Putere mare într-un pachet mic: noua macara tot-teren cu două axe Tadano AC 2.040-1

MEq
By MEq februarie 25, 2022 16:58

Putere mare într-un pachet mic: noua macara tot-teren cu două axe Tadano AC 2.040-1

Lansarea pe piață a macaralei Tadano AC 2.040-1 este o premieră mondială în două moduri: pe de o parte, este prima macara tot-teren dezvoltată în comun de fabricile Tadano din Lauf și Zweibrücken, din Germania, iar pe de altă parte, AC 2.040-1 este primul membru al viitoarei familii Tadano AC. În plus, acest model semnalează finalizarea anunțată a fuziunii de brand – toate macaralele Tadano Group vor fi vândute exclusiv sub marca Tadano.

„E motivul pentru care această lansare este cu adevărat specială pentru noi – la urma urmei, noua AC 2.040-1 este prima macara care combină tot ce este mai bun din cele două lumi ale noastre cu know-how-ul de la Zweibrücken și Lauf”, a subliniat Dr. Frank Schröder, VP pentru linia de produse All Terrain Crane. De asemenea, AC 2.040-1 deschide o cale pe care toate macaralele Tadano o vor urma în viitor: este prima macara din noua familie Tadano AC, iar toate modelele viitoare vor împărtăși același ADN cu AC 2.040-1: un sistem standardizat de control al macaralei, cabină și tehnologii.

În același timp, AC 2.040-1 face parte din impulsul de inovare al companiei, care va face ca 15 noi modele de macarale să iasă pe piață în următorii câțiva ani sub marca Tadano. „Sloganul strategiei noastre cu o singură marcă este „Your Passion. Our DNA”. În ceea ce ne privește, macaralele sunt mai mult decât un produs pe care îl vindem. În plus, vrem să transmitem un sentiment exclusiv al scopului și dăruirii: niciun alt producător nu se concentrează atât de nedivizat pe echipamentele de ridicare ca noi, iar acest lucru este valabil atât pentru compania noastră în ansamblu, cât și pentru fiecare membru al echipei noastre. Pentru noi, fiecare ridicare efectuată acolo este la fel de importantă ca și pentru clientul care o efectuează”, a spus CEO-ul Jens Ennen.

Lansarea noii familii Tadano AC
Pentru AC 2.040-1, inginerii Tadano de la fabricile din Lauf și Zweibrücken au combinat tot ce este mai bun. La fel ca toate modelele viitoare, macaraua dispune de sistemul inovator de control IC 1 Plus cu detectarea automată a contragreutății, un radar de capacitate și un display al zonei de lucru. Sistemul determină capacitatea de ridicare a macaralei pentru fiecare poziție a brațului, în funcție de unghiul de rotire al suprastructurii. Acest lucru îi permite lui AC 2.040-1 să utilizeze întotdeauna capacitatea maximă de ridicare disponibilă în orice configurație de calaje, inclusiv asimetrice. Acest avantaj este literalmente maximizat atunci când este combinat cu sistemul Flex Base, ceea ce face posibilă extinderea calajelor în orice punct din raza lor.

În plus, macaraua dispune de un sistem unic de camere video, Tadano Surround View, care arată atât lungimile maxime posibile de extensie pentru calaje, cât și raza de pivotare a contragreutății. Ca rezultat, Tadano Surround View face mult mai ușoară poziționarea optimă a macaralei pe șantiere. În plus, sistemul oferă asistență în drumul către șantier, facilitând pentru operator observarea pietonilor și a bicicliștilor în curbe.

Macaraua vine și cu sistemul telematic IC 1 Remote, care face posibilă gestionarea eficientă a macaralei și a flotei și arată pe monitor atât locația lui AC 2.040-1, cât și toate informațiile de operare. Sistemul ajută la programarea proiectelor și a întreținerii de rutină. Mai mult, poate fi folosit pentru a citi coduri de eroare, astfel încât membrii echipei de service să poată accesa „de la distanță” datele corespunzătoare și să efectueze analize de defecțiuni, pentru a diagnostica și remedia rapid problemele.

E-Pack-ul (distins cu premiul ESTA) cu al său motorul electric de 32 kW este, de asemenea, disponibil opțional și îi permite lui AC 2.040-1 să lucreze silențios și cu zero emisii în incinte și pe timp de noapte, în zone rezidențiale. Acest lucru face ca macaraua cu două axe să fie al treilea model Tadano AC compatibil cu E-Pack (celelalte două fiind AC 3.045-1 City și AC 4.080-1).

Compactă și manevrabilă
AC 2.040-1 oferă o serie întreagă de avantaje specifice modelului: Ca macara cu două axe, este extraordinar de compactă și perfectă pentru utilizare pe șantierele cu spațiu limitat. Macaraua își datorează manevrabilitatea excepțională unui număr de factori, inclusiv punții spate viratoare, cu programe automate pentru raze extrem de strânse și direcție crab. Mai mult, designul compact cu o masă optimizată îmbunătățește tehnica de rulare, oferindu-i capacități remarcabile de macara taxi (taxi crane): poate transporta o contragreutate de până la 1,1 t în timp ce rămâne sub o limită de încărcare pe axă de 12 t. De asemenea, AC 2.040-1 îndeplinește cele mai recente standarde de emisii EU Stage V. De fapt, motorul său Cummins de ultimă generație completează această imagine: motorul diesel de 310 hp (231 kW) oferă rezerve de putere enorme care asigură atât un consum redus de combustibil, cât și o durată lungă de viață a grupului motopropulsor.

Echipa Tadano este, de asemenea, extrem de mândră de autoșasiul macaralei AC 2.040-1. Fiecare detaliu tehnic întruchipează construcția rezistentă și fiabilitatea ridicată pentru care fabrica din Lauf și autoșasiurile de aici au fost recunoscute. Este motivul pentru care compania a decis să împartă responsabilitățile de producție între cele două locații, suprastructurile urmând a fi realizate în Zweibrücken, iar autoșasiul în Lauf. AC 2.040-1 oferă o capacitate de deplasare în pantă și o accelerație excelente, precum și o funcționare silențioasă, în special în comparație cu macaralele mai mari.

Cea mai puternică macara cu două axe, la unghiuri abrupte ale brațului
În ceea ce privește performanța de ridicare, Tadano AC 2.040-1 impresionează în special atunci când vine vorba de pozițiile abrupte ale brațului: cu o lungime a brațului complet extinsă de 35,2 m pe o rază de 8 m, poate ridica sarcini de până la 7,6 t – ceva ce nicio altă macara din această clasă nu poate face. În plus, brațul hidraulic enorm de puternic face posibilă gestionarea ridicărilor grele care implică sarcini de până la 31,9 t, fără a necesita scripeți suplimentari. Macaraua convinge și când vine vorba de capacitatea sa de telescopare sub sarcină. În plus, un vârf suplimentar (runner) asigură lucrul rapid și eficient pe șantiere și poate fi transportat direct pe partea stânga a brațului principal. În cele din urmă, dacă lungimea maximă a brațului principal de 35,2 m nu este suficientă, raza macaralei poate fi mărită cu o extensie de 9 m care poate fi înclinata (offset) până la 40°.

MEq
By MEq februarie 25, 2022 16:58