Deere & Company achiziționează Wirtgen Group

MEq
By MEq iunie 2, 2017 15:37

Deere & Company achiziționează Wirtgen Group

Deere & Company a semnat un acord definitiv pentru achiziționarea Wirtgen Group, companie internațională cu capital privat și cel mai important producător mondial de echipamente pentru construcții de drumuri. Prețul de achiziție pentru capitalul propriu este de 4,357 miliarde EUR într-o tranzacție în numerar, iar valoarea totală a tranzacției este de aproximativ 4,6 miliarde EUR (5,2 miliarde USD).

Cu sediul central în Germania, grupul Wirtgen deține cinci branduri premium pe întregul sector al construcțiilor rutiere (frezare, prelucrare, amestecare, pavare, compactare și reabilitare). Portofoliul de produse complementare al companiei Wirtgen mărește oferta actuală de echipamente de construcții a companiei Deere și o plasează într-o poziție de lider în industria construcțiilor rutiere globale. Grupul Wirtgen are aproximativ 8.000 de angajați și comercializează produse în peste 100 de țări printr-o rețea vastă de dealeri.

„Achiziționarea grupului Wirtgen se aliniază strategiei noastre pe termen lung de a ne extinde în ambele direcții de creștere globală, în agricultură și construcții”, a declarat Samuel R. Allen, președinte și director executiv Deere & Company. „Reputația excelentă a Wirtgen, relațiile puternice cu clienții și performanța financiară demonstrată sunt atrăgătoare, pe măsură ce extindem accesul echipamentelor de construcție John Deere către mai mulți clienți, piețe și regiuni geografice.”

Max Guinn, președintele Diviziei de Construcții și Forestry al Deere, a declarat: „Această tranzacție îmbunătățește opțiunile noastre de distribuție la nivel mondial în domeniul echipamentelor pentru construcții și ne crește capacitățile pe piețele emergente. Cheltuielile pentru proiectele de construcții rutiere și de transport au crescut cu o rată mai mare decât cea din industria construcțiilor și au tendința de a fi mai puțin ciclice. La nivel global se știe că îmbunătățirea infrastructurii trebuie să fie o prioritate, iar drumurile și autostrăzile sunt printre cele mai importante, având nevoie de reparații și înlocuire.”

Stefan Wirtgen, director executiv Wirtgen, a declarat: „Grupul Wirtgen are o moștenire a tehnologiei și a inovării cu produse de top și cu un accent puternic pe client. Privind spre viitor, am ales în mod special Deere ca și cumpărător datorită respectului acordat organizației și încrederii noastre complete că Deere este o companie dedicată succesului continuu al grupului Wirtgen și angajaților noștri din întreaga lume.

La rândul său, Jürgen Wirtgen, Managing Director Wirtgen, a spus: „Forța și succesul companiei noastre provin de la angajații specializați care se concentrează pe sprijinirea clienților în industria construcțiilor de drumuri. Considerăm că această tranzacție permite companiei să aibă succes în viitor.”

Deere va menține brand-urile existente, managementul, amprenta de producție, angajații și rețeaua de distribuție a grupului Wirtgen. Se așteaptă ca cele două businessuri împreuna să beneficieze de schimbul de experiență în domeniul distribuției, al asistenței pentru clienți, al producției și al tehnologiei, precum și în ceea ce privește amploarea și eficientizarea operațiunilor.

Cele două companii au declarat că se așteaptă să închidă tranzacția în primul trimestru al anului fiscal 2018 al companiei americane Deere.

WIRTGEN este un grup internațional de companii din sectorul utilajelor pentru construcții ce încorporează mărcile tradiționale de produse: WIRTGEN, VÖGELE, HAMM, KLEEMANN, BENNINGHOVEN și CIBER. Ca lider tehnologic, grupul Wirtgen oferă clienților săi soluții de utilaje mobile pentru construcția și reabilitarea drumurilor, precum și instalații pentru minerit de suprafață și prelucrarea mineralelor sau pentru reciclarea materialelor și producția de asfalt.

Deere & Company este lider mondial în furnizarea de produse și servicii avansate și este dedicată succesului clienților săi – de la cultivarea pământului până la recoltare, transformare și construcție, pentru a satisface nevoia din ce în ce mai mare a lumii de alimente, combustibil, adăpost și infrastructură. Încă din 1837, John Deere oferă produse inovatoare, de calitate superioară.

MEq
By MEq iunie 2, 2017 15:37