Manipulatorul de materiale Volvo EW240 Electric, un nou pas spre decarbonizare

MEq
By MEq ianuarie 24, 2024 12:04

Manipulatorul de materiale Volvo EW240 Electric, un nou pas spre decarbonizare

Story Highlights

  • Volvo Construction Equipment
  • excavator electric pentru manipularea materialelor
  • Volvo EW240 Electric Material Handler
  • waste and recycling applications

Related Articles

Volvo CE introduce excavatorul pentru manipularea materialelor EW240 Electric cu alimentare de la rețea. Este ultima noutate din gama Volvo de utilaje cu emisii zero, pentru un viitor neutru din punctul de vedere al amprentei de carbon. Utilajul a fost dezvoltat în colaborare cu unul dintre partenerii autorizați ai producătorului suedez.

Manipulatorul de materiale EW240 Electric nu este doar o alegere mai bună pentru mediu, ci deschide și o serie de noi oportunități de afaceri. Cu zero emisii de noxe și o operare aproape silențioasă, este soluția potrivită pentru zonele sensibile la zgomot (în aer liber sau în incinte închise), zonele cu restricții de emisii de carbon și pentru lucrul în intervalele orare de liniște. Funcționarea sa mai silențioasă înseamnă un impact fonic mai redus pentru operator și pentru lucrătorii de pe șantier, dar și pentru cei din zonele învecinate.

Manipulatorul de materiale Volvo EW240 Electric, un nou pas spre decarbonizareSoluțiile electrice precum EW240 Electric Material Handler sunt perfect potrivite pentru aplicațiile din depozitele de deșeuri și centrele de reciclare – contribuind la asigurarea unui mod de lucru mai durabil, care să corespundă ambițiilor și operațiunilor de mediu ale companiei în sine.
Datorită electrificării, manipulatorul de materiale EW240 Electric își poate extinde mai mult intervalele de service, ceea ce înseamnă costuri de întreținere mai mici comparativ cu un utilaj similar diesel. Fără consumabile ce țin de motor, cum ar fi uleiul de motor, filtrele și separatorul de apă, se reduc costurile și timpii de imobilizare.

Nu e loc de „downtime”
O conexiune prin cablu face ca manipulatorul electric de materiale EW240 să fie alegerea perfectă pentru creșterea productivității și reducerea costurilor de operare în aplicațiile statice. Acest excavator pentru manipularea materialelor alimentat electric oferă operatorilor aceleași performanțe și control ca un utilaj convențional – cu avantajul suplimentar că nu este nevoie de pauze pentru a alimenta sau a reîncărca.

Manipulatorul de materiale Volvo EW240 Electric, un nou pas spre decarbonizareOperatorul poate continua să lucreze atât timp cât dorește – și având în vedere nivelurile remarcabile de confort din cabină, intervalul de lucru ar putea dura ceva timp. Confortul este îmbunătățit și mai mult de scaunul cu încălzire și suspensie pneumatică, de vizibilitatea remarcabilă datorată capotei plate a motorului, de camerele retrovizoare și laterală și de luminile LED.

Soluții conectate la rețea
Soluțiile conectate la rețea, precum excavatorul pentru manipularea materialelor EW240 Electric, sunt ideale pentru utilizarea în aplicații statice, ce presupun îndeplinirea de sarcini repetitive (de ex: manipularea materialelor în industria deșeurilor și a reciclării). Volvo CE continuă să investească în soluții tehnologice adaptate nevoilor industriei.

„Manipulatorul de materiale EW240 Electric este soluția sustenabilă ideală pentru depozite de deșeuri și reciclare – o industrie ce pune accent pe caracterul circular al economiei. Prin furnizarea de soluții electrice aproape silențioase și cu emisii zero, sprijinim nevoia clienților noștri de a lucra mai sustenabil și de a face pași în această direcție, dar și de a reduce costurile operațiunilor lor”, a spus Thomas Nather, SAS Commercial Project Manager pentru excavatoare la Volvo CE.

MEq
By MEq ianuarie 24, 2024 12:04