Bobcat a prezentat la Conexpo primul miniîncărcător complet electric și un utilaj concept electric și autonom

MEq
By MEq martie 15, 2023 23:13

Bobcat a prezentat la Conexpo primul miniîncărcător complet electric și un utilaj concept electric și autonom

Story Highlights

  • Bobcat
  • Conexpo 2023
  • Bobcat S7X All-Electric Skid-Steer Loader
  • Bobcat RogueX, the new concept track loader
  • all-electric skid-steer loader

Related Articles

Bobcat a dus inovația la următorul nivel prin introducerea a două noi utilaje, prezentate în prima zi a târgului CONEXPO-CON/AGG 2023. După lansarea Bobcat T7X, în 2022, primul încărcător compact pe șenile complet electric din lume, Bobcat a introdus acum primul miniîncărcător complet electric din lume, Bobcat S7X. De asemenea, Bobcat a depășit așteptările industriei prin dezvelirea noului concept de încărcător compact pe șenile, Bobcat RogueX. Acest concept de utilaj de ultimă generație explorează capacitățile energiei electrice, operării autonome și geometriei duble a brațului de ridicare.

„La Bobcat, depășim întotdeauna granițele pentru a explora următoarele progrese importante care îi ajută pe clienții noștri să realizeze mai mult și să propulseze industria înainte”, a declarat Scott Park, CEO și vicepreședinte Doosan Bobcat. „Ca organizație, ne angajăm să inovăm pentru nevoile clienților noștri în primul rând, astfel încât aceștia să poată deveni mai eficienți, mai productivi și mai de succes.”

Skid steer loader complet electric: S7X
La fel ca modelul T7X, noul S7X este complet electric, deoarece este alimentat de o baterie litiu-ion de 60,5 kWh, dispune de motoare de antrenare electrice și utilizează sisteme de transmisii de putere cu șurub-piuliță cu bile (sau șurub de mișcare), pentru funcțiile de ridicare și înclinare.
Împreună, bateria și grupul motopropulsor electric au caracteristici de performanță incredibile, cu un cuplu instantaneu care este de până la trei ori mai mare decât la încărcătoarele tradiționale. Puternicul miniîncărcător echilibrează durabilitatea și performanța cu un nivel zero de emisii și este echipat pentru a-și depăși omologul diesel.

Acest skid steer oferă operatorilor o experiență fină și confortabilă, cu vibrații minime și funcționare aproape silențioasă. S7X poate lucra până la 8 ore cu o singură încărcare, în funcție de aplicație, oferind majorității operatorilor mai mult de o zi întreagă de muncă atunci când sunt luate în considerare pauzele și timpii de nefuncționare. O încărcare completă durează aproximativ 10 ore.

„În calitate de inventator al miniîncărcătorului original, suntem încântați să folosim utilajul care a definit această ramură de industrie și să îl reinventăm din nou”, a declarat Joel Honeyman, vicepreședinte pentru inovație, Doosan Bobcat. „S7X este un produs incredibil cu aplicații în lumea reală, care poate sprijini operatorii pe șantiere sensibile din punct de vedere ecologic, în zone cu restricții de zgomot și în medii de lucru la interior.”

Pentru realizarea lui S7X, Bobcat a colaborat din nou cu Moog, Inc., un dezvoltator mondial de componente și sisteme de control al mișcării pentru diferite industrii, de la aerospațială și apărare până la construcții. Bobcat continuă, de asemenea, să colaboreze cu Viridi (creatorul produselor Green Machine) pentru sistemele sale de baterii litiu-ion, sigure, care redefinesc stocarea energiei pentru aplicațiile industriale alimentate în mod tradițional cu energie din combustibili fosili. Cu Moog și Viridi, Bobcat a colaborat și pentru modelul T7X.

Conceptul autonom RogueX
Bobcat RogueX cumulează numeroase caracteristici tehnologice avansate pentru a face din acesta un concept unic de utilaj. Deși seamănă mai mult cu un încărcător compact pe șenile, utilajul este într-o categorie proprie. Ca proiect de cercetare și dezvoltare, utilajul a fost construit ca prototip concept pentru a testa și avansa inovațiile Bobcat, a evalua percepțiile clienților și a testa limitele de funcționalitate ale modelului în sine.

„RogueX a fost conceput având în minte șantierul viitorului și modul în care nevoile unui client pot evolua, cu accent pe ușurința de utilizare, operațiunile de la distanță, funcționalitatea autonomă, operațiunile durabile și caracteristicile care le permit operatorilor să facă mai multe lucrări cu un singur utilaj”, a spus Joel Honeyman.

Pe măsură ce șantierele se schimbă, iar operatorii apelează la operarea de la distanță, Bobcat și-a dus conceptul mai departe, eliminând complet cabina operatorului. Utilajul explorează ideea de a lucra acolo unde oamenii nu o pot face fizic, putând fi operat de la distanță.
Prin construcția încărcătorului fără cabină pentru operator și prin utilizarea unei cinematici avansate, RogueX oferă funcționalități unice de ultimă generație, inclusiv capabilități de ridicare verticală și radială. Utilajul concept complet electric și autonom are emisii zero, deoarece folosește o baterie litiu-ion, un sistem de acționare electric și nu are sistem hidraulic.

Disponibilitate viitoare
În acest moment, miniîncărcătorul S7X este lansat ca prototip, cu intenția viitoare de a trece la comercializarea lui. Pe măsură ce dezvoltarea produsului continuă vor fi lansate pe piață informații suplimentare.
De asemenea, RogueX se află în faza incipientă de cercetare și dezvoltare. În acest moment nu sunt disponibile detalii suplimentare despre comercializarea viitoare.
În ultimii ani, Bobcat a dezvăluit mai multe inovații cu accent pe energie alternativă, operare autonomă și tehnologie digitală.

MEq
By MEq martie 15, 2023 23:13