Hitachi introduce noul excavator cu braț super lung ZX490LCH-7 SLF

MEq
By MEq octombrie 9, 2023 19:30

Hitachi introduce noul excavator cu braț super lung ZX490LCH-7 SLF

Hitachi Construction Machinery (Europe) a introdus cel mai mare model Zaxis-7 din gama sa extinsă de excavatoare cu braț super lung. ZX490LCH-7 HE16LD cu o rază de 16 m are un braț și un balansier mai lungi, precum și o contragreutate mai grea decât modelul standard ZX490-7. Utilajul este ideal pentru lucrări de excavare, precum și pentru dragarea râurilor și a lacurilor, întreținerea malurilor și în lucrări mai ușoare de finisare a rambleelor. Datorită proporțiilor brațului și brațului, modelul de 49 de tone poate fi folosit și pentru încărcare, camioanele putând fi poziționate aproape de utilaj. Asamblat la fabrica HCME din Amsterdam, acest excavator pentru aplicații speciale a fost proiectat pentru a răspunde nevoilor clienților europeni.

La fel ca toate excavatoarele mari Hitachi Zaxis-7, modelul ZX490LCH-7 super long front (SLF) pune proprietarul și operatorul în control complet. Compatibil cu standardul Stage-V, excavatorul are o cabină ce include funcții de confort și siguranță de primă clasă. Fiabilitatea, eficiența și productivitatea excepționale oferă proprietarilor oportunități de creștere a profitului și de reducere a costurilor.

Productivitatea pe șantier a lui ZX490LCH-7 va crește datorită unei producții îmbunătățite cu 7% (în modul PWR), având un motor de aceeași dimensiune ca și modelul mai mare ZX690-7. Viteza îmbunătățită de încărcare crește, de asemenea, productivitatea – ca rezultat al noului sistem hidraulic HIOS V, care este reglat fin pentru un control optim al aplicațiilor pentru brațul super lung.

Eficiența consumului de combustibil a excavatoarelor mari Zaxis-7 poate fi controlată și prin utilizarea noului indicator ECO, vizibil pe monitorul multifuncțional de 8 inch din cabină. Pe lângă reducerea costurilor, o mai bună economie de combustibil are un impact pozitiv asupra performanței de mediu. ZX490-7LCH SLF este compatibil cu standardul Stage V datorită combinației de SCR (sistem de reducere catalitică selectivă), DOC (catalizator de oxidare diesel) și CSF (catalysed soot filter).

Cabina ultra-spațioasă de ultimă generație este mediul perfect de lucru. Oferă operatorilor confort și calitate, cu niveluri reduse de zgomot și vibrații. Noile caracteristici includ mișcarea sincronizată a scaunului și consolei – pentru a reduce oboseala operatorului – și reglarea consolei pe înălțime (trei poziții). Viteza reglată a brațului și balansierului (debit hidraulic) permite o performanță lină, în timp ce operarea ușoară provine din designul ergonomic al consolei și al comutatoarelor. Ecranul de 8 inch anti-strălucire de înaltă rezoluție este, de asemenea, mai ușor de vizualizat.
Hitachi introduce noul excavator cu braț super lung ZX490LCH-7 SLF

Siguranța pe șantier este sporită de vizibilitatea excepțională. Operatorii își pot controla propria siguranță, precum și pe cea a celor din jur, datorită sistemului de camere Aerial Angle. Acesta permite o vedere panoramică de 270 de grade, iar utilizatorii pot alege din șase opțiuni de vizualizare a mediului imediat al utilajului. În condiții dificile, noile lumini de lucru cu LED și ștergătorul de parbriz cu o suprafață mărită de acoperire sporesc vizibilitatea.

Pentru o stabilitate optimă, ZX490LCH-7 SLF are o contragreutate HD mai grea (9,8 tone) și un tren de rulare extensibil cu 500 mm. Trenul de rulare retractat permite transportul ușor pe o semiremorcă.

Testate riguros în unitățile de producție din Japonia, utilajele Hitachi Zaxis-7 sunt construite pentru a dura și pentru a maximiza timpii de funcționare. Piesele noi ale motorului sporesc fiabilitatea, scurgerile de ulei sunt mai puțin probabile, iar durabilitatea cadrului de șenile a fost crescută. Trenul de rulare robust al lui ZX490LCH-7 previne eventualele daune.

Funcțiile ușoare de întreținere și curățare ale tuturor excavatoarelor mari Zaxis-7 economisesc timp și bani. Filtrul de combustibil este acum integrat cu separatorul de apă, iar radiatorul mai mare îmbunătățește disiparea căldurii, fiind mai ușor de curățat.

Pentru ca proprietarii să aibă controlul total al flotei și al volumului de muncă, sistemele de monitorizare de la distanță Hitachi (Owner’s Site și ConSite) le oferă acces la date și instrumente critice. Ambele sisteme trimit zilnic date operaționale prin GPRS sau satelit de la excavator către Global e-Service. ConSite rezumă informațiile într-un e-mail lunar, în timp ce aplicația ConSite Pocket afișează alerte în timp real pentru orice potențiale probleme.

Calitatea motorului și a uleiului hidraulic este monitorizată continuu de o inovație unică Hitachi. Doi senzori detectează dacă este afectată calitatea uleiului, iar datele sunt transmise către Global e-Service. Această funcție oferă clienților liniște cu privire la starea excavatoarelor și reduce timpii de întreținere și intervalele neprogramate de imobilizare.

MEq
By MEq octombrie 9, 2023 19:30