Raimondi Cranes a prezentat trei noi produse la Bauma 2022

MEq
By MEq noiembrie 11, 2022 19:10

Raimondi Cranes a prezentat trei noi produse la Bauma 2022

În octombrie, la expoziția internațională Bauma 2022, Raimondi Cranes a prezentat trei noi produse. Cele două macarale – T187 și T357 – au fost ridicate în zona deschisă (în aer liber), fiind prezentate alături de noua cabină de macara, Raimondi Lumina X.

„Am prezentat modelul T357, deoarece demonstrează caracteristicile superioare ale Clasei 150, noua gamă Raimondi de șase macarale flattop. Cu o capacitate maximă de ridicare cuprinsă între 12 și 24 t, această nouă clasă a fost concepută având în vedere piețele Europei Centrale și de Nord, americane și canadiene”, a explicat Cristian Badin, Director Comercial la Raimondi Cranes. Gama de modele Class 150 reprezintă a doua serie nouă anunțată de Raimondi pe parcursul târgului.

Cu o rază maximă de 77,5 m și o sarcină maximă la vârf de 2,67 t în configurația UltraLift, modelul T357 are cele mai bune specificații din clasă în ceea ce privește lungimea brațului și capacitatea de încărcare – atât la vârf, cât și la distanțe intermediare. „Raimondi T357 este potrivită pentru șantiere de infrastructură medie-mare, datorită vitezei sale maxime de ridicare de 152 m/min., folosind un troliu de 75 kW și un tambur cu o capacitate de 800 m”, a spus Badin.

Similar cu seria Class 110, gama completă de macarale Class 150 este proiectată și concepută cu accent pe modularitatea pieselor mecanice, precum și pe interschimbabilitatea elementelor de braț. Numele noii serii de macarale vine de la lățimea de 1,5 m a secțiunii de braț.

Toate modelele din Clasa 150 pot fi echipate cu Lumina X – nou lansata versiune extinsă de cabină de macara Raimondi. „La Bauma, am decis să instalăm macaraua T357 echipată cu Lumina, alegând să expunem cabina Lumina X la nivelul solului, pentru a permite vizitatorilor să experimenteze dimensiunile sale impresionante – cu o lungime de 3,88 m și o înălțime de 2,14 m –, precum și numeroasele sale funcții”, Badin explicat.

Cercetarea de piață și feedback-ul clienților au avut un mare aport în etapa de proiectare a cabinei Lumina, deoarece este construită în funcție de nevoile operatorului de macara. Noua cabină îndeplinește cele mai riguroase norme internaționale de siguranță și calitate, oferind în același timp cel mai înalt nivel de confort pentru operator.

Cu 2,14 m înălțime, 2,28 m lungime și 1,50 m lățime, Lumina este una dintre cele mai mari și mai confortabile cabine de pe piață. Având câteva beneficii noi (cum ar fi frigider integrat, sertare multiple, umerașe, o stație de încărcare wireless a telefonului și sistem audio Bluetooth), cabina Lumina are și un nou scaun pneumatic cu strat de spumă cu memorie care se stabilizează în funcție de greutatea corpului operatorului.

În timp ce ambele versiuni (Lumina si Lumina X) au aceleași caracteristici, Lumina X a fost proiectată special pentru țările cu condiții meteo nefavorabile, deoarece dulapul electric este acum parte din cabină, permițând întreținerea ușoară.

Clasa 150 și Clasa 110 sunt ambele echipate cu nou-dezvoltatul ConCore, un sistem de control care se bazează pe punctele forte ale modelului anterior, având în același timp capacitatea de a detecta și raporta instantaneu un anumit tip de erori și defecțiuni. Această integrare importantă simplifică operațiunile de întreținere și service, reducând astfel timpul de nefuncționare. În plus, sistemul de control permite operatorilor să calibreze macaraua direct de la stația din cabină sau prin telecomandă.

MEq
By MEq noiembrie 11, 2022 19:10