Ritchie Bros. va achiziționa Euro Auctions pentru a-și extinde prezența internațională

MEq
By MEq august 9, 2021 19:32

Ritchie Bros. va achiziționa Euro Auctions pentru a-și extinde prezența internațională

Ritchie Bros. a încheiat un acord pentru achiziționarea Euro Auctions, cel mai important jucător de pe piața de licitații de utilaje grele din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). Achiziția, care se așteaptă să fie finalizată în primul trimestru al lui 2022, va face ca cele două mărci să lucreze împreună pentru a facilita mai mult ca niciodată gestionarea și distribuirea activelor, cu soluții și servicii pentru fiecare situație.

Fondată în 1998, Euro Auctions desfășoară, sub mărcile Euro Auctions și Yoder & Frey, licitații de utilaje grele fără rezervare, cu posibilitatea licitării online sau la fața locului, având peste 200 de angajați în 14 țări. În 2020, compania a desfășurat 60 de licitații, vânzând aproape 90.000 de articole în cele nouă locații din Germania, Spania, Irlanda de Nord, Regatul Unit, Emiratele Arabe Unite, Australia și Statele Unite.

La fel ca Ritchie Bros., Euro Auctions vinde articole printr-un format de licitație încadrată într-un interval de timp și într-o piață zilnică, cu opțiuni precum „Buy Now” și „Make Offer”.

CEO-ul Ritchie Bros., Ann Fandozzi, a declarat: „Ritchie Bros. și Euro Auctions se potrivesc ideal cu un obiectiv unic de a face mai ușoară ca niciodată informarea, ofertele de servicii și disponibilitatea activelor. Euro Auctions are o echipă incredibil de talentată, cu expertiză în aprovizionarea cu utilaje, licitații, vânzări și servicii pentru clienți. Atitudinea lor „can do” și spiritul antreprenorial, combinate cu tehnologia i-au ajutat să se adapteze și să crească, în același mod ca și noi. Această achiziție accelerează semnificativ strategia noastră de a stimula creșterea veniturilor și a câștigurilor (…), continuând să ne extindem capacitățile în noi canale, sectoare, regiuni și segmente de clienți.”

În următoarele câteva luni, în timp ce este așteptată aprobarea de reglementare, activitatea se va desfășura normal (business as usual) pentru clienții, fiind două businessuri separate. Cu toate acestea, integrarea va fi planificată astfel încât totul să pornească normal odată ce tranzacția se va închide.

De asemenea, fondatorul și directorul Euro Auctions, Derek Keys, a spus: „Dave Ritchie și frații săi au fost o mare inspirație pentru frații mei și pentru mine în crearea Euro Auctions. Am modelat o mare parte din ceea ce facem în funcție de filozofia centrată pe client a lui Dave, care se regăsește în prezent la Ritchie Bros. Fuziunea noastră va genera valoare pentru clienți, deoarece vom oferi mai multe utilaje, soluții și servicii multor industrii și regiuni în care activăm.”

MEq
By MEq august 9, 2021 19:32