Conceptul de miniîncărcător RogueX a evoluat la RogueX2

MEq
By MEq ianuarie 17, 2024 18:33

Conceptul de miniîncărcător RogueX a evoluat la RogueX2

Story Highlights

  • Doosan Bobcat
  • RogueX
  • RogueX2
  • miniincarcator concept
  • RogueX concept loader
  • all-electric and autonomous concept machines
  • Bobcat RogueX2 skid steer loader

Related Articles

Doosan Bobcat Inc., companie din cadrul Doosan Group, a continuat să dezvolte conceptul de miniîncărcător RogueX. Astfel, RogueX2 este o a doua iterație a acestei invenții Bobcat; după ce RogueX a fost prezentat în 2023. RogueX și RogueX2 au fost construite ca platforme de testare pentru avansarea agendei de inovare Bobcat, evaluarea percepției clienților și provocarea modelelor tradiționale de cinematică și de funcționalitate. În cadrul evenimentului CES 2024, Doosan Bobcat Inc. a prezentat modul în care valorifică tehnologiile emergente.

Atât RogueX, cât și RogueX2 sunt utilaje concept complet electrice și autonome, cu zero emisii, baterie litiu-ion, un sistem de transmisie electric și o cinematică de ridicare și înclinare acționată electric, fără sistem hidraulic.

Conceptul de miniîncărcător RogueX a evoluat la RogueX2Proiectate și construite special fără cabină, aceste concepte explorează ideea modului în care utilajele viitorului pot fi proiectate și optimizate pentru noile tehnologii, permițând o experiență de lucru complet nouă.

Modelul inițial, RogueX, a fost proiectat cu un tren de rulare pe șenile, valorificând cinematica avansată a brațului pentru a oferi funcționalități practice care combină capabilitățile de ridicare verticală, radială și variabilă, toate într-un singur utilaj.

În schimb, RogueX2 are roți în loc de șenile, pentru a optimiza durata de funcționare a bateriei. De asemenea, are un sistem de prpulsie electric cu motoare cu flux axial, care îi asigură utilajului un efort de tracțiune incredibil. Utilajul oferă o putere mai mare pentru aplicații solicitante, precum nivelarea, săparea sau acționarea uneltelor de lucru atașate destinate lucrărilor grele.

Împreună, cele două concepte RogueX și RogueX2 au numeroase brevete noi în așteptare.
„Aceste brevete reprezintă mai mult decât noi funcții ale unui utilaj – ele semnifică modul în care rupem barierele, pentru a defini o nouă experiență de lucru”, a declarat Joel Honeyman, vicepreședinte Doosan Bobcat pentru inovație. „Pentru a construi un viitor mai inteligent, mai durabil și mai conectat, trebuie să ne punem întrebările pe care nimeni altcineva nu s-a gândit să le pună până acum și să inventăm noi soluții care nu existau anterior.”

Capacitățile utilajelor vor continua să evolueze, pentru a influența viitoarele proiecte Bobcat, a identifica îmbunătățirile noilor utilaje și a demonstra autoritatea în inovație. Aflate în fazele de cercetare și dezvoltare, RogueX și RogueX2 nu sunt disponibile pentru comercializare.

MEq
By MEq ianuarie 17, 2024 18:33