Update în clasa buldozerelor de 50 t: noul Liebherr PR 766

MEq
By MEq februarie 23, 2018 00:22

Update în clasa buldozerelor de 50 t: noul Liebherr PR 766

Noul PR 766 oferă cele mai bune condiții pentru a continua povestea de succes a buldozerelor Liebherr din clasa de 50 t. Cu mase operaționale între 46.200 kg și 54.200 kg, PR 766 este succesorul modelului de succes PR 764. Ultimul model din generația de buldozere pe șenile (lansat în toamna anului trecut) este propulsat de un motor cu 8 cilindri în V, de 310 kW (422 hp).

Unitatea de acționare diesel de sub capota lui PR 766 cuprinde tehnologia de ultimă generație a motoarelor Liebherr și, prin urmare, respectă standardele de emisii Stage IV/Tier 4. În această generație de motoare, Liebherr îmbină tehnologia de reducere a emisiilor (conformă cu standardele aplicabile) cu economia suplimentară a consumului în două etape tehnologice. Mai întâi, un proces de combustie optimizat minimizează particulele, în timp ce acestea sunt încă în interiorul motorului. Liebherr a realizat acest lucru dezvoltând propriul sistem de injecție common rail, împreună cu controlul motorului, dezvoltat tot de companie. În a doua etapă, conceptul de posttratare a gazelor de evacuare utilizează o tehnologie SCR. Ca urmare, noile motoare diesel Liebherr depășesc standardele de emisii Stage IV/Tier 4 fără utilizarea unui filtru de particule diesel.

Ca urmare a folosirii pe PR 766 a unei transmisii hidrostatice, turația motorului diesel poate fi menținută constantă în utilizare practică, indiferent de sarcina necesară. Prin urmare, unitatea rulează mereu la o turație optimă. Faptul că se evită fluctuațiile de turație diferențiază trenul de rulare Liebherr de celelalte concepte de pe piață. Componentele principale ale trenului de rulare sunt dezvoltate intern și optim coordonate, ceea ce mărește eficiența sistemului în ansamblu.

Ca în cazul tuturor buldozerelor pe șenile Liebherr din Generația 6, PR 766 este echipat cu funcția „ECO”. Aceasta oferă șoferului posibilitatea de a alege între performanță ridicată și eficiență maximă. În aplicații ușoare până la moderate, sistemul de control ECO asigură o eficiență sporită și, prin urmare, reduceri suplimentare de combustibil, comparativ cu conceptele convenționale de acționare.

Ajustarea proactivă a puterii este o altă caracteristică inovatoare a Generației 6. Aceasta implică înregistrarea parametrilor interni ai motorului și externi ai mașinii, iar puterea motorului crește automat pentru o perioadă scurtă în funcție de cererea curentă.
Noul PR 766 Litronic este echipat cu un tren de rulare oscilant ca dotare standard. Acest lucru permite ca rolele șenilei să fie adaptate flexibil la suprafața de rulare. Ca urmare, tracțiunea crește semnificativ, mai ales atunci când utilajul se deplasează pe un teren pietros. Denivelările solului sunt eliminate prin suspensia elastică, iar forțele de impact sunt reduse la minimum. Acest lucru sporește confortul operatorului, îmbunătățește durata de viață a trenului de rulare și reduce uzura componentelor.

Cabina mare a lui PR 766 este identică cu platforma operatorului de pe buldozerul de 70 t, PR 776, lansat în 2016. La dezvoltarea acestei noi platforme, accentul s-a pus pe o operabilitate simplă și sigură a mașinii. Zona spațioasă de lucru oferă cele mai bune condiții pentru o muncă fără efort. Caracteristicile speciale ale cabinei includ elementele de control centralizate și un display color tactil, precum și multe zone de depozitare și un compartiment de depozitare cu climatizare. Operatorul poate ajusta elementele de comandă pentru trenul de rulare, lamă și ripperul spate în cea mai potrivită poziție. Viteza de deplasare poate fi preselectată direct de pe joystick; de asemenea, joystick-ul pentru scarificatorul spate este o nouă funcție.

Designul modern al noului PR 766 oferă operatorului o vedere excelentă în toate direcțiile, ceea ce face munca eficientă și crește siguranța în utilizarea zilnică. Muchiile înclinate pe toate laturile și zonele vitrate asigură o vizibilitate panoramică ideală asupra zonei de lucru, asupra lamei și ripperului.

MEq
By MEq februarie 23, 2018 00:22