Volvo își extinde gama de camioane electrice cu noi modele grele cu șasiu rigid

MEq
By MEq decembrie 12, 2022 18:31

Volvo își extinde gama de camioane electrice cu noi modele grele cu șasiu rigid

Story Highlights

  • Volvo Trucks
  • camioane electrice Volvo
  • Volvo FH, Volvo FM si Volvo FMX
  • electrificare
  • emisii zero

Related Articles

Volvo Trucks continuă să-și extindă gama de camioane electrice prin lansarea mai multor noi modele, făcând astfel posibilă electrificarea și mai multor rute de transport la nivel de orașe și regiuni. Această ultimă adăugare de camioane rigide întărește și mai mult poziția Volvo ca lider în transportul ce are la bază camioane electrice.

Având deja cea mai completă gamă electrică din industria globală de camioane, Volvo Trucks își extinde acum oferta prin introducerea versiunilor rigide ale camioanelor sale electrice grele: Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX. Acest lucru ușurează și mai mult sarcina companiilor de transport în trecerea la vehicule electrice pentru deservirea zonelor urbane și regionale.

Datorită opțiunilor multiple de baterii, cabină și șasiu, noile camioane rigide grele pot fi proiectate pentru a transporta suprastructuri electrice pentru o gamă extinsă de sarcini de transport specializate, inclusiv pentru distribuția de mărfuri, colectarea deșeurilor și lucrări de construcții. Producția noilor variante va începe în primul trimestru al anului 2023.

„Cu aceste camioane noi electrice facem mai ușoară ca niciodată trecerea mai multor clienți la electricitate, iar pentru orașe, trecerea la vehicule cu emisii zero pentru aproape toate fluxurile de transport. Clienții noștri pot avea aceste camioane construite la comandă pentru tipul lor specific de operare, pentru a reduce emisiile, obținând totodată aceeași funcționalitate ca și în cazul unui camion diesel actual”, explică Roger Alm, președinte Volvo Trucks.

Mai atractive pentru șoferi și pentru municipalități
Camioanele diesel cu sarcini grele sunt o prezență obișnuită în multe orașe. Însă, de acum încolo va fi posibilă folosirea de camioane electrice pentru aceste sarcini. Pe lângă faptul că au emisii zero de noxe (eșapament), camioanele electrice oferă un mediu de lucru mai bun pentru șoferi, deoarece sunt silențioase – ceea ce face orașul mai prietenos cu locuitorii săi.

Flexibilitate mai mare pentru clienți
Noile camioane rigide au o capacitate a bateriei cuprinsă între 180-540 kWh. Acest lucru, împreună cu numărul de baterii aplicate unui camion, asigură o mare flexibilitate și o gamă largă de operațiuni potențiale.

„Aceste camioane pot face față tuturor tipurilor de transport, de la sarcini ușoare până la cele grele. Clienții pot alege exact capacitatea bateriei de care au nevoie pentru sarcinile lor, iar dacă nu transportă la bord mai multe baterii decât este necesar, sarcina utilă a camionului poate crește. Pe scurt, avem soluția optimă de transport electric și cea mai rentabilă, indiferent de sarcină”, mai spune Roger Alm, președinte Volvo Trucks.

Volvo Trucks este singurul producător global de camioane cu o gamă completă de camioane electrice în producția de serie. Obiectivul companiei este ca jumătate din vânzările globale totale de camioane să fie electrice până cel târziu în 2030.

Camioanele electrice rigide Volvo FH, FM și FMX pot fi echipate după cum urmează:
Grup propulsor: 490 kW
Unitate de transmisie: 3 motoare electrice
Baterie: 450-540 kWh, 5-6 baterii
Cabină: cabină de dormit, înaltă, X-High
Ampatament: 4300-6700
Configurații axe: 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R și 8x4R
PTO (power take-off): mecanică, cutie de viteze și electromecanică
Producția de serie începe în martie 2023

MEq
By MEq decembrie 12, 2022 18:31