Liebherr prezintă macaraua turn flat-top 470 EC-B – cea mai mare din seria „Tough Ones”

MEq
By MEq februarie 1, 2022 22:11

Liebherr prezintă macaraua turn flat-top 470 EC-B – cea mai mare din seria „Tough Ones”

Seria de succes EC-B de la Liebherr are un nou membru: macaraua turn flat-top 470 EC-B. Cu o capacitate maximă de ridicare de 16 sau 20 t, această macara este acum cea mai mare din seria „Tough Ones”. De la transport și asamblare până la operare pe santier, noua macara turn cu cabluri de oțel îndeplinește toate cerințele relevante ale unei flote moderne de macarale.

Modelul „flagship” cu sisteme inteligente de asistență oferă o lungime a brațului de 80 m. Această rază poate fi mărită la 83 m prin intermediul unei extensii de braț, deschizând astfel noi perspective pe această piață competitivă. La o lungime de braț de 80 m, versiunea de 16 t a lui 470 EC-B are o capacitate de încărcare la vârful brațului de până la 3.200 kg; versiunea de 20 t impresionează prin capacitatea de încărcare la vârful brațului de până la 3.000 kg.

Pe durata dezvoltării, accentul nu s-a pus doar pe performanță, ci și pe asamblare și transport. Ca urmare, brațul și contrabrațul pot fi ușor atașate la platforma rotitoare, convenabil și în siguranță. Conexiunile de asamblare rapidă fac totul posibil. Sunt necesare doar cinci camioane pentru a transporta pe șantier platforma de rotire cu braț, inclusiv contrabalastul. Modelul 470 EC-B are o conexiune atât pentru sistemele de turn 24 HC 420, cât și pentru 24 HC 630. Sistemul de turn 24 HC este o potrivire perfectă pentru macaralele cu capacități mari de ridicare.

470 EC-B a fost optimizată pentru sistemul de turnuri 24 HC 420; împreună sunt combinația cea mai rentabilă pentru înălțimi sub cârlig de până la 67,8 m. Înălțimea maximă sub cârlig de până la 96 m este atinsă folosind sistemul 24 HC 630.

Macaraua este disponibilă cu una dintre cele trei versiuni de cabină sofisticată LiCAB, si anume: LiCAB Basic, LiCAB Air sau LiCAB AirPlus. Toate cele trei oferă o suprafață de peste doi metri pătrați, o vedere nelimitată pentru ridicarea de precizie și un suport de control ergonomic. Acestea și alte caracteristici de confort îi permit operatorului de macara să rămână pe deplin concentrat asupra lucrării. Datorită câmpului vizual extins al cabinei, operatorul macaralei are o vedere clară asupra șantierului și sarcinii care trebuie ridicată.

În cabină se regăsește și noul display intuitiv de 12 inch. Sistemul de operare al macaralei turn (Tower Crane Operating System / TC-OS) oferă operatorilor și inginerilor de asamblare meniuri specifice în mai multe de limbi și unități de măsură ușor de utilizat. Intenția este ca fiecare utilizator să poată găsi fără dificultate parametrii relevanți pentru munca sa. Utilizatorii navighează prin structura simplificată a meniului folosind ecranul tactil. Utilizarea excepțională a sistemului TC-OS înseamnă că timpii de instruire și familiarizare sunt reduși.

Deoarece nu are o structură de cap de turn, pot lucra împreună și în siguranță mai multe macarale Flat-Top din seria EC-B pe același șantier, chiar și în condiții de spațiu limitat. Noul model 470 EC-B completează palierul superior al seriei de succes Liebherr, macaraua reflectând tendința industriei construcțiilor către componente din ce în ce mai grele.

MEq
By MEq februarie 1, 2022 22:11