Povestea BKT: One Brand, One Identity

MEq
By MEq august 21, 2023 11:13

Povestea BKT: One Brand, One Identity

De mai bine de 30 de ani, BKT produce anvelope sigure, inovatoare și orientate spre performanță pentru o gamă largă de sectoare specializate, incluzând aici industria agricolă, de construcții, portuară și minieră. Tehnologia de ultimă generație și dedicarea pentru îmbunătățirea continuă au făcut din BKT partenerul multor companii ce operează în unele dintre cele mai provocatoare medii de pe planetă. Cu o rețea de distribuție în peste 160 de țări de pe cinci continente, BKT deservește o bază de clienți cu adevărat globală.

În următoarele rânduri veți descoperi o parte din identitatea, unicitatea și valorile de brand ale BKT într-o piață competitivă ce deservește industria globală a anvelopelor Off-Highway. Dl. Arvind Poddar, președinte și director general al BKT, a avut disponibilitatea de a răspunde câtorva întrebări care să ne ajute să înțelegem mai bine originile companiei și principiile sale de dezvoltare durabilă.

Povestea BKT: One Brand, One Identity Dle. Poddar, ne puteți spune ceva despre istoria BKT și a cui idee a fost să intrați în industria anvelopelor, mai exact în business-ul anvelopelor Off-Highway?
Călătoria BKT a început în 1988, în Aurangabad, India de Vest, când tatăl meu, Mahabirprasad Poddar, și fratele meu mai mare, Suresh Poddar, au înființat compania pentru a produce anvelope pentru vehiculele cu 2-3 roți pentru piața indiană. În 1991, ni s-a alăturat un alt membru al familiei, Pramod Poddar, vărul meu primar, întărindu-ne și mai mult echipa.

Pe măsură ce piața vehiculelor cu 2 și 3 roți a devenit tot mai aglomerată, Pramod Poddar a văzut o oportunitate promițătoare în business-ul internațional de anvelope Off-Highway Tire (OHT). Asa am luat decizia strategică de a ne muta treptat atenția de la vehiculele cu 2-3 roți și de a ne concentra asupra business-ului OHT. După succesul nostru inițial, ne-am extins capacitatea de producție prin înființarea unei alte fabrici în Bhiwadi, în nordul Indiei, pentru a satisface cererea tot mai mare. Cu toate acestea, în primul deceniu, creșterea noastră a fost limitată, deoarece ne-am axat pe poziționarea produselor noastre pe piață.

La închiderea anului fiscal 2006-2007, cifra noastră de afaceri era de 84 de milioane de euro (la cursul de schimb de astăzi). În 2007, am început o eră de transformare, conturând o nouă strategie cuprinzătoare care a subliniat calitatea de produs și construirea unui brand. Această abordare dedicată ne-a permis să depășim o bornă importantă: o cifră de afaceri de 1 miliard de euro în 2022, consolidându-ne poziția în industrie.

Această realizare este o dovadă a angajamentului neclintit al echipei noastre și a conducerii vizionare prin domnii Mahabirprasad Poddar, Suresh Poddar și Pramod Poddar. Mergând înainte, rămânem focusați pe depășirea granițelor inovației, furnizarea de produse de calitate superioară și trasarea unei direcții de creștere susținută și succes.

Astăzi, „aventura” noastră ne-a adus o creștere remarcabilă și am atins numeroase repere. Ne mândrim să operăm patru fabrici de producție de anvelope de ultimă generație, echipate cu tehnologii avansate, alături de un centru de cercetare și dezvoltare dedicat și complet echipat, care include o pistă de testare internă. Această infrastructură ne dă putere să inovăm continuu și să oferim soluții de ultimă generație.

Influența BKT se extinde în toate segmentele industriei de anvelope Off-Highway, acoperind diverse domenii și aplicații. Cu un portofoliu extins ce cuprinde peste 3200 de indici SKU (Stock Keeping Units), oferim cea mai extinsă gamă de anvelope specializate din aceste sectoare. Această gamă de produse ne permite să răspundem nevoilor și cerințelor unice ale clienților noștri, reafirmându-ne poziția de furnizor de top în piața de anvelope Off-Highway.

Dețineți vreun alt brand sau vreo asociere cu altă companie?
Nu, avem doar marca BKT. Am decis să menținem un accent unic asupra mărcii noastre și nu avem asocieri directe sau indirecte cu nicio altă companie sau marcă. Dedicarea noastră constă exclusiv în construirea și promovarea mărcii BKT, asigurându-ne că acesta reflectă valorile, calitatea și angajamentul nostru față de excelență. Astfel, ne putem canaliza toate eforturile și resursele către îmbunătățirea și extinderea continuă a prezenței mărcii BKT pe piață, fără distragerea sau diluarea identității noastre.

Povestea BKT: One Brand, One Identity Dle. Poddar, transparența față de stakeholderi este unul dintre pilonii reprezentativi ai istoriei BKT: de aici se trage leadership-ul dvs. incontestabil?
Suntem extrem de mândri de succesul pe care BKT l-a obținut ca marcă internațională în sectorul anvelopelor Off-Highway, datorită unei serii de caracteristici distinctive. Printre acestea, managementul financiar solid reprezintă, fără îndoială, unul dintre factorii care ne-au permis atingerea acestui obiectiv, oferindu-ne oportunitatea de a investi în mod constant în creșterea cuprinzătoare și inovarea tehnologică. Acest lucru este demonstrat și de ultima vizită a peste 100 de jurnaliști din întreaga lume la fabrica din Bhuj, ce servește drept exemplu clar al transparenței și consecvenței noastre în tot ceea ce afirmăm.

Cum poate o corporație multinațională atât de mare să fie aproape de oameni? Ce valoare atribuiți Responsabilității Sociale Corporative?
Cultura corporativă a BKT reprezintă ADN-ul nostru și ghidează fiecare activitate și decizie strategică, oferindu-ne o busolă etică ce ne indică direcția pentru atingerea obiectivelor. Creăm un mediu de lucru motivant și antrenant pentru toți angajații noștri, deoarece recunoaștem că fiecare individ este o parte integrantă a succesului companiei. În plus, ne angajăm ferm să reducem impactul asupra mediului al activităților noastre de producție și să îmbunătățim sănătatea și siguranța angajaților noștri.

Pentru a realiza acest lucru, am implementat în fabricile noastre o serie de politici și practici sustenabile, inclusiv utilizarea energiei regenerabile și reducerea emisiilor de CO2. Credem cu tărie că sustenabilitatea este o responsabilitate socială semnificativă pentru fiecare companie și suntem dedicați să ne facem partea, pentru a contribui la un viitor mai bun pentru planeta noastră. În plus, lucrăm activ la dezvoltarea de anvelope tot mai sustenabile, care să ofere performanțe ridicate fără a compromite mediul. Sustenabilitatea este o componentă fundamentală a misiunii companiei noastre și vom continua să investim în soluții inovatoare pentru a promova o lume mai ecologică și mai durabilă.

Povestea BKT: One Brand, One IdentityDeci, care este cheia succesului unui brand ca BKT? Cum reușiți să mențineți o prezență atât de puternică la nivel mondial pentru atât de mult timp?
BKT este o marcă de succes în industria anvelopelor Off-Highway datorită prezenței sale globale puternice în sectorul OEM, dar și pe piața aftermarket, unde avem de-a face cu distribuitori parteneri din peste 160 de țări. Această acoperire extinsă a pieței, combinată cu calitatea produselor și serviciilor noastre, ne-a permis să câștigăm o reputație prin excelență în industrie.

Comunicarea noastră eficientă și transparentă cu clienții susține și mai mult această reputație. Deși există și alte mărci indiene care pretind că au aceeași calitate ca și produsele noastre, faptele demonstrează că BKT este cu adevărat unic. Suntem încrezători că toți clienții noștri finali și dealerii care lucrează cu BKT recunosc superioritatea noastră în ceea ce privește calitatea și performanța, care vorbesc de la sine. Loialitatea clienților și alegerea lor de a se baza pe noi pentru anvelope Off-Highway sunt o dovadă a succesului nostru.

Originea geografică a unei companii nu oferă în mod inerent calitate produsului sau nu asigură rezultate rapide, așa cum unele mărci pot încerca să insinueze. Ascensiunea oricărui brand, inclusiv BKT, necesită ani de dăruire neclintită, eforturi hotărâte și angajament față de excelență. Ne străduim în mod constant să ne extindem portofoliul, nu numai la nivelul calității superioare, ci și al mărimii și durabilității produselor noastre. Căutarea noastră pentru excelență nu cunoaște limite, deoarece ne străduim continuu să depășim reperele anterioare și să ne ridicăm standardele în industrie.

Unele mărci mai noi susțin că au aceeași calitate ca BKT, dar la prețuri mai mici. Cum reacționați la această afirmație?
Pentru a fabrica o anvelopă de cea mai bună calitate este necesară o atenție meticuloasă la fiecare aspect al creării sale, începând de la aprovizionarea cu materii prime superioare și până la stabilirea unei infrastructuri de producție de ultimă generație și implementarea unei calități stricte în procesul verificării. În plus, o echipă excepțională de oameni calificați joacă un rol indispensabil în atingerea excelenței în fabricarea anvelopelor. Având în vedere cele de mai sus, devine evident că furnizarea pe piață a unui astfel de nivel de calitate, dar la un preț mai mic, nu este o propunere fezabilă, deoarece ar însemna compromiterea unor elemente cheie care contribuie la calitatea și performanța produselor noastre.

Povestea BKT: One Brand, One IdentityCum poate fi cineva sigur de avantajul său competitiv, mai ales într-o piață în schimbare rapidă?
Pentru a menține un avantaj competitiv pe o piață în continuă evoluție, calitatea produselor BKT reprezintă doar o fațetă a abordării noastre ca marcă premium. Dedicarea noastră față de inovație este un element fundamental care ne diferențiază de o multitudine de alte mărci. Cu toate acestea, nu oferim doar produse de înaltă calitate; de asemenea, ne străduim să adoptăm strategii de marketing superioare. De-a lungul anilor, am dezvoltat strategii care urmăresc nu numai creșterea gradului de conștientizare a mărcii BKT, ci și crearea unei experiențe captivante pentru clienții noștri. Prin participarea la târguri comerciale și evenimente din industrie, campanii de publicitate, sponsorizări sportive și alte inițiative specifice, poziționăm constant marca BKT ca lider în industrie și ne consolidăm reputația.

Privind spre viitor, vom continua să investim în cercetare și dezvoltare, tehnologii de ultimă oră și strategii de marketing cu impact. Suntem hotărâți să depășim în mod continuu așteptările clienților noștri și să ne consolidăm poziția de frunte în industria anvelopelor Off-Highway. Scopul nostru este să oferim o soluție cuprinzătoare care să depășească simplele așteptări, reafirmându-ne poziția de reper în acest domeniu.

A domina un sector de piață înseamnă a avea strategii câștigătoare sau, pur și simplu, a fi cel mai puternic? V-ați gândit vreodată să creați sub-mărci pentru a vă asigura o cotă de piață mai mare?
Această întrebare îmi oferă ocazia să abordez o problemă importantă. Am auzit zvonuri și am aflat prin interviuri despre mărci care, în ciuda eforturilor lor, încearcă să se asocieze cu BKT fără a avea vreo legătură cu noi. De-a lungul istoriei noastre, nu am simțit niciodată nevoia să ne comparăm cu ceilalți, nici măcar în trecutul îndepărtat. Știm cine suntem, ne cunoaștem rădăcinile și am fost întotdeauna clari cu privire la obiectivele pe care le avem, rămânând fideli drumului nostru fără abateri. Cu resursele noastre neclintite am făcut fiecare pas necesar, privind mereu înainte. Când ești conștient de propria ta identitate, natură și scop, nu este nevoie să te uiți la alții sau, mai rău, să-i menționezi.

Noblețea noastră se reflectă în abordarea pe care o avem față de lumea de business, deoarece punem întotdeauna valoare de calm și responsabilitate. Cu toate acestea, nu tolerăm utilizarea mărcii noastre ca momeală pentru a atrage atenția sau a câștiga credibilitate care ar trebui câștigată prin acțiuni concrete și demonstrând valoare reală. Credem cu tărie că diferența dintre ei și noi este semnificativă și de netăgăduit, atât în ceea ce privește calitatea produselor, cât și experiența în industrie și cunoștințele. Vom continua să ne concentrăm asupra misiunii noastre de a oferi clienților soluții de înaltă calitate, de a ne menține poziția de lider în industrie și de a investi în cercetare și dezvoltare pentru a inova constant gama noastră de produse.

MEq
By MEq august 21, 2023 11:13