Rokbak este noul nume al Terex Trucks

MEq
By MEq septembrie 2, 2021 12:49

Rokbak este noul nume al Terex Trucks

Terex Trucks își schimbă numele în Rokbak. Producătorul scoțian a dezvăluit noul brand în cadrul unui eveniment digital de lansare, pe 1 septembrie, la care au participat dealeri, clienți, mass-media și colegi din grupul Volvo din întreaga lume.

Noul nume al camioanelor articulate Terex Trucks este de acum Rokbak, noul brand reprezentând continuarea patrimoniului său puternic cu o viziune axată pe viitor. De-a lungul ultimelor patru decenii, compania nu a renunțat niciodată la promisiunea față de clienți de a livra camioane articulate puternice și fiabile – iar această moștenire rămâne în centrul noii mărci. În același timp, numele Rokbak reprezintă un nou viitor interesant și reflectă progresele semnificative pe care organizația le-a făcut în ultimii ani, precum și noile sale priorități strategice.

„Compania noastră are o istorie incredibilă și un patrimoniu mândru”, a declarat Paul Douglas, director general. „În urmă cu șapte ani, am devenit membru al grupului Volvo, ceea ce ne-a permis să aducem îmbunătățiri majore în fiecare parte a businessului nostru. Milioane de lire sterline au fost investite în îmbunătățirea produselor noastre, în modernizarea unităților noastre, în extinderea rețelei noastre și dezvoltarea oamenilor. A fost un proces de evoluție continuă. De aceea, considerăm că este corect să recunoaștem această evoluție cu un nou nume de marcă pentru a lansa un nou capitol interesant din istoria noastră. Și vom continua să investim pentru a ne îmbunătăți în continuare mașinile pentru clienții noștri.”

Camioane articulate care nu cedează sub presiune
Investițiile și îmbunătățirile semnificative ale camioanelor articulate din ultima perioadă ne-au asigurat că acestea rămân printre cele mai robuste și fiabile mașini din sector. Acum, avand fundamentul în modelele anterioare de la Terex Trucks, modelele RA30 de 28 de tone și RA40 de 38 de tone de la Rokbak sunt cele mai productive și mai eficiente camioane articulate pe care compania le-a produs vreodată.

Ca parte a lansării noului brand, mașinile vin acum în culorile și cu emblema Rokbak. Păstrând designul, tehnica de fabricație și precizia, care sunt sinonime pentru camioanele articulate ale companiei, modelele RA30 și RA40 oferă o economie mai bună de combustibil, emisii de noxe mai reduse, o siguranță îmbunătățită și o durabilitate mai mare. Cu un design dur construit pentru a rezista, camioanele articulate se mișcă ușor în condiții grele de operare, sporind productivitatea clienților.

„Rokbak înseamnă putere, performanță și fiabilitate. Deja avem o agendă de comenzi foarte solidă pentru noul brand și dorim să ne extindem în continuare reputația, rețeaua de dealeri și cota de piață. Suntem în continuare aceeași echipă calificată, experimentată și pasionată, angajată să producem camioane articulate solide. Dar avem și o viziune clară despre unde vrem să ajungem și cine vrem să fim”, a continuat Paul Douglas.

Rokbak îți ține spatele
Ca parte a grupului Volvo, Rokbak a cunoscut o evoluție constantă în ultimii șapte ani, evoluție deosebit de importantă în patru domenii-cheie: proiectarea produselor, durabilitatea, siguranța și resursa umană.

În designul de produs, compania a introdus motoare Stage V pentru o mai bună funcționare și eficiență a consumului de combustibil. Alte îmbunătățiri includ o nouă transmisie pe modelul de 28 de tone (30,9 tone scurte), introducerea sistemului telematic Haul Track și un accent mai puternic pus pe confortul și siguranța operatorului. În ceea ce privește sustenabilitatea, unitatea de producție a companiei a trecut 100% pe folosirea de energie regenerabilă; de asemenea a funcționat în conformitate cu obiectivele științifice (Science-Based) și standardele ISO, vizând reducerea emisiilor de CO2.

Accentul pus pe siguranță a fost subliniat în toate domeniile, dar în special pentru angajații săi. Modificările proceselor din fabrică au înregistrat o concentrare mai puternică pe siguranța angajaților, oferind în același timp standarde înalte și timpi scurți de nefuncționare. Pentru resursa umană a companiei se pune un accent continuu pe dezvoltarea profesională, menținând echipa în fruntea abilităților și expertizei.

„Suntem mândri și, totodată, încântați că marca modernizată Rokbak continuă ca parte fundamentală a organizației noastre”, a declarat Melker Jernberg, președinte Volvo CE și vicepreședinte executiv al Volvo Group. „Credem într-un viitor durabil, în inovație și în puterea oamenilor noștri și vedem că toate sunt încorporate în Rokbak. În același timp, compania are propria personalitate și moștenire, precum și o bază de clienți loiali, astfel ca va fi interesant să vedem brandul evoluând în continuare, pe măsură ce își începe această nouă etapă a călătoriei sale.”

MEq
By MEq septembrie 2, 2021 12:49