Schmidt Flexigo 150 – o singură mașină, numeroase posibilități

MEq
By MEq martie 3, 2022 17:15

Schmidt Flexigo 150 – o singură mașină, numeroase posibilități

Story Highlights

  • Schmidt Flexigo 150
  • Aebi Schmidt
  • automaturatoare
  • curatenie stradala
  • utilaje municipale
  • automaturatoare Schmidt Flexigo 150

Related Articles

Cel mai mic „all-rounder” din familia de automăturătoare compacte Schmidt este flexibil și poate fi combinat cu numeroase unelte de lucru și echipamente atașabile pentru întreținerea drumurilor atât pe timp de vară, cât și iarna. Beneficiind de avantajele unei direcții articulate, o sarcină utilă mare și o masă totală de 3,5 t, Flexigo 150 poate fi utilizat pe diverse suprafețe, de la străzi până la zone pietonale.

Flexigo 150 combină caracteristicile excelente de măturare și o capacitate mare de încărcare cu avantajele unui șasiu multifuncțional. Pe lângă utilizarea sa ca automăturătoare, numeroase alte accesorii și unelte de lucru montate (perie, echipament de tuns/aspirare, plug de zăpadă sau spreader) îi permit să fie folosit pe tot parcursul anului. Sistemul integrat de schimbare rapidă a accesoriilor face conversia simplă, sigură și rapidă.

Măturare
Flexigo 150 este disponibil cu un sistem profesional cu 2 perii sau, opțional, cu 3 perii. O bună suprapunere între mături și duza de aspirație asigură că în urma mașinii nu rămâne nimic, chiar și în curbe strânse. Sistemul de perii este acționat prin intermediul unui joystick integrat în cotieră, reducând oboseala la nivelul mâinii. Opțional este disponibil controlul hidraulic al presiunii de susținere pentru articulația față, ceea ce asigură o reglare optimă a înălțimii față de sol și reduce la minimum uzura periilor frontale.

În cazul întâlnirii unui obstacol, mătura se poate deplasa spre interior. Hidroacumulatorii cu azot de pe cilindrii pivotanți ai măturii asigură revenirea automată a măturii în poziția inițială. De asemenea, în cazul murdăriei grosiere și al obiectelor foarte dificil de îndepărtat, sistemul unic patentat al fluxului de aer intensifică debitul de aer mult mai rapid decât alte soluții, rezultând o putere de aspirație excelentă.
Nivelul de zgomot a fost menținut cât mai redus posibil, în ciuda puterii mari de ieșire. Cu un nivel de intensitate fonică de 99 dB(A), curățarea este posibilă chiar și în orele de vârf.

Gestionarea eficientă a prafului fin
Flexigo 150 a fost testat conform reglementărilor stricte europene (European Engineering Industries Association). În afara mașinii, sistemul de colectare a prafului în mai multe etape se asigură că aerul are un conținut scăzut de particule fine de praf. Sistemul de apă are o capacitate de 200 l. Pompa de apă puternică alimentează două duze de pulverizare de pe periile disc și alte patru în duza de aspirație. Un sistem de circulație a apei este, de asemenea, prevăzut în standard. În acest sistem, apa care circulă din buncăr este alimentată direct înapoi în duza de aspirație. Astfel se economisește apa proaspătă, iar capacitatea buncărului este utilizată la maximum. Deșeurile colectate sunt și umezite, și comprimate, iar în mediu este eliberat doar aer curat și cu conținut redus de praf. Pentru această tehnologie, Flexigo 150 a primit 4 stele din 4 în Certificatul PM10/PM2.5.

Înălțimea de descărcare a buncărului este de 1600 mm, ceea ce permite golirea în toate containerele obișnuite de deșeuri.
O perie opțională și extrem de robustă pentru buruieni asigură îndepărtarea mecanică fără efort a acestora de pe marginile drumurilor. Opțiunile de reglare tridimensională ale periei asigură întotdeauna o înălțime optimă de operare până la nivelul solului.

Deszăpezire și îndepărtarea gheții
Centrul de greutate coborât, dimensiunile compacte, puterea mare a motorului (75 hp/55 kW) și tracțiunea integrală permanentă, toate asigură lucrul și manevrarea în siguranță chiar și în cele mai dificile condiții și în cele mai înguste spații. Sarcina utilă mare a lui Flexigo 150 permite utilizarea suprastructurilor de volum mare cu material antiderapant de împrăștiere, prelungind astfel timpii și distanțele de operare.

Aebi Schmidt oferă o gamă largă de atașamente adresate serviciilor profesionale pentru sezonul rece (precum pluguri de zăpadă drepte si în V, freze de zăpadă, măturători frontale, distribuitor montat pe siloz cu sistem de transport cu bandă/melc, distribuitor montat pe siloz plat cu sistem cu melc dublu, diverse spreadere și pulverizatoare). Tehnologia de înaltă calitate și bine gândită reduce zgomotul și vibrațiile în timpul operării, sporind astfel confortul utilizatorului.

Curățare umedă
În condiții calde, uscate și cu foarte mult praf, curățarea umedă este o alternativă importantă la măturare. Echipate cu bară de spălare de 1,5 m, drumurile și trotuarele pot fi curățate intensiv de aceste mașini, folosind un sistem de pompare de joasă, medie sau înaltă presiune.

Combinația dintre puntea de frecat și rezervorul de reziduuri transformă automăturătoarea compactă Flexigo 150 într-un echipament mecanic de curățare umedă a suprafețelor, cu extracția simultană a apei murdare. Fie că lucrează într-o parcare multietajata sau într-o zonă pietonală, designul special îi permite curățarea aproape de margini, precum și curățarea țintită a nișelor inaccesibile. Puntea de frecare permite rezultate de curățare foarte bune și de durată pe o mare varietate de suprafețe.

Motor
Automăturătoarea compactă Flexigo 150 este echipată cu un motor diesel Perkins common rail cu patru cilindri, de 2,2 litri și 75 hp/55 kW. Acesta îndeplinește cele mai recente standarde de mediu pentru emisii minime și poluare cu particule fine de praf. Viteza maximă de deplasare este fie de 25 km/h, fie de 40 km/h.

Sistemul patentat de transmisie Bosch Rexroth HET 4 x 4 (High Efficiency Traction Control) garantează performanțe optime de condus în cele mai dificile condiții, precum și un consum redus de combustibil la putere maximă. HET compensează automat lipsa de tracțiune pe una sau mai multe roți, asigurând astfel performanțe optime de condus. De asemenea, permite oprirea și repornirea pe o panta de până la 30%, chiar și cu greutatea totală de 3.500 kg. Hidrostatul controlat electronic optimizează interacțiunea dintre motor și transmisie, pentru o performanță maximă. Sistemul de transmisie HET comută complet automat înainte/înapoi între cele două trepte de viteză.

Automăturătoarea Flexigo 150 poate fi conectată la platforma Aebi Schmidt IntelliOPS, care oferă funcții complete de monitorizare, selecție, raportare și analiză. Permite o evaluare rapidă a performanței prin afișarea datelor despre activitatea mașinii în direct pe o hartă și facilitează utilizarea datelor colectate pentru a optimiza procesul de lucru.

MEq
By MEq martie 3, 2022 17:15