Komatsu va colabora cu unii dintre clienții săi pentru promovarea utilajelor cu emisii zero

MEq
By MEq august 4, 2021 17:25

Komatsu va colabora cu unii dintre clienții săi pentru promovarea utilajelor cu emisii zero

Pentru dezvoltarea rapidă a inovațiilor care să vină în sprijinul obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon, Komatsu și mai mulți dintre clienții săi au format Alianța Komatsu Greenhouse Gas (GHG). Membrii fondatori ai alianței sunt Rio Tinto, BHP, Codelco și Boliden.

„Suntem onorați că mai multe dintre cele mai mari companii miniere din lume au fost de acord să se alăture Alianței Komatsu GHG și să lucreze în parteneriat cu noi pentru a dezvolta soluții durabile pentru exploatarea miniera”, a declarat Masayuki Moriyama, președinte al Diviziei de Mining din cadrul companiei Komatsu. „Așteptăm cu nerăbdare o colaborare strânsă cu acești lideri din industrie pentru a accelera dezvoltarea și desfășurarea noii generații de utilaje concepute pentru a reduce gazele cu efect de seră din operațiunile miniere și, în cele din urmă, pentru a ne atinge obiectivul unei exploatări miniere cu emisii zero”.

Alianța reunește lideri din industria minieră dispuși să aloce timp, resurse și informații pentru a furniza soluții de utilaje cu emisii zero. Komatsu intenționează să extindă alianța si cu alte companii miniere pentru a îmbunătăți colaborarea la nivel de industrie în ceea ce privește soluțiile de decarbonizare.

Ca producător, Komatsu se angajează să reducă la minimum impactul asupra mediului în cadrul businessului său, vizând o reducere cu 50% a emisiilor de CO2 de pe urma utilizării produselor sale și a fabricării utilajelor, până în 2030 (comparativ cu nivelurile din 2010), precum și neutralității amprentei de carbon până în 2050.

În ultimii ani, Komatsu a continuat să lucreze la reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră pentru clienții săi prin dezvoltarea de produse inovatoare în multe sectoare, incluzând aici autobasculante diesel-electrice, excavatoare miniere cu acționare electrică, capacități de stocare a energiei regenerative și programe de economisire a combustibilului.

Conceptul inițial de vehicul de transport ce poate funcționa pe baza mai multor de surse de alimentare, parte a dezvoltării raționale de acționare, urmează să debuteze oficial în septembrie, la MINExpo 2021, în Las Vegas.

MEq
By MEq august 4, 2021 17:25