Linia de produse Doppstadt se extinde cu două tocătoare smart

MEq
By MEq aprilie 8, 2020 11:41

Linia de produse Doppstadt se extinde cu două tocătoare smart

Linia de tocătoare a producătorului german Doppstadt continuă să se extindă. Anul acesta, Doppstadt va lansa oficial două noi modele – Inventhor Type 6 și Methor – care se aliniază conceptului „Smart Solutions” al companiei: utilaje mobile, modulare, rentabile și flexibile, pentru o gamă largă de aplicații.

Inventhor Type 6: Proiectat pentru eficiență maximă
Inventhor Type 6 reprezintă ultima generație de tocătoare Doppstadt, continuând tradiția modelului DW 3060. Noul utilaj este optimizat pentru eficiență economică, ușurință în utilizare, accesibilitate și timpi minimi de inactivitate. Acționarea unică VarioDirect este ”inima” tehnologiei utilajului, întrucât transmisia directă constituie baza costurilor operaționale inegalabile: randament ridicat de mărunțire chiar și pe șantierele grele, consum favorabil de combustibil și performanțe optime de pornire. Datorită sistemului configurabil de tocare cu cuțite ușor de înlocuit, tocătorul poate gestiona o gamă largă de aplicații.

Methor: calitatea Doppstadt, acum disponibilă pentru fluxuri de volum mic
Methor se bazează pe o abordare diferită și nouă pentru Doppstadt: valorifică pentru prima dată avantajele tehnologiei de înaltă performanță Doppstadt pentru fluxuri de volum mai mici, monoamestecuri sau materiale speciale, fiind orientată către flexibilitate maximă. Sistemul de mărunțire poate fi schimbat în 60 de minute. Astfel, Methor este destinat pentru lucrări cu volume mai mici de materiale sau pentru sarcini care variază frecvent.

De asemenea, a moștenit principiile tipice ale Doppstadt de disponibilitate ridicată și operare economică: instalat ca un tocător rotativ orizontal, arborele său de mărunțire asigură o fiabilitate ridicată a procesului și prelucrează materialul direct în direcția de transport a benzii spate, asigurând fiabilitatea maximă a procesului. Cu acționare hidraulică directă (Hydraulic Direct Drive): în combinație cu un buncăr basculant pentru alimentarea controlată cu material, utilajul produce întotdeauna cel mai bun material de ieșire posibil în gama optimă de utilizare a capacității arborelui.

Asemenea modelului Inventhor Type 6, Methor poate fi combinat optim ca parte a unor sisteme mai complexe cu alte soluții inteligente de la Doppstadt, precum seria Selector cu platforma sa robustă de sortare cu șnec elicoidal. Astfel rezultă o combinație perfectă pentru generarea în linie a unui produs finit perfect.

Later edit: Atât the Inventhor Type 6, cât și Methor urmau a fi lansate oficial cu ocazia expoziției IFAT 2020 de la München. După o anulare inițială și o reprogramare pentru luna octombrie, ediția de anul acesta a IFAT a fost anulată, din cauza situației generate de Covid-19.

MEq
By MEq aprilie 8, 2020 11:41