Himoinsa investește 500.000 € într-un centru logistic la Chiajna

MEq
By MEq octombrie 24, 2017 16:42

Himoinsa investește 500.000 € într-un centru logistic la Chiajna

Himoinsa, companie specializată în producerea și vânzarea de generatoare electrice, deschide primul centru logistic din România, la Chiajna, o investiție de 500.000 de euro, în urma căreia vor fi deservite piețele din Albania, Bulgaria, Croația, Grecia, Republica Moldova, România, Serbia și Slovacia.

Centrul logistic are o suprafață de peste 1.500 m2, spațiul de depozitare fiind alocat stocării generatoarelor industriale și va fi administrat de All Generating, distribuitorul Himoinsa în România. Prin deschiderea acestui centru, Himoinsa și All Generating vor reduce timpii de livrare către clienții din regiune, vor scădea costurile logistice cu până la 5% și vor asigura un stoc tampon de generatoare din gama uzuală, oferind totodată clienților un serviciu rapid și un punct de distribuție pentru piese de schimb.

„Intenționăm să ne extindem activitatea în zona de servicii la nivel național, iar noul centru logistic ne oferă exact suportul de care avem nevoie. Dacă evoluția pieței va fi pozitivă, avem în vedere majorarea valorii stocului de la 500.000 de euro la finele acestui an, până la 1 milion de euro, în 2018”, a declarat Cătălin Stănciulescu, director comercial All Generating.

În 2004, Himoinsa a deschis o filială în Polonia, de unde sunt deservite direct piețele din Lituania, Estonia, Letonia, Belarus și Ucraina. Odată cu deschiderea centrului logistic din Chiajna, Himoinsa își extinde prezența în Europa de Est, unde deține o importantă rețea de distribuție.
„Prin investiția în centrul logistic din Chiajna, vom pune la dispoziția clienților pentru care alimentarea continuă cu energie electrică este vitală soluții de funcționare permanentă și back-up. De asemenea, le vom oferi turnuri de iluminat și generatoare dintr-o gamă largă de categorii de putere, de la 20 la 900 kVA, deoarece aceste modele sunt cele mai populare în această regiune”, a declarat Guillermo Elum, EMEA Region Director Himoinsa.

În prezent, piața de generatoare electrice din România este estimată la 20 mil euro, aceste echipamente fiind utilizate preponderent în sectoare precum: sănătate, administrație publică, construcții, retail, minerit, comunicații, turism, agricultură, IT&C (data center).
Himoinsa este prezentă pe piața din România din anul 2010, printre proiectele majore livrate numărându-se furnizarea de generatoare pentru compania Transgaz, Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale, care asigură alimentarea de urgență a centrelor de comandă din stațiile de manipulare, prevenind astfel funcționarea defectuoasă a rețelei electrice cauzată de întreruperea alimentării cu gaz, și portul Constanța, unde Himoinsa furnizează generatoare pentru macaralele care încarcă și descarcă containerele.

MEq
By MEq octombrie 24, 2017 16:42