Komatsu și Proterra vor colabora pentru dezvoltarea de utilaje de construcții complet electrice

MEq
By MEq ianuarie 29, 2021 11:38

Komatsu și Proterra vor colabora pentru dezvoltarea de utilaje de construcții complet electrice

Proterra, o companie inovatoare în tehnologia electrificării vehiculelor comerciale, și Komatsu, lider global în sectorul utilajelor pentru construcții, au anunțat un acord de colaborare ce pune în valoare tehnologia Proterra în domeniul bateriilor pentru dezvoltarea primului excavator electric pe baterii Komatsu de clasă medie.

Această colaborare reprezintă intrarea Proterra pe piața vehiculelor off-road și, totodată, prima participare a companiei la dezvoltarea unui utilaj de construcții electric pe baterii Proterra Powered.

Komatsu va folosi sistemele de baterii de înaltă performanță Proterra pentru dezvoltarea unui concept de excavator electric în 2021, înainte de începerea producției comerciale, preconizată pentru 2023-2024. Sistemul de baterii Proterra ce propulsează excavatorul electric va presupune o densitate energetică ridicată și o tehnologie de încărcare rapidă.

Concepute și fabricate în SUA, pachetele de baterii Proterra valorifică densitatea energetică de top și un design personalizabil, pentru a se potrivi într-o gamă variată de vehicule. Flexibilitatea de instalare a platformei de baterii Proterra va permite amplasarea optimă a pachetului de baterii în interiorul excavatorului de clasă medie și va înlocui nevoia unei contragreutăți normale, folosite pentru a echilibra mișcările brațului hidraulic ale excavatorului.

„Pe măsură ce tot mai multe comunități adopta un viitor cu emisii zero, Proterra este încântată să se asocieze cu Komatsu pentru dezvoltarea de utilaje de construcții electrice pe baterii”, a declarat Jack Allen, CEO al Proterra. „Tehnologia avansata a bateriilor Proterra este dovedită de cele 16 milioane de mile parcurse de flota noastră de vehicule de tranzit. Ceea ce funcționează la vehiculele noastre de transport electrice pe bateri, pe drumurile din America de Nord, poate funcționa și în off-road. Așteptăm cu nerăbdare colaborarea cu Komatsu pentru a oferi lumii avantajele vehiculelor silențioase Proterra Power fără emisii.”

„Sunt încântat de colaborarea cu Proterra, prin care Komatsu se va angaja în electrificarea utilajelor de construcții”, a declarat Seiichi Fuchita, președinte al diviziei de dezvoltare, Komatsu Ltd.

Proterra Powered valorifică tehnologia și expertiza vehiculelor electrice Proterra, ajutând producătorii de vehicule comerciale să-și electrifice vehiculele. Sistemele de baterii Proterra sunt utilizate de producătorii de echipamente originale (OEM) de clasă mondială, pentru a lansa vehicule 100% electrice pe baterii, inclusiv autobuze școlare electrice, autocare, autoutilitare de livrare și autobuze expres.

Proterra este lider în proiectarea și fabricarea vehiculelor de tranzit electrice cu emisii zero și a soluțiilor tehnologice electrice pentru aplicații comerciale. Produsele Proterra sunt proiectate și fabricate în SUA, compania având puncte de lucru în Silicon Valley, Carolina de Sud și Los Angeles.

MEq
By MEq ianuarie 29, 2021 11:38