Rio Tinto își extinde flota de camioane autonome Cat în exploatarea minieră Marandoo din Australia

MEq
By MEq ianuarie 16, 2018 00:44

Rio Tinto își extinde flota de camioane autonome Cat în exploatarea minieră Marandoo din Australia

Caterpillar și Rio Tinto au semnat un acord de modernizare a 19 camioane miniere Cat 793F pentru operare autonomă în exploatarea de minereu de fier Marandoo din vestul Australiei. Caterpillar va instala, de asemenea, tehnologia Cat Command pentru software-ul de transport, destinat operării flotei autonome. În urma înțelegerii va rezulta prima flotă de camioane autonome Cat desfășurate de Rio Tinto.

Primele camioane vor fi upgradate la jumătatea lui 2018, iar proiectul va fi finalizat până la sfârșitul anului 2019. Dincolo de instalare și pornire, atât Caterpillar, cât și distribuitorul regional Cat, WesTrac, vor juca un rol continuu în managementul și suportul sistemului autonom de transport.

„De 50 de ani suntem mândri să colaborăm cu Caterpillar, iar acum suntem încântați să începem acest nou capitol în aventura noastră privind automatizarea. Acest proiect cu Caterpillar accelerează implementarea transportului autonom prin modernizarea operațiunilor noastre din Pilbara și ne ajută la îndeplinirea obiectivelor de a face operațiunile mai sigure și mai productive”, a afirmat Chris Salisbury, directorul executiv al Rio Tinto Iron Ore.

Sistemul autonom de transport Cat totalizează capabilități din întreaga gamă de tehnologii Cat MineStar System – Command, Terrain, Fleet, Detect și Health. La Marandoo, punerea în aplicare a tehnologiei Fleet, sistemul de planificare-atribuire și de urmărire a materialelor, va marca utilizarea în premieră a acestui sistemul de către Rio Tinto.

MEq
By MEq ianuarie 16, 2018 00:44