XCMG a lansat excavatorul electric cu cabluri pentru exploatări miniere de suprafață XES35

MEq
By MEq decembrie 13, 2023 00:07

XCMG a lansat excavatorul electric cu cabluri pentru exploatări miniere de suprafață XES35

Story Highlights

  • XCMG Machinery
  • excavator electric cu cabluri
  • exploatare miniera de suprafata
  • electric shovel excavator for open pit mining

Related Articles

Dezvoltat de XCMG Machinery pentru operațiuni de exploatare „large-scale” în cariere deschise, excavatorul electric cu cabluri XES35 de 35 m³ a ieșit anul acesta de pe linia de producție din Xuzhou, China. Având la bază mai multe upgrade-uri tehnologice pentru a oferi performanțe de vârf, modelul producătorului chinez își propune să îndeplinească cerințele de exploatare ale minelor de suprafață.

XES35 are o masă de aproape 1.100 de tone și o înălțime de 18,5 metri (echivalentul unei clădiri înalte de șase etaje). În configurația standard vine cu o cupă dreaptă cu capac de 35 m³ are o capacitate de aproximativ 65 de tone de minereu la fiecare trecere, adaptată camioanelor rigide miniere din clasa de 220 până la 330 tone.

„Echipa R&D a diviziei miniere a XCMG a aprofundat cererea pieței, cât și inovația tehnologică pentru a lansa excavatorul XES35. Astfel a marcat o piatră de hotar pentru XCMG, care are acum capacități de cercetare, dezvoltare și producție pentru excavatoare electrice cu cabluri de mare tonaj”, a declarat Yang Dongsheng, președintele XCMG.

Exploatările de carieră deschise la scară largă necesită super-utilaje care să exceleze în eficiență, durabilitate și siguranță. Comparativ cu excavatoarele hidraulice, excavatoarele electrice cu cabluri se potrivesc mai bine cerințelor miniere – capacitatea de încărcare a cupei cu capac poate ajunge până la 70 m³ și are o durată de exploatare de 20 de ani, ceea ce înseamnă de două ori durata excavatoarelor hidraulice. Excavatorul electric cu cabluri are costuri de operare și întreținere mai reduse, ce reprezintă doar o treime din costurile excavatoarelor hidraulice cu capacități similare ale cupei.

Dezvoltat pe baza expertizei pe care o are XCMG pe piața asiatică de utilaje „large-scale”, incluzând tehnologia de control cu frecvență variabilă cu mai multe motoare, bazată pe sarcină dinamică, tehnologia flexibilă de control a retragerii brațului, controlul cupei deschise și multe altele, excavatorul cu cabluri XES35 se evidențiază prin câteva avantaje majore:

• Operare inteligentă: tehnologia avansată de control al convertizorului de frecvență AC și tehnologia „multi-sensor fusion” contribuie la o operare inteligentă, eficientă și sigură. Monitorizarea inteligentă și sistemul de diagnosticare online protejează utilajul în timp real.
• Sustenabilitate: acționare electrică și sistem de alimentare cu magistrală DC cu funcție de feedback de energie pentru o operare cu emisii zero, eco și cu un consum economic de energie.
• Fiabilitate ridicată: componentele optimizate ale structurii principale folosesc plăci de oțel de înaltă rezistență și tehnica unică de fabricație XCMG pentru a obține o durată de exploatare de 120.000 de ore. Caseta reductorului este realizată din oțel cu conținut scăzut de carbon pentru a asigura precizie ridicată, rezistență la impact și performanță stabilă în medii cu temperaturi scăzute.
• Confort de operare: cabina beneficiază de sistem de aer condiționat de mare putere, geamuri pe cele trei laturi, scaun cu suspensie pneumatică și tampoane pentru izolarea vibrațiilor, configurații ergonomice, manete de comandă de înaltă calitate tehnică și multe altele, pentru a face operarea mai confortabilă.
• Costuri de utilizare mai reduse: piesele de schimb și componentele XCMG, managementul costurilor de producție, service-ul la standarde înalte și consumul redus de energie reduc semnificativ costurile de achiziție, operare și întreținere.

MEq
By MEq decembrie 13, 2023 00:07