Noul excavator pe șenile Liebherr R 992, prezentat la Steinexpo

MEq
By MEq august 31, 2023 10:25

Noul excavator pe șenile Liebherr R 992, prezentat la Steinexpo

Expuse pentru prima dată la Bauma 2022, în München, excavatoarele pe șenile R 972, R 978 SME, R 992 și R 998 SME înlocuiesc modelele R 966, R 970 SME, R 976, respectiv R 980 SME. Zilele trecute, la Steinexpo, R 992 a fost reprezentantul întregii game. Cu numeroase îmbunătățiri, noile excavatoare pe șenile din clasa de 70 până la 100 tone se disting prin date de performanță îmbunătățite, un nivel ridicat de confort al operatorului, noi funcții de asistență și un consum redus de combustibil.

Noile nume de model ale excavatoarelor pe șenile Liebherr de 70 până la 100 tone reflectă direct masa operațională a acestor utilaje. Împreună cu schimbarea de nume, designul exterior actualizat subliniază legătura cu viitoarea generație 8. Expus la Steinexpo, R 992 include îmbunătățiri specifice aduse tuturor acestor noi mașini.

R 992 a fost dezvoltat pentru a reduce consumul, în special prin noul sistem patentat Power Efficiency (PE) de la Liebherr – sistemul de control al motorului. Noua funcție „PE” se adaugă modurilor existente ale utilajului (P+/P/E). Această inovație reduce consumul de combustibil cu 10 până la 15% comparativ cu modelele anterioare.

R 992 este echipat cu opțiunea Bucket Fill Assist. Cu un mod anti-blocare ce previne blocarea cupei la penetrarea în materialul de săpat, această opțiune permite o productivitate mai mare și confort crescut pentru operator. Există, de asemenea, o funcție automată de umplere a cupei ce oferă un ciclu de umplere automat. Acest sistem permite un nivel mai mare de umplere a cupei, cicluri mai rapide și o mai bună penetrare în materialul de săpat. Pe lângă reducerea consumului de combustibil cu 10%, sistemul Liebherr Bucket Fill Assist reduce și vibrațiile, pentru a îmbunătăți confortul operatorului. Iar reducerea uzurii la nivelul cupei contribuie, de asemenea, la reducerea costurilor de operare.

R 992 este echipat cu funcția Modetronic, încercată și testată deja pe excavatoarele de generația a 8-a. Aceasta permite operatorului să adapteze performanța hidraulică a utilajului atât la aplicație, cât și la stilul de operare. Modetronic se aplică mișcărilor de rotație și deplasării, precum și mișcărilor brațului, balansierului și cupei, asigurând astfel confort și productivitate mai mari.

Funcția Modetronic nu numai că permite un comportament mai dinamic al excavatorului (în modul „Dynamic”), dar îmbunătățește și echilibrul și stabilitatea utilajului (în modul „Efficient”). Modul „Custom” face posibilă efectuarea mai ușoară a lucrărilor de precizie, iar modul „Fine” permite reglarea specifică a mișcărilor excavatorului prin intermediul display-ului, pentru a se potrivi preferințelor individuale ale operatorului.

R 992 include noi dezvoltări la nivelul cabinei, preluate de la excavatoarele de generația a 8-a. Ecranul principal a fost mărit de la 7 la 9 inch și sunt incluse noi joystick-uri și pedale, pentru mișcări mai precise ale excavatorului.

Pentru ca toate excavatoarele hidraulice pe șenile Liebherr să satisfacă nevoile clienților în cel mai bun mod posibil, fiecare model include îmbunătățiri ce combină inovația cu performanța îmbunătățită. Ghidajul continuu al șenilei este disponibil opțional pentru toate modelele noi de excavatoare din această gamă. Totodată, aceste modele beneficiază și de o putere sporită a motorului. Cu o masă operațională de peste 100 tone, R 998 SME dispune de un nou tren de rulare cu dimensiuni mai mari, în special o șenilă de 3.900 mm și un ampatament de 5.000 mm. Stabilitatea îmbunătățită face ca acest model să fie ideal în aplicații de minerit și cariere.

MEq
By MEq august 31, 2023 10:25