JCB a lansat excavatorul pe șenile 370X, cel mai mare din Seria X

MEq
By MEq martie 26, 2024 16:08

JCB a lansat excavatorul pe șenile 370X, cel mai mare din Seria X

JCB își extinde renumita Serie X de excavatoare pe șenile cu cel mai mare și mai puternic model de până acum – noul 370X. Utilajul de mare capacitate va aduce nivelurile sale de productivitate, durabilitate și fiabilitate de top din industrie, în sectorul de 35-40 de tone.

„Cu o putere mai mare, rezistență și durabilitate sporite, consum redus de combustibil și costuri de proprietate mai mici, JCB 370X reprezintă un pas înainte major pentru clienții din clasa de 35-40 t. Cu un confort și un control fantastic al operatorului, 370X oferă o soluție de excavator de mare capacitate pentru piețele din întreaga lume”, a dclarat Paul Swallow, Business Head – Excavatoare.

JCB a lansat excavatorul pe șenile 370X, cel mai mare din Seria X Performanță excepțională
JCB 370X este echipat cu cel mai recent motor diesel Cummins L9, certificat EU Stage V și EPA Tier 4. Acest motor de 8,9 litri, cu șase cilindri, se mândrește cu o mărire a puterii cu 14% comparativ cu modelul JS370 anterior, cu 240 kW (322 hp) disponibili la doar 1.700 rpm. Motorul livrează această putere maximă într-un interval redus de turații, pentru consumul redus de combustibil și nivelul scăzut de zgomot. Pentru teritoriile non-reglementate este disponibil un motor cu sistem common-rail Tier 2.

Pompa hidraulică tandem Kawasaki de ultimă generație funcționează cu o presiune crescută de 350 bar, care ajunge la 380 bar în timpul ciclurilor de creștere a puterii. În combinație cu un bloc de supape de ultimă generație și un ventilator de răcire acționat hidraulic cu funcție de inversare se obține o eficiență de top în clasă.

370X este capabil să manipuleze cu până la 4,5 tone mai mult material raportat la un litru de combustibil și cu până la 86 de tone pe oră mai mult, comparativ cu modelele concurente, în timpul testelor.

Toate structurile și componentele majore au fost proiectate pentru a obține performanțe și productivitate ridicate. O contragreutate mărită contribuie la creșterea stabilității, în timp ce structurile mai mari fac față forțelor suplimentare. Diametrele mai mari ale conductelor de întreținere și presiunile hidraulice crescute au ca rezultat o putere mai mare a brațului de excavare, care a fost reproiectat (cu picior de braț turnat și puncte de pivotare ale cilindrului hidraulic) pentru rezistență și durabilitate suplimentare.

Modelul 370X este furnizat cu un monobraț de 6,45 m, cu posibilitatea de alegerii unui balansier de 2,63 m, 3,23 m sau 4,03 m. Balansierele opționale pentru sarcini grele au structuri întărite suplimentar pentru a face față aplicațiilor grele. Diametrul știftului cupei a fost mărit, iar utilajul poate fi echipat cu o nouă cuplă rapidă JCB cu două știfturi, pentru a ridica unelte de lucru de 90 sau 100 mm. De asemenea, sunt disponibile noi cupe XHD de 2,1 m3 și 2,43 m3, iar în plus, JCB va oferi un nou ciocan hidraulic HM330T special pentru 370X.

JCB a lansat excavatorul pe șenile 370X, cel mai mare din Seria X Confortul operatorului
La fel ca la toate utilajele din seria X, modelul 370X beneficiază de cabina JCB Command Plus ROPS. Pe lângă faptul că este una dintre cele mai mari cabine de excavator de pe piață, cu un volum de 2,86 m3, cabina Command Plus beneficiază de un scaun cu suspensie pneumatică, cu încălzire și de un nivel redus de zgomot la interior (69 dB).

Cabina este îmbunătățită și mai mult cu un nou monitor cu ecran tactil de 10″ cu o nouă interfață de utilizator numită JCB UX, în timp ce panoul de comenzi încorporează mai multe taste rapide, permițând o personalizare suplimentară pentru operator. Controlul sistemului de climatizare, un radio cu opțiune DAB, pornire fără cheie și camere video duble sunt toate dotări standard.

Interfața JCB UX oferă până la 25 de profiluri de utilizator, care pot fi toate personalizate, operatorii având posibilitatea de a seta configurația joystick-ului pentru a răspunde cerințelor lor individuale. Conectivitatea telefonului mobil a fost îmbunătățită cu integrarea agendei telefonice prin intermediul monitorului. Utilajul este extrem de ușor de utilizat, iar ghidurile de ajutor sunt disponibile pe display-ul din cabină, împreună cu videoclipuri de tip „how to”, care acoperă toate caracteristicile sistemului JCB UX.

JCB a lansat excavatorul pe șenile 370X, cel mai mare din Seria X Costul total de proprietate (TCO)
370X asigură monitorizarea în timp real nivelurilor de fluide pe ecranul din cabină. Mașina beneficiază, de asemenea, de intervale de service extinse, cu intervale pentru sistemul hidraulic dublate la 2.000 de ore. Întreținerea lichidului de răcire a motorului este acum necesară la 3.000 de ore, în timp ce intervalele pentru filtrul de aer sunt extinse până la 2.000 de ore. Utilajul dispune de trei moduri de lucru pentru a optimiza lucrările de excavare, ridicare sau consum. Funcțiile Auto-stop și Auto-Idle ale motorului sunt, de asemenea, standard, pentru a reduce consumul de combustibil în timpul mersului la ralanti, sporind și mai mult TCO.

370X este disponibil cu o gamă de opțiuni, pentru a se adapta la cerințele individuale ale clientului. Printre acestea se numără circuite hidraulice auxiliare cu până la 15 setări de unelte de lucru și un scaun premium pentru operator, cu încălzire și răcire. Luminile de lucru cu LED-uri sunt acum standard, cu opțiuni disponibile pentru a crește până la 14 lumini. De asemenea, utilajul poate fi oferit cu sistemul INTELLIGRADE JCB 2D și 3D-ready, care oferă soluții de control al utilajului pentru a spori productivitatea, precizia și siguranța. 370X poate fi oferit cu un sistem de camere video la 360 grade, integrat în afișajul ecranului de 10″, împreună cu balustrade cu vizibilitate ridicată, de jur împrejur.

Modelul 370X urmează stilul și designul văzute pentru prima dată la excavatoarele mai mici JCB X-Series, cu uși de service robuste din oțel cu strat dublu de protecție și balustrade prinse cu șuruburi.

MEq
By MEq martie 26, 2024 16:08