Red Dot Award 2017: Product Design, pentru producătorii de utilaje

MEq
By MEq iulie 10, 2017 09:13

Red Dot Award 2017: Product Design, pentru producătorii de utilaje

Red Dot Award este cunoscut pe plan internațional ca fiind unul dintre cele mai căutate mărci de calitate pentru design și este organizat o dată pe an. De la produse și proiecte de comunicare până la concepte și prototipuri, Red Dot Award urmărește cele mai proeminente tendințe din întreaga lume. Anul acesta, la disciplina Product Design, secțiunea „commercial vehicles”, CIFA, Hidromek și Liebherr s-au remarcat cu produsele lor.

CIFA CSSE
CSSE este o mașină de torcretat beton pentru utilizare în subteran și face parte din seria Energya a producătorului CIFA, în care vehiculele utilitare sunt echipate cu o nouă tehnologie de acționare hibridă. Pentru mașina de torcretat tuneluri CSSE, toate componentele electrice și electronice au fost alese în mod specific în funcție de eficiența lor. În modul electro (electric), aceasta poate fi acționată fără emisii și fără consum de combustibil pentru toate operațiunile, oferind o creștere simultană a eficienței. Din punct de vedere estetic, designul CSSE atrage atenția.

„Cu contururile sale laterale clar definite și un motor hibrid care permite funcționarea fără emisii, CSSE este funcțională și corespunzătoare pentru lucrări subterane” – se arată într-o declaratie oficială a juriului.

Hidromek HMK 600 MG
HMK 600 MG este un autogreder de 18 tone cu o lamă de 4.3 metri lungime și un motor puternic turbo-diesel. Motorul, supapa de control electro-hidraulic, joystick-urile și transmisia automată sunt conectate printr-un sistem CAN bus și asigură o eficiență ridicată pentru toate operațiile de lucru. Autogrederul are joystick-uri electronice ce controlează ușor toate operațiile de lucru; totuși, este posibil și controlul vehiculului prin intermediul volanului, dacă este necesar. Grație designului cabinei cu unghiuri calculate special, operatorul are o vedere bună asupra lamei.

„Acest autogreder puternic oferă o conducere simplă, intuitivă prin intermediul joystick-ului și câștigă, de asemenea, prin designul cabinei, care pune accent asupra funcțiilor și aspectelor de siguranță” – este declarația juriului.

Liebherr L 580 LogHandler XPower
L 580 LogHandler XPower este un utilaj specializat pentru manipularea buștenilor, la care designul și tehnologia sunt corespunzător optimizate. Cu liniile sale distinctive, silueta compactă și brațul puternic de ridicare, aceasta transmite puterea și performanța de conducere dinamică. Capota conică a motorului coborâtă și ferestrele mari ale cabinei oferă o bună vizibilitate și o siguranță sporită.

Productivitatea este mărită datorită unui braț de ridicare special, cu armături majore, și a unui graifer de bușteni optimizat care poate fi ajustat în funcție de dimensiuni. Sistemul inovativ Smooth Speed Reduction (SSR) oferă siguranţă şi precizie în manipularea buştenilor, iar lanţul cinematic cu divizor de putere (power-split) XPower garantează eficiența consumului de combustibil, fără a afecta în vreun fel accelerarea şi viteza de deplasare.

„Acest încărcător cu forme compacte face o impresie puternică și autonomă. În plus, convinge prin funcționalitatea bine concepută, care facilitează manipularea controlată a buștenilor” – au afirmat membrii juriului.

Hidromek HMK 640 WL
Încărcătoarele frontale pe roți sunt adesea în centrul acțiunii pe șantiere, deoarece au de-a face cu sarcini grele, precum pământ sau piatră. Hidromek HMK 640 WL se bazează pe o evaluare atentă a condițiilor extreme de lucru în mine și cariere, luând în considerare și cerințele operatorilor de șantier. Acest încărcător frontal inovator are linii echilibrate ce depășesc formele clasice. Aspectul său puternic este caracterizat în principal prin designul îndrăzneț al capotei. Acesta a fost implementat sub forma unei capote de motor monobloc, facilitând o mai bună întreținere și servisare.

Cabina șoferului, spațios proiectată, oferă un grad ridicat de confort, precum și o ergonomie sofisticată. Este echipată cu joystick-uri complet electronice și permite o conducere intuitivă dintr-un mediu de lucru plăcut. De asemenea, consola permite reglarea ușoară în funcție de nevoile individuale ale utilizatorilor. Toate setările și informațiile pot fi afișate pe un ecran LED, ceea ce conduce la o funcționare fără probleme. Căutarea unei identități noi de design pentru un vehicul de acest tip a făcut ca Hidromek HMK 640 WL să apară ca un încărcător frontal pe roți cu un stil dinamic impresionant – estetizează mediul de lucru prin stabilirea de noi standarde.

„Acest încărcător frontal impresionează cu un design bine gândit pentru aplicații exigente și implementat în mod constant până la ultimul detaliu. Reușește să dezvolte un vocabular de design complet nou pentru un vehicul de acest tip. Hidromek HMK 640 WL are un aspect extrem de proaspăt și modern. De asemenea, sunt remarcabile proporțiile sale elegant echilibrate, precum și soluția ergonomică foarte consistentă a cabinei operatorului” – a consemnat comisia de evaluare.

Liebherr T45-7
Noile manipulatoare telescopice impresionează prin stabilitatea lor în timpul încărcării și ridicării. Sistemele hidraulice de înaltă performanță și transmisia hidrostatică de încredere de pe manipulatoarele telescopice facilitează operațiuni rapide și intense. Cabina generos dimensionată este caracterizată de confort și siguranță ridicate. Geamurile mari, parbrizul dintr-o bucată, noul design cu margini teșite, capota înclinată care urmează linia de lucru și punctul de articulație coborât al brațului garantează o vizibilitate foarte bună.

„Designul acestor manipulatoare telescopice se axează pe optimizarea vizibilității, conducând la o mai mare siguranță la locul de muncă. De asemenea, sunt frumoase prin aspectul lor foarte dinamic” – conform membrilor juriului.

MEq
By MEq iulie 10, 2017 09:13