Jungheinrich preia întregul pachet de acțiuni al companiei de robotică Magazino

MEq
By MEq septembrie 5, 2023 23:03

Jungheinrich preia întregul pachet de acțiuni al companiei de robotică Magazino

Jungheinrich preia integral pachetul de acțiuni al Magazino – companie specializată în robotică cu sediul în München. Pe lângă participația sa (pe care o deține din 2020 și care a fost majorată la 21,7% în 2022), Jungheinrich achiziționează toate acțiunile deținute de fondatori, precum și de co-acționarii anteriori (a.o. Cellcom, Fiege Logistik și Körber).

Tranzacția a intrat în vigoare imediat după semnare, iar părțile au convenit să nu dezvăluie prețul de cumpărare. Magazino va continua să se dezvolte ca o companie independentă în cadrul Jungheinrich și se va folosi de rețeaua globală de vânzări și service a Grupului. De asemenea, compania va rămâne sub conducerea co-fondatorilor Frederik Brantner și Lukas Zanger, dar și a Dr. Moritz Tenorth.

Pentru Jungheinrich, preluarea integrală a Magazino este un alt pas important din punct de vedere strategic spre consolidarea expertizei în domeniul automatizării. Înființată în 2014, Magazino are aproximativ 130 de angajați și una dintre cele mai mari echipe de dezvoltare în robotică mobilă din Europa.

Compania oferă o platformă tehnologică puternică ce permite roboților logistici să opereze și într-un mediu mixt om-mașină. Ca urmare, roboții sunt capabili să navigheze inteligent în depozit, precum și să ridice și să transporte selectiv obiectele necesare. Sistemul și roboții Magazino sunt deja utilizați în depozitele diverșilor clienți industriali, retaileri online și furnizori de servicii logistice. Software-ul de control pentru roboți în medii logistice complexe este deja integrat în EAEa Jungheinrich – un echipament cu ridicare joasă complet automatizat, care a fost prezentat inițial la târgul de intralogistică LogiMAT din acest an.

Pentru Jungheinrich, această tranzacție este o achiziție ideală ca parte a extinderii business-ului său cu vehicule automate și autonome. Pe viitor, expertiza în materie de software și dezvoltare a Magazino va fi și mai strâns integrată în dezvoltarea de produse Jungheinrich. Magazino va avea acces la rețeaua internațională de vânzări și service a Jungheinrich și devine parte dintr-un portofoliu larg de produse și soluții intralogistice. Brandul Magazino va fi păstrat, iar compania va continua să lucreze cu parteneri și clienți externi de integrare.

„Lucrăm îndeaproape cu Magazino de câțiva ani, suntem parteneri și comunicăm bine. Acum facem următorul pas logic în colaborarea noastră și preluăm compania Magazino în întregime”, a declarat Dr. Lars Brzoska, Președintele Consiliului de Administrație al Jungheinrich. „Magazino este o companie de succes cu un management foarte bun și experți de top pe piață. Are competențe software remarcabile și a dezvoltat soluții care are potențialul de a modela viitorul în intralogistică pe termen lung. În cadrul Grupului vom valorifica aceste competențe pentru a duce mai departe dezvoltarea soluțiilor inovatoare de automatizare și robotică.”

Frederik Brantner, CEO și Co-fondator Magazino: „Nevoia de automatizare a depozitelor este în continuă creștere. Prin folosirea roboților în acest mediu complex, am dezvoltat o expertiză unică pe care dorim să o extindem în continuare. Dorim să le mulțumim investitorilor noștri anteriori pentru încrederea pe care ne-au acordat-o și pentru mulți ani de colaborare de succes. Ne-au sprijinit strategic și financiar până în prezent și au avut o contribuție semnificativă la dezvoltarea business-ului nostru. Împreună am pus bazele următorului capitol din povestea de succes a Magazino. Cu Jungheinrich, vom continua să ne extindem tehnologia din domeniul intralogisticii și ne vom extinde, de asemenea, la nivel internațional.”

MEq
By MEq septembrie 5, 2023 23:03