Robomag BW 177 – conceptul de cilindru compactor de la Bomag

MEq
By MEq noiembrie 18, 2022 15:48

Robomag BW 177 – conceptul de cilindru compactor de la Bomag

În 2019, la Bauma, Bomag a prezentat un compactor tandem complet automat. Anul acesta, la Bauma München, compania cu sediul în Boppard a prezentat utilajul Robomag BW 177, primul studiu de proiectare pentru cilindri compactori cu un singur tambur.

Robomag @ Bauma 2019

Cilindrul compactor cu un singur tambur Robomag BW 177 reprezintă baza tehnologică pentru testarea și dezvoltarea subsistemelor necesare pentru a obține o funcționare complet autonomă. În funcție de lucrare sau de situația șantierului, utilajul este destinat pentru a fi implementat în mod flexibil prin control manual sau autonom. Designul inovator și suplu al lui Robomag face ca cilindrul compactor să poată lucra chiar și în condiții de spațiu limitat pe șantier.

La Bauma 2022, Robomag BW 177 a fost introdus cu echipamente funcționale și cu o Interfață de Automatizare: folosind o telecomandă cu rază scurtă de acțiune, operatorul are permanent utilajul în câmpul vizual și îl poate controla de la o distanță sigură, chiar și în situații critice, obținând rezultatele dorite. Mediul de șantier în care utilajul se mișcă este protejat suplimentar de un sistem de detectare a obstacolelor. Ambele sisteme – telecomanda radio și detectarea obstacolelor – sunt acum disponibile pentru cilindrii compactori convenționali Bomag și vor fi introduse succesiv pe diferite modele Bomag cu un singur tambur, după Bauma.

Acest prim pas pe drumul operării autonome poate fi extins prin diverse tehnologii și etape la un cilindru compactor complet autonom, datorită Interfeței de Automatizare, un software special instalat pe utilaj. Software-ul Robomag este deja capabil să stabilească o conexiune cu telecomanda. În a doua etapă, utilajul va fi controlat de un operator uman fără contact vizual, de exemplu, dintr-un birou. De altfel, acest așa-numit utilaj controlat din birou este deja fezabil din punct de vedere tehnic, iar Robomag este pregătit.

În ultima etapă de dezvoltare este un cilindru compactor complet autonom care este controlat doar de computer, fără intervenție umană. Cu studiul de proiectare Robomag BW 177 și toate sistemele de siguranță necesare, Bomag pregătește întregul utilaj pas cu pas pentru a face posibilă (din punct de vedere tehnic) conectarea diferitelor tipuri de comenzi – până la utilaj complet autonom. De asemenea, această etapă de dezvoltare necesită o tehnologie de siguranță certificată mult mai avansată, cum ar fi opriri automate, sisteme speciale de camere și sisteme sigure care exclud toate riscurile potențiale de siguranță.

MEq
By MEq noiembrie 18, 2022 15:48