Proterra și Komatsu vor colabora pentru electrificarea utilajelor de exploatare minieră subterană

MEq
By MEq octombrie 28, 2021 14:11

Proterra și Komatsu vor colabora pentru electrificarea utilajelor de exploatare minieră subterană

Proterra Inc. și Komatsu au anunțat o nouă colaborare pentru electrificarea utilajelor de exploatare subterană de ultimă generație, folosind tehnologia bateriilor dezvoltate de Proterra. În cadrul colaborării, Proterra va furniza către Komatsu tehnologia sistemului de baterii din seria H pentru dezvoltarea de utilaje electrice (încărcătoare LHD și instalatii de foraj subterane) pentru exploatarea în rocă dură. Komatsu intenționează să utilizeze sistemele de baterii de înaltă performanță Proterra pentru dezvoltarea utilajelor prototip anul acesta, înainte de începerea preconizată a producției comerciale în 2022. Colaborarea reprezintă intrarea Proterra pe piața utilajelor miniere subterane.

„Proterra este încântată să dezvolte relația cu un lider în domeniu, precum Komatsu, pentru electrificarea utilajelor miniere folosind tehnologia EV”, a declarat Gareth Joyce, președintele Proterra. „Beneficiile vehiculelor electrice pe baterii, cu emisii zero, merg mult dincolo de drumurile și orașele noastre. Trecerea la tehnologia electrică pe bază de baterii înseamnă un aer mai curat pentru cei care lucrează în subteran, oferind totodată o soluție tehnologică de înaltă performanță în care siguranța și fiabilitatea sunt primordiale.”

De asemenea, Josh Wagner, vicepreședinte Komatsu pentru utilaje de exploatare minieră în rocă dură, a declarat: „Suntem încântați să lucrăm cu Proterra pentru a aduce soluții miniere cu emisii zero în exploatarea subterană în rocă dură. Valorificând tehnologia bateriilor produse de Proterra, căutăm să oferim clienților soluții sustenabile pentru operațiunile lor.”

Aceasta este a doua colaborare dintre Proterra și Komatsu. Cele două companii au anunțat anterior un acord prin care Proterra furnizează propriile sisteme de baterii pentru a sprijini Komatsu în electrificarea primelor excavatoare hidraulice de dimensiuni medii.

Komatsu contribuie la avansarea opțiunilor de atenuare a impactului asupra mediului prin dezvoltarea de produse si inițiative, precum lansarea excavatoarelor hidraulice hibride. Anul acesta, Komatsu a anunțat noua alianță Greenhouse Gas (GHG) realizată cu clienții sai privind planificarea, dezvoltarea, testarea și implementarea următoarei generații de utilaje și de infrastructură minieră cu emisii zero. Ținta este promovarea unui concept de camion cu amprenta redusa de carbon ce poate folosi o varietate de surse de energie, inclusiv diesel-electric, electric, pantograf (cu fir), baterii și chiar pile de combustie cu hidrogen.

Proiectate și fabricate în Statele Unite, sistemele de baterii Proterra valorifică densitatea energetică de vârf în industrie și un design personalizabil, potrivindu-se într-o varietate de vehicule. Cele mai bune sisteme de baterii de la Proterra si-au dovedit eficienta pe vehicule grele, inclusiv pe utilaje de construcții.

MEq
By MEq octombrie 28, 2021 14:11