Traductor de poziție LiView pe noua generație de încărcătoare frontale pe șenile

MEq
By MEq noiembrie 12, 2021 19:16

Traductor de poziție LiView pe noua generație de încărcătoare frontale pe șenile

LiView, traductorul de poziție inteligent pentru cilindri hidraulici, permite controlul fiabil al cupei pe noul încărcător frontal pe șenile Liebherr LR 636 G8, folosind date de măsurare precise – chiar și în cele mai solicitante condiții de operare.

La utilajele mobile, sistemele de asistență ușurează munca operatorului și pot crește semnificativ eficiența. Când sunt implicați cilindri hidraulici, sistemele de asistență necesită date precise de măsurare privind poziția exactă a cilindrului. Pentru aceasta, LiView furnizează în mod fiabil aceste date de măsurare cu modul său unic de operare.

„Pentru noua generație de încărcătoare frontale pe șenile, a fost important pentru noi să avem un traductor de poziție care să fie pe măsura performanței încărcătorului nostru pe șenile. Lucrul cu acest încărcător pe șenile presupune uneori forțe enorme. LiView s-a dovedit un dispozitiv de încredere și, în primul rând, soluție robustă aici – datorită principiului său unic de măsurare și flexibilității mari în poziționarea modulului electronic”, a spus Wolfgang Schulz, Product Line Manager pentru încărcătoare frontale pe șenile, Liebherr-Werk Telfs GmbH.

Ridicarea, coborârea și bascularea automată a cupei pe baza datelor LiView
La noul LR 636 G8, traductorul de poziţie LiView oferă date precise de măsurare a cilindrilor de basculare şi ridicare. Acest lucru permite operatorului, printre altele, să activeze ridicarea și coborârea automată a cupei. Această funcție este destinată lucrărilor de încărcare, unde bratul trebuie ridicat sau coborât în mod repetat la o anumită înălțime. Odată atinsă poziția setată, ridicarea sau coborârea se oprește automat. De asemenea, poate fi memorată și o poziție pentru bascularea cupei înăuntru și în afara, care poate fi controlată automat prin intermediul senzorului hidraulic.

Principiu unic de măsurare
Traductorul de poziție constă din electronica de procesare și două sonde. LiView măsoară parametrii de desfășurare ai cilindrului folosind semnale la frecvențe diferite injectate în cilindru însuși. Poziția și viteza pistonului sunt calculate în timp real de electronica de procesare. Acest lucru permite automatizarea dinamică a utilajelor.

Domeniile de aplicare ale lui LR 636 G8 includ lucrări terasiere și depozite de deșeuri. Încărcătorul este potrivit pentru aplicații care necesită forțe de rupere extrem de mari. Iar LiView este partenerul ideal aici. Traductorul de poziție folosește cilindrul în sine ca un element sensibil extrem de robust, făcându-l ideal pentru cerințele ridicate ale lui LR 636 G8.

Integrare simplă
LiView impresionează prin integrarea sa mecanică rapidă și ușoară. Electronica de procesare poate fi instalată fie direct pe exteriorul cilindrului, fie în orice locație în apropierea cilindrului. La LR 636 G8, modulul electronic LiView este instalat sub cabină.

MEq
By MEq noiembrie 12, 2021 19:16