1,5 m, atingând lățimi maxime de 13 m la cele mai mari modele. Sunt disponibile atât grinzi fixe, cât și Variomatic. Grinzile finisoare fixe, recunoscute pentru performanțele lor în proiectele de pavare la nivel mondial, au încălzire electrică și oferă lățimi de pavaj cuprinse între 2,5 și 13 metri. Se potrivesc cu diverse materiale, inclusiv asfalt, beton compactat cu role, amestecuri minerale gradate și balast feroviar.

Grinzile Variomatic pot fi folosite în lucrări de asfaltare cu lățimi de până la 10 m și vin cu o gamă largă de sisteme de compactare. Sunt adaptabile la diferite tipuri de proiecte, de la amestecuri reci la amestecuri calde și profile speciale. Grinzile Variomatic cu încălzire electrică se extind lejer la mai mult decât dublul lățimii lor de bază.

MEq
By MEq iunie 3, 2024 16:08