Diamec Smart, pentru siguranţă mai mare în lucrările subterane

MEq
By MEq noiembrie 11, 2015 23:19

Diamec Smart, pentru siguranţă mai mare în lucrările subterane

Atlas Copco a lansat platforme cu carotieră pentru subteran ce elimină multe dintre operațiunile periculoase miniere implicate în foraje subterane.

Riscul manipulării tijelor de foraj, în timpul extragerii probelor de bază, este o problemă bine cunoscută lucrătorilor din acest sector de industrie din întreaga lume. În ciuda reglementărilor de siguranță, accidentele cu leziuni grave continuă să apară.
Platformele cu carotieră pentru subteran Diamec Smart de la Atlas Copco dispun de un sistem avansat de control ce permite funcţii automate precum forarea sau adăugarea şi înlăturarea tijelor. Astfel, operatorul poate efectua lucrări de la o distanţă sigură, operaţiunile făcându-se automat. Dar funcţiile automate nu doar cresc siguranţa operatorilor, ci îmbunătăţesc şi mediul de lucru şi productivitatea. Unele probe din interiorul unei tije pot cântări chiar şi 100 kg, iar manipularea lor este grea şi periculoasă. Manipulatorul de tije înlătură efortul depus de operator şi oferă siguranţă pe durata turelor de lucru.

MEq
By MEq noiembrie 11, 2015 23:19