Premieră europeană pentru un excavator Hyundai de 120 t, într-un proiect de demolare

MEq
By MEq septembrie 1, 2017 21:36

Premieră europeană pentru un excavator Hyundai de 120 t, într-un proiect de demolare

Job Report

Compania luxemburgheză Démolition et Terrassement XL Sàrl folosește încă din luna martie a acestui an cel mai mare excavator de la Hyundai, modelul R1200-9, cu o masă operațională de 120 t, pe un șantier de demolare din centrul financiar al Luxemburg City. Este o premieră pentru un utilaj Hyundai de asemenea dimensiuni să fie vândut în Europa.

Impresionantul șantier, odată încheiat, va găzdui noile birouri ale Băncii Chinei. Excavatorul de mari dimensiuni este folosit pentru spargerea fundațiilor din beton armat, cu ajutorul unui ciocan hidraulic de 7 tone. Prima sarcină este finalizarea unei parcări subterane de 35 m adâncime, cu 6 niveluri.

HMB, dealerul de echipamente pentru construcții din Belgia și Luxemburg, se mândrește cu faptul că este primul distribuitor din Europa care a vândut un excavator R1200-9. „Dl. Carlos Alberto Rodrigues de Sousa, proprietarul companiei Démolition et Terrassement XL Sàrl, a venit să ne vadă la expoziția Bauma 2016 de la Munchen, anul trecut, unde am încheiat tranzacția. Dl. Sousa este familiarizat cu gama Hyundai, având deja 12 utilaje Hyundai în flota sa. Ceea ce l-a convins cu adevărat au fost combinația dintre calitatea și eficiența utilajelor Hyundai, prețul bun, calitatea excelentă a serviciilor oferite de noi și relațiile foarte bune de afaceri pe care le avem”, au spus Paul Verbiest și Tom Haesevoets, proprietarii companiei HMB.

Potrivit pentru acest proiect
Având un motor diesel supraalimentat de 567 kW (23 l capacitate cilindrică), excavatorul a fost special proiectat pentru lucrări terasiere grele, lucrări de excavare staționare și pentru aplicații de demolare cu rază lungă. Echiparea standard include șenile cu saboți cu renuri duble, cu lățimea de 710, 800 și 900 mm. Pentru această lucrare de demolare, clientul a solicitat echiparea cu șenile cu saboți înguști, care vor fi folosite și la următoarea lucrare, într-o carieră lângă Luxemburg. Modelul R1200-9 plasează grupul sud-coreean în topul producătorilor de utilaje pentru construcții de capacitate mare.

CAPO (Computer Aided Power Optimization)
Sistemul de ultimă generație CAPO asigură performanțe optime de funcționare pentru motor și cele două pompe hidraulice. Diferitele setări de putere deservesc sarcini specifice de lucru. În plus, sistemul oferă funcții de decelerare automată și creștere a puterii (power boost). Displayul LCD de 7 inch afișează turația motorului, temperaturile lichidului de răcire și a uleiului hidraulic, precum și codurile de diagnosticare a erorilor. Prin simpla apăsare a unui buton, operatorul poate acorda prioritate fie brațului, fie rotirii turelei și poate selecta setările de putere.

Ca și la alte excavatoare hidraulice Hyundai, operatorul are opțiunea selectării modului de putere în funcție de lucrare, materiale și atașamentul cu care lucrează. Cele trei moduri de putere asigură performanțe maxime motorului, turație ridicată și eficiența optimă a consumului de combustibil. Modul ”standard” aasigură motorului un regim de turație redus, pentru o performanță optimă și o economie de combustibil îmbunătățită. Modul ”economic” adaptează debitul de ulei hidraulic și puterea motorului la condițiile specifice de încărcare, pentru optimizarea consumului și un control mai bun.

Mod de lucru personalizat
Diferitele aplicații presupun diferite setări pentru utilaj, iar unii operatori preferă să lucreze cu setări individuale. Modul ”user” îi permite operatorului să configureze regimul de funcționare al utilajului: turația motorului, debitul la ieșire al pompelor hidraulice, turația la ralanti și alți parametri de funcționare precum presiunea și debitul hidraulic pentru echipamentele de lucru atașate, în funcție de preferințele personale.

Prioritate automată la selectarea brațului și a rotației turelei
Această funcție inteligentă adaptează echilibrul ideal al debitului hidraulic din instalație la modul de funcționare al brațului și la rotația turelei, în funcție de aplicația la care excavatorul lucrează. Sistemul CAPO, monitorizează funcțiile hidraulice și adaptează în permanență debitul hidraulic pentru a asigura performanțe și productivitate maxime. Excavatorul de 120 t de mare capacitate este livrat cu braț standard de 7.550 mm și balansier de 3.400 mm.

Specificații R1200-9
Masa operațională: 118.000 kg
Puterea motorului: 567 kW / 760 hp (@1800 rpm)
Capacitatea cupei: 6.70 m3

MEq
By MEq septembrie 1, 2017 21:36