MAN automatizează logistica de producție cu 12 roboți mobili Magazino SOTO

MEq
By MEq februarie 22, 2024 20:07

MAN automatizează logistica de producție cu 12 roboți mobili Magazino SOTO

Compania bavareză de robotică Magazino, membră a Jungheinrich, va automatiza lanțul logistic în cadrul fabricii de motoare MAN din Nürnberg. Roboții mobili SOTO vor automatiza aprovizionarea cu materiale între depozit și linia de asamblare, prin deplasarea complet autonomă a transportoarelor pentru sarcini ușoare (SLC). În urma unui proiect pilot derulat timp de un an, întregul proces de aprovizionare pentru asamblarea motoarelor și viitoarea producție de baterii va fi automatizat cu 12 roboți SOTO, începând din toamna acestui an.

MAN automatizează logistica de producție cu 12 roboți mobili Magazino SOTOMagazino și MAN colaborează îndeaproape într-o abordare orientată către aplicații în domeniul automatizării logisticii încă din 2019 și și-au combinat expertiza în faza de dezvoltare a roboților SOTO. Funcționalitatea roboților a fost testată la scară largă și optimizată în operarea zilnică, în timpul unei faze pilot de un an. Pe baza acestor teste pozitive, fabrica MAN din Nürnberg a decis să implementeze o flotă de 12 roboți SOTO pentru automatizarea completă a logisticii componentelor mici.

„Introducerea SOTO marchează un pas înainte către viitorul logisticii, în cea mai recentă dezvoltare a fabricii noastre din Nürnberg. Datorită SOTO, procesul de aprovizionare cu transportoare de încărcături mici (SLC – small load carriers) este acum complet automatizat. Prin urmare, acești roboți sunt, de asemenea, exemplari pentru digitalizarea și automatizarea continuă a logisticii fabricii noastre și se încadrează în strategia noastră globală. Este impresionant să vedem cât de eficient și armonios pot lucra împreună oamenii și roboții. Decizia de a introduce roboții SOTO este rezultatul multor ani de colaborare de încredere cu Magazino, care reflectă angajamentul nostru față de excelența tehnologică și îmbunătățirea continuă”, a spus Simon Becker, manager de proiect la MAN.

MAN automatizează logistica de producție cu 12 roboți mobili Magazino SOTOMarkus Ruder, managerul de proiect al Magazino pentru proiectul comun cu MAN, a descris procesul țintă astfel: „Roboții SOTO preiau în mod independent transportoarele de încărcături mici de la depozitul automatizat de mini-încărcare. Fiecare robot preia până la 18 containere odată pentru liniile individuale de asamblare. Ei lucrează în același mediu cu oamenii și alți roboți mobili. La linia de asamblare, roboții SOTO plasează containerele, care cântăresc în prezent 12 kg, direct pe rafturi. Piesele individuale pentru asamblare pot fi accesate apoi de pe partea opusă a raftului. Robotul mobil SOTO preia autonom containerele goale și le duce la punctul central de colectare.”

Fabrica din Nürnberg folosește formate standard de containere conform standardului VDA (German Association of the Automotive Industry). Prinderea adaptivă a robotului mobil se adaptează automat la dimensiunea containerului și se mișcă flexibil pe diferite înălțimi ale suporturilor de transfer. Pentru identificare, robotul citește codurile de pe rafturi și etichetele de pe containere. Comenzile de transport le primește direct din sistemul de management al depozitului.

Robotul mobil SOTO combină pașii elementari ai procesului logistic într-o singură soluție, complet autonomă: preluarea SLC-urilor de diferite dimensiuni dintr-un depozit, transportul autonom al mai multor SLC-uri de la sursă la destinație și livrarea la rafturile de flux, aproape de linia de asamblare, la diferite înălțimi. Capacitățile sale includ colectarea containerelor goale și întoarcerea SLC-urilor. În aceste medii, robotul lucrează în siguranță la comun cu oamenii. Aceste capabilități diferențiază robotul SOTO de alte echipamente de pe piață și permit pentru prima dată automatizarea veritabilă end-to-end a aprovizionării folosind transportoare de încărcături mici (SLC).

MEq
By MEq februarie 22, 2024 20:07